Drejt kontrollit total/ “Mikroçipi i parë i implantuar në trurin e njeriut” – Elon Musk, ky është një zbulim i bujshëm …

4 min read

Kur u deklarua se Elita Globale me ane te njerezve te saj po përgatiten që te na mikroçipojnë, shumë njerëz filluan të talleshin me deklaratat qe beheshin, dhe ajo qe eshte me intersante eshte fakti se këto gjera nuk i tha një teoricien i zakonshëm i konspiracionit por është vetë Elon Musk ai që e konfirmon këtë skenar që për disa që deri dje i tallnin sot po e konfirmojnë, sepse shumica nuk lexojnë apo te investigojnë ato që njerëz të mencur qe lexojne i deklarojnë sipas mënyrave të tyre, si në rrjetet sociale ashtu dhe në biseda që bëjnë me rrethin e tyre shoqëror duke konfirmuar skenarët që janë te padëgjuar, prej kohësh, pervecse filmave ne Holliwood.

Implantimi i mikroçipave në trurit është një realitet dhe kjo i hap rrugën skenarëve të së ardhmes distopike, qe per njerezimin eshte shqetësuese.

Kompania e Musk, Neuralink, njoftoi të dielën se qenia e parë njerëzore iu nënshtrua implantimit të një mikroçipi direkt në tru. “Pacienti po shërohet mirë,” shkruan kompania. E cila kishte marrë lejen për të kryer këtë operacion nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave një vit më parë.

E çuditshme sesi FDA, kaq skrupuloze dhe jofleksibile po përpiqet të fusi një mortadellë në Shtetet e Bashkuara, dhe qe është shumë më e disponueshme kur bëhet fjalë për lejimin e implantimit të një mikroçipi në trurin e njeriut.

Por mesa duket kështu funksionojnë gjërat.

Në çdo rast, implanti Neuralink po funksionon dhe po fillon të zbulojë thumbat neuronale të pacientit. Sigurisht e gjithë kjo bëhet me një qëllim fillestar të dobishëm dhe të përbashkët, sepse eshte e njëjta kompani, qe në fakt, pretendon se mikroçipi do të jetë në gjendje të ndihmojë njerëzit që vuajnë nga probleme neurologjike dhe lëndime traumatike duke lexuar valët e trurit. Kjo është një nga metodat e mundshme për të ndihmuar njerëzit që nuk mund të ecin përsëri, dhe ky është sigurisht një lajm fantastik. Por të gjithë mund të shohin hijet që fshihen pas këtyre nismave.

Kompania e Elon Musk nuk është e para që tenton në ketë rrugë.

Dallimi është se studiuesit e saj kanë arritur të bëjnë elektroda të vogla, të cilat kompania pretendon se janë më pak invazive. Ata janë gjithashtu më fleksibël dhe kanë më pak gjasa të shkaktojnë mikrotrauma. Në muajt e fundit këto teste ishin kryer te kafshët dhe u raportua se disa majmunë të nënshtruar implanteve kishin ngordhur. Megjithatë, Musk mohoi se kjo ishte për shkak të implanteve.

Nga hetimet, të cilat janë ende në vazhdim, ka dalë vërtet një situatë më e ndërlikuar. Në çdo rast, Neuralink nuk synon vetëm trajtimin e paralizës tek njerëzit. Pas këtij plani humanitar ka shumë më tepër. Kjo do të thotë, ekziston “transhumanizmi” shumë famëkeq. Dhe miliarderi amerikan nuk e fsheh këtë.

Qëllimi i kompanisë së tij është të zhvillojë ndërfaqe të reja nervore. Kjo do të thotë, sisteme për lidhjen e drejtpërdrejtë të trurit me një pajisje të jashtme. E thënë thjesht: ata duan ta lidhin njeriun me një makinë. Neuralink do të donte, nëpërmjet përdorimit të çipave, të përmirësonte aktivitetet e trurit të njeriut. Duke e bërë këtë, për shembull, aksesi në informacion dhe aftësitë llogaritëse të kompjuterëve. A do të bëheshim kompjuterë në këmbë, pjesërisht njeri dhe pjesërisht makinë? Jemi ende larg, të paktën shpresojmë, nga ky rezultat.

Por Elon Musk ishte i qartë: “Ne duam të shkojmë përtej aftësive të një trupi normal njerëzor me teknologjinë tonë”. Pasojat do të ishin të bujshme dhe pothuajse të pallogaritshme. Megjithatë, ne duam të bëjmë një pyetje gjithsesi: sa i kontrollueshëm do të ishte një qenie njerëzore me një çip në tru në lidhje me makinat e përdorura nga të tjerët? Ne besojmë se përgjigja është e qartë. Për të shmangur një botë të ardhshme gjysmë-automatash super të kontrolluara, kufijtë duhet të vendosen tani.

Ndajeni këtë artikull tek miqtë tuaj:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm” /PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours