Rebelim në Vatikan: Kryepeshkopët sfidojnë Papa Françeskun duke refuzuar të bekojnë çiftet homoseksuale …

3 min read

Një grup kryepeshkopësh të udhëhequr nga kardinali Fridolin Ambongo Besungu i Republikës Demokratike të Kongos po kundërshton hapur qëndrimin e Papa Françeskut për bekimin e çifteve homoseksuale.

Në një letër drejtuar kolegëve të tij nga episkopatat e tjera afrikane, Ambongo – i cili është president i peshkopëve afrikanë në Vatikan – iu referua dokumentit të diskutueshëm të sintezës të miratuar në fund të sinodit të fundit dhe u kërkoi të gjitha peshkopatëve të kontinentit të shpreheshin opinionet e tyre mbi dokumentin para gjysmës së dytë të janarit të ardhshëm për të arritur më pas një pozicion të unifikuar si bllok.

“Paqartësia e kësaj deklarate, e cila i jep vetes interpretime dhe manipulime të shumta, shkakton shumë hutim te besimtarët. Unë mendoj se ne duhet të shprehemi qartë për këtë çështje për t’u dhënë udhëzime të qarta të krishterëve tanë, “shkruan Kardinali Ambongo duke iu referuar bekimit të bashkimeve homoseksuale.

Para publikimit të tekstit të Kryepeshkopit të Kinshasës, deklarata u lëshuan nga afërsisht një duzinë konferencash peshkopale afrikane që shprehnin një mendim të ngjashëm.

Këta kryepeshkopë pohojnë se në Kishën Katolike ka ndodhur një ndryshim doktrinor, duke pasur parasysh se historikisht Selia e Shenjtë konsideronte se martesa është midis një burri dhe një gruaje.

Duhet të theksohet se Ambongo është anëtar i një grupi të përzgjedhur prej nëntë kardinalësh nga e gjithë bota që përbëjnë trupin këshillues të Papa Françeskut.

Qëndrimi “progresiv” i Papës suprem ka hasur në rezistencë në rritje si jashtë ashtu edhe brenda Kishës Katolike. Në fakt, disa priftërinj dhe kryepeshkopë të njohur janë hequr nga postet e tyre për shkak të kritikës së këtij qëndrimi.

Një nga të fundit që u hoq ishte Joseph Strickland, i cili duhej të linte pozicionin e tij në dioqezën e Tyler, Teksas, në nëntor. Peshkopi konservator nuk u përfshi në asnjë skandal. I vetmi “shkelje” e tij kishte qenë kritika ndaj Papës, në lidhje me pozicionet e tij përparimtare që u larguan nga katolicizmi ortodoks.

Ndajeni këtë artikull tek miqtë tuaj:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm” /PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours