Elita Globale “gllabëroi” dhe Vatikanin: Papa Françesku emëron si kardinal të Kishës djalin e manjatit George Soros …

3 min read

Papa Françesku sapo ka emëruar Alex Soros, 37 vjeç, i diplomuar në Histori, trashëgimtar miliarder i George Soros, dhjak kardinal i Kishës Katolike. Lajmi ka rënë si një bombë në mullinjtë e thashethemeve të Vatikanit, në të cilat profetizohet një përçarje e tmerrshme që do të tronditë themelet e kolegjit shumë të shumtë të kardinalëve të krijuar nga Papa në konsistorët e fundit.

Dihet mirë se Kardinalët e Kishës së Shenjtë Romake përbëjnë një Kolegj të veçantë, përgjegjësia e të cilit është të sigurojë zgjedhjen e Papës Romake, sipas normës së ligjit të veçantë; Po kështu, Kardinalët ndihmojnë Papatin Romak si kolegjialisht, kur thirren për të diskutuar së bashku çështje më të rëndësishme, ashtu edhe personalisht, nëpërmjet funksioneve të ndryshme që kryejnë, duke ndihmuar mbi të gjitha Papën në qeverisjen e tij të përditshme të Kishës universale.

LEXONI ME TEJ:

Megjithëse për t’u graduar në kardinalë, Papa romak zgjedh lirisht midis atyre burrave që kanë marrë të paktën priftërinë dhe që dallohen veçanërisht për doktrinën, zakonet, devotshmërinë dhe maturinë e tyre në menaxhimin e punëve; por ata që nuk janë ende peshkopë duhet të marrin shugurimin ipeshkvnor, Papa Françesku, nëpërmjet një rishkrimi të reformës së ligjit kanunor, ka hequr dorë nga kërkesa e shugurimit të shenjtë ndaj kardinalit të ri Soros.

Alex, kardinali i ri, është i vetmi anëtar i familjes Soros që është pjesë e komitetit të investimeve të Soros Fund Management, përmes të cilit ata menaxhojnë 25 miliardë dollarë dhe fondacionin e tyre bamirës, ​​sipas The Wall Street Journal. Babai i tij, George Soros, krijoi Fondacionin e Shoqërisë së Hapur (OSF) i cili ndan rreth 1.5 miliardë dollarë në vit për kauza liberale, organizata arsimore dhe të të drejtave të njeriut në më shumë se 120 vende.

Dihet mirë se Alex Soros në Fondacionet e Shoqërisë së Hapur ndjek të njëjtat objektiva si babai i tij: liria e shprehjes, reforma në drejtësinë penale, të drejtat e pakicave dhe refugjatëve dhe mbështetje për politikanët liberalë, tashmë nga vetë Vatikani. Megjithatë, ajo dëshiron gjithashtu të përfshijë iniciativa për të drejtën e votës, abortin dhe barazinë gjinore, të cilat duket se kanë pak rëndësi për Papa Françeskun për t’i dhënë atij një pozicion me përgjegjësi kaq të lartë në Kurinë Romake.

Alex Soros është një adhurues i hip-hop-it dhe ekipit të futbollit të New York Jets dhe është i njohur për udhëheqjen e një jete shoqërore “të lartë”, duke marrë pjesë në festa të famshëm në Kanë dhe Hamptons. Burime të besueshme kanë shprehur shpresën se një personalitet i tillë i hapur do të sjellë pak gëzim në dhomat e rrënuara të Vatikanit në fazën më të dhimbshme të papës së Papa Françeskut.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours