Studimi i Institutit Heartland: Analiza e mashtrimit të fletëvotimeve me postë zbuloi se Donald Trump pothuajse i fitoi zgjedhjet në 2020 …

3 min read

Një studim i ri që shqyrtoi ndikimin e mundshëm të fletëvotimeve mashtruese me postë në zgjedhjet e 2020 zbuloi se ish-presidenti Donald Trump “me siguri” do të kishte fituar pa rritjen masive të votimeve me postë.

Studimi, i cili u krye nga Instituti Heartland, shqyrtoi “ndikimin e mundshëm që fletëvotimet mashtruese me postë të hedhura për Joe Biden dhe Donald Trump në zgjedhjet e vitit 2020 mund të kenë pasur në rezultatet e përgjithshme zgjedhore, bazuar në provat e zbuluara kohët e fundit, tregojnë përhapje të gjerë Mashtrimi i votuesve me postë ka ndodhur vërtet në zgjedhjet e vitit 2020.”

Studimi përdori të dhëna të marra nga një sondazh i Heartland/Rasmussen i cili ka zbuluar se afërsisht një në pesë votues të dërguar me postë pranuan se veprimet e tyre ishin potencialisht mashtruese në hedhjen e votave të tyre ne zgjedhet e 2020.

Gjetjet kryesore përfshinin:

1- 21 për qind e votuesve me postë pranuan se kishin plotësuar një fletëvotim për një mik apo anëtar të familjes
2- 17 për qind e votuesve me postë thanë se nënshkruan një fletëvotim për një mik apo anëtar të familjes “me ose pa lejen e tij/saj”.
3- 19 për qind e votuesve me postë thanë se një mik apo anëtar i familjes e plotësoi fletën e votimit, pjesërisht ose plotësisht, në emër të tyre
4- Mbi 43 për qind e votave u hodhën me postë në vitin 2020, përqindja më e lartë në historinë e SHBA me një diferencë të madhe. Shumica e votave me postë shkuan për Joe Biden.

“Nëse zgjedhjet e vitit 2020 do të ishin zhvilluar si çdo zgjedhje kombëtare gjatë dy shekujve të fundit, ku shumica dërrmuese e votuesve te votonin personalisht dhe jo me postë, Donald Trump me siguri do të ishte rizgjedhur President”, deklarojne autorët e raportit.

Në studimin e ri, studiuesit zbuluan se 28 përqind e të anketuarve që votuan me postë kryen të paktën një lloj sjelljeje që “në shumicën e rrethanave është e paligjshme”.

“Kjo do të thotë se më shumë se një në katër fletëvotimet e hedhura me postë në vitin 2020 ka të ngjarë të jenë vota mashtruese, dhe kështu nuk duhet të ishin numëruar”, shkruajnë autorët e studimit.

Në 29 skenarët e analizuar nga studiuesit, Donald Trump fitoi në të gjitha, përveç tre prej tyre.

Ndajeni këtë artikull tek miqtë tuaj:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm” /PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours