Prokurori e përshkruan Bidenin si një fëmije “tetëvjeçar me kujtesë të kufizuar”…

3 min read

Prokurori special i ngarkuar me hetimin për trajtimin e dokumenteve të klasifikuara të gjetura në rezidencën e Joe Biden në Wilmington (Delaware) në vitin 2022, ka vendosur të mos ngrejë kallëzim penal kundër presidentit amerikan. Titulli është një lajm i mirë për udhëheqësin e Amerikës së Veriut, por përmbajtja e raportit paraqet një pengesë të rëndë për demokratin.

Prokurori përgjegjës për çështjen, Robert K. Hur, ka treguar se gjatë marrjes në pyetje Biden nuk i kujtohej se kur i kishte përfunduar mandati si zëvendëspresident i SHBA-së dhe as kur do të kishte vdekur djali i tij Beau. “Kujtesa e zotit Biden gjithashtu dukej se kishte kufizime të rëndësishme”, thuhet në dokumentin prej 388 faqesh. Më shumë karrem për republikanët që kanë sulmuar tetëvjeçarin dhe gabimet e tij mendore gjithnjë e më të zakonshme për muaj të tërë.

Situata mund të bëhet edhe më e shëmtuar, pasi sipas Prokurorisë nuk e akuzon, por kujdes se çfarë konkluzione. Presidenti i Amerikës së Veriut do të kishte ndarë përmbajtjen e klasifikuar nga dosjet e marra me një shkrimtar fantazmë, i cili në vitin 2017 e ndihmoi të shkruante “Më premto, babi” (në spanjisht, “Më premto, babi”), një libër që tregon kujtimet e tij. Kjo është përmbajtje që do të lidhej me Afganistanin dhe që ishte në fletore me shënime të shkruara me dorë “që nënkuptonte burime dhe metoda të ndjeshme të inteligjencës”.

Pra, nëse keni keqpërdorur dokumentacionin, pse nuk ka vepër penale? Prokurori nuk është i qartë në vendimin e tij, por shkrimi i tij ka ngritur dyshime se në çfarë mase ai nuk bën kallëzim penal ndaj presidentit për përkeqësim mendor. Hur siguron se me siguri nëse Biden paraqitet para një jurie “siç bëri në intervistën tonë me të, si një plak dashamirës, ​​me qëllime të mira dhe me kujtesë të mirë”, do të jetë e vështirë të bindësh anëtarët se presidenti është fajtor për një “krim i rëndë që kërkon një gjendje shpirtërore kokëfortë”.

Kështu, Hur i jep republikanit Donald Trump argumente të reja politike për të diskredituar Departamentin e Drejtësisë që po e heton atë për një rast të ngjashëm në pritje të gjykimit, sepse rezultoi me akuza penale verën e kaluar. Shtëpia e Bardhë nuk ka vonuar të reagojë dhe siguron se nuk janë dakord “me një sërë komentesh të pasakta dhe të papërshtatshme nga këshilltari special. Megjithatë, vendimi më i rëndësishëm që prokurori mori – se nuk ka baza për akuza penale – bazohet në mënyrë të vendosur në fakte dhe prova”, tha në një deklaratë avokati special i Bidenit, Richard Sauber.

Ndajeni këtë artikull tek miqtë tuaj:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm” /PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours