Pfizer humbet mbi pesëdhjetë e një miliardë dollarë, por Big Pharma po synon diçka tjetër …

4 min read

Pfizer kete vit doli me humbje, mbi pesëdhjetë e një miliardë dollarë më pak se në 2023 , krahasuar kjo me fitimet e vitit 2022.

Ja sa na kushtoni fundi i Covid-19 , i dekretuar zyrtarisht nga OBSH më 5 maj Pfizer , falë së cilës në dy vitet e trishtueshme të virusit kishte bërë fitime përrallore me vaksinat e Pfizer . Tani, të ardhurat e marra në vitin 2023 pothuajse rane nën 58.5 miliardë nga 100 miliardë që ishte ne vitin2022.

Një rënie kjo deri në 42% . 

Por gjiganti i Big Pharma e ka “ndjerë erën” e një biznesi me të ri dhe nuk ka asnjë arsye për të qëndruar i qetë. Ku në fakt, xhiroja e biznesit që nuk lidhet me vaksinën apo pandeminë po rritet, edhe nëse për momentin shitjet po kthehen në vëllimet e para Covid-it. Po te bejme nje investigim na del se në vitin 2019 xhiroja e kompanisë ishte në fakt mbi 50 miliardë. 

Dy tremujorë na treguan fitimet e Pfizer, specifikon MilanoFinanza , si dhe blerjen e Seagen e cila përfundoi vitin e kaluar , me një kosto prej rreth 43 miliardë dollarësh. Pra një shpenzim i tillë i Pfizer justifikohet me faktin se, siç thamë me larte, Pfizer kërkon qe të mposhtë konkurrencën e ashpër duke synuar tani epërsinë tek barnat onkologjike .

Biznesi i ri i Pfizer

Pikërisht për të forcuar divizionin e onkologjisë (ose për të kompensuar rënien e shitjeve të vaksinave), u përfundua blerja e Seagen, një kompani kjo globale e bioteknologjike e dedikuar për transformimin e trajtimeve të kancerit përmes terapive inovative , shkruhet në faqen e tyre të internetit. 

Seagen është një nga pionierët e pare te një klase të re trajtimesh me antitrupa që veprojnë “si raketat” duke sulmuar tumoret me agjentë toksikë . 

Tashmë në vitin 2021 , gjigandi farmaceutik amerikan Pfizer ka derdhur 2.3 miliardë dollarë (1.95 miliardë euro) për të blerë gjithashtu bioteknologjinë kanadeze Trillium Therapeutics . A është kjo një rrugë tjetër për vaksinim, por këtë herë jo ndaj covid por kundër kancerit? 

Gjithashtu këtë herë kane anashkaluar fazat e mëdha të eksperimentit? 

Qëllimi kryesor i Pfizer është: “që te përshpejtojë gjeneratën e ardhshme të trajtimeve revolucionare të kancerit , duke sjellë zgjidhje të reja për pacientët.” Këto strategji komerciale, duhet mbajtur mend – pasi u ekspozuan në mbledhjen e aksionerëve nga CEO, Albert Bourla , i njëjti që dërgoi mesazhe sekrete me Ursula von der Leyen, në lidhje me kontratat për furnizimin e vaksinave në kohën e Covid.

(Ndiqni këtë postim tek STOP FAKE ALBANIA)

Big Pharma dhe bioteknologji

Përsëri Bourla tha: “Në vitin 2023, Pfizer mori një numër rekord prej nëntë miratimesh të reja të njësive molekulare nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave e SHBA “. Në të vërtetë, duke marrë kontrollin e Seagen dhe Trillium, grupi amerikan Pfizer ka vënë në dorë dy molekula premtuese në trajtimin e kancerit të gjakut . Një teknologji inovative në të cilën konkurrentët Gilead dhe AbbVie janë tashmë të pranishëm, pasi kanë blerë së fundmi edhe kompani bioteknologjike . 

Por, tashmë në të njëjtin 2021 në të cilin bleu Trillium, Pfizer investoi një miliardë në bioteknologjinë Arvinas , të cilës do t’i shtohen 1.4 miliardë në varësi të rezultateve, për të zhvilluar një trajtim kundër kancerit të gjirit . Krahas konsolidimit të pranisë së saj në fushën e onkologjisë, një tjetër prioritet për vitin 2024 do të jetë zhvillimi i trajtimeve për pneumoninë pneumokokale ose sëmundjen drapërocitare .

Ndajeni këtë artikull tek miqtë tuaj:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm” /PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours