ANALIZA/ Franca është duke bërë “vetëvrasjen” …

5 min read

Qeveritë vendore socialiste kanë refuzuar të zbatojnë ligjin e ri të imigracionit të rënë dakord mes qeverisë dhe Grupit Kombëtar.

Kjo nuk do të nënkuptonte asgjë më shumë se një mohim të realitetit ligjor të vendit, por gjithashtu mund të çonte në një situatë më kaotike për qeverinë.

Në mënyrë të veçantë, nëse qeveritë socialiste në të gjithë vendin vendosin të mohojnë ligjin e imigracionit, ai mund të përfundojë në një akt rebelimi dhe “autonomizmi” brenda vetë Francës.

Dhe ky autonomizëm do të bëhej simbol, jo vetëm për endofobet (pjesë e të cilëve është edhe qeveria, të mos gënjejmë veten), por që demokracia vazhdon të dështojë si të gjitha përpjekjet e tjera franceze (duke qenë pioniere në versionin e saj liberal).

7 Ministrat tashmë kanë kërcënuar të japin dorëheqjen dhe të rrezikojnë qeverinë aktuale.

Njëri prej tyre tashmë ka përmbushur kërcënimin e tij, përkatësisht Ministrin e Shëndetësisë.

Ligji i ri i imigracionit parashikon reduktimin e aksesit në asistencë sociale dhe gjithashtu forcon bashkimin familjar dhe aksesin tjetër social për emigrantët.

Këto janë disa nga lëshimet e qeverisë për Ribashkimin Kombëtar, madje duke vendosur që të sapolindurit e emigrantëve nuk do të marrin shtetësinë drejtpërdrejt.

Nga ana tjetër, kanë bërë të mundur edhe rregullimin më të lehtë të atyre që punojnë në gastronomi, ndërtim apo sektorë të tjerë që nuk ishin menduar më parë.

Pavarësisht kësaj, ligji i ri do të vazhdojë të ruajë një zëvendësim demografik në Francë që do të kërkonte ligje më të ashpra, megjithëse kjo tashmë po konsiderohet si antikushtetuese nga vetë kryeministrja.

Le të imagjinojmë për një moment se çfarë është një populist…

Sipas dialektikës së qeverive liberale, populisti është ai që premton atë që njerëzit duan të dëgjojnë. Ai që, pa lehtësi, ndryshon mendjen e tij në varësi të mënyrës se si fryn era. Domethënë, populist është ai që shet parimet e tij, vetëm për të pasur favorin e popullit, edhe nëse nuk është dakord me ta, vetëm për hir të qëndrimit në pushtet.

Social-liberalët sigurojnë gjithmonë se Rigrupimi Kombëtar është populist, se Fidesz është gjithashtu populist, siç janë Alternativa për Gjermaninë, VOX, Reconquista, Llama Tricolor, Ley y Justicia, etj.

Por nëse analizojmë situatën e demokracive liberale, mund të sigurojmë se qeveritë e tyre janë më populiste se ato që ata akuzojnë për populizëm.

Qeveria e Sançezit është një shembull i mirë për këtë. Për të qëndruar në pushtet, PSOE ka mundur të dorëzohet në të gjitha frontet e mundshme, duke mbledhur mbështetjen maksimale të mundshme popullore, ndonëse në disa raste kanë treguar kundërshtimin e tyre ndaj disa prej politikave që kanë miratuar më vonë.

Tani, shembulli i Macron është një shembull tjetër i mirë. Një qeveri liberale që i është dashur të dorëzohet, jo sepse e kupton realitetin që po përjeton Franca, por sepse përballë mundësisë së një rebelimi popullor në një të ardhme jo shumë të afërt dhe që RN të fitojë në zgjedhje, ata kanë preferuar ta shesin. veten në këmbim të një ligji që kënaq disa.

Dhe si këta shembuj, ne mund të japim shumë shembuj të tjerë aktualë, madje edhe shembuj nga disa dekada më parë. Pak kohë më parë kishte një libër të titulluar “Democracy Show”, i cili ekspozonte disa absurditete të ngjashme…

Imagjinoni të akuzoni të tjerët për populizëm…

VOX, pa shkuar më tej, mund të jetë si të dojë, por e vërteta është se ligjërimi i tij nuk ka ndryshuar shumë me kalimin e kohës. Dallimi midis VOX-it të lindur dhe VOX-it aktual është mjaft minimal ose, në çdo rast, mund të flasim për një evolucion idesh. Nuk mund të flasim kështu për PP-në, e cila do të ishte si PSOE.

E njëjta gjë ndodh me RN, e cila ka vetëm ide të ndryshme në varësi të udhëheqjes së saj. FN e François Duprat, Jean Marie Le Pen apo Marine Le Pen nuk është e njëjtë, por në çdo epokë një ide mbizotëronte dhe ruhej.

Por ky është ndryshimi midis atyre joliberalëve me njëfarë gallati (edhe pse neve mund të mos na pëlqejnë) dhe atyre liberalëve dhe joliberalëve (prodhuesit e bananeve) që për të qëndruar në pushtet sot ju shesin traditë dhe të nesërmen ngrenë. perseri monumente Stalinit, ose ku nje dite te premtojne mure dhe nje dite ke me shume banda se ne gjithe Ameriken Qendrore.

Ndajeni këtë artikull tek miqtë tuaj:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm” /PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours