Skandali i madh trondit Kishën Katolike Italiane: Kardinalë dhe Kryepeshkop akuzohen për financimin nga George Soros për emigracion të paligjshëm …

7 min read

Një skandal i rëndë ka tronditur brenda saj kishën Italiane, ku sipas informacioneve të sigurta si dhe të transmetuar si nga portalet Gjermane ashtu dhe ato Italiane disa zyrtarë të lartë të kishës përfshirë këtu kardinalë dhe kryepeshkopi, janë të implikuar në një skemë të organizimit dhe financimit të emigracionit të paligjshëm nga Afrika drejtë Evropës.

LEXONI ME TEJ:

Hetimet e udhëhequra nga zyra e prokurorit në Raguza, te Siçilise, kanë zbuluar lidhje shqetësuese midis disa dioqezave italiane dhe OJQ-së “SOS Mediterranea” të lidhur me George Soros, i akuzuar ky i fundmi për ndihmë dhe nxitje të trafikimit të qenieve njerëzore nën maskën e ndihmës për refugjatët.

Lidhjet financiare dhe shifra të diskutueshme

Hetimet kanë zbuluar se këto dioqeza kanalizuan të paktën 2 milionë euro në operacione të supozuara për të mbështetur migrimin e paligjshëm. Veçanërisht, disa fonde thuhet se përfunduan në llogaritë personale të aktivistëve pro-emigracionit. Shifrat kryesore të nënkuptuara përfshijnë kardinalin Matteo Zuppi të Bolonjës, Kryepeshkopin Corrado Lorefice të Palermos, Kryepeshkopin Domenico Battaglia të Napolit, Kryepeshkopin Erio Castellucci të Modenës dhe Kryepeshkopin Giovanni Ricchiuti të Altamury. Përveç kësaj, Kardinali Jean-Claude Hollerich i Luksemburgut është gjithashtu në listën e donatorëve, i cili ka kontribuar me 25,000 € në këto aktivitete të dyshimta.

Luca Casarini: Linchpin e Majtë Radikale

Në qendër të këtij skandali është Luca Casarini, një aktivist i shquar i krahut të majtë dhe një figurë kyçe në OJQ “SOS Mediterranea”. I njohur për përfshirjen e tij në protestat e samitit të G8 të vitit 2001 në Genova, Casarini ka qenë prej kohësh nën vëzhgim për metodat e tij radikale dhe taktikat e paskrupullta në transportin e paligjshëm të emigrantëve. Këto protesta, të shënuara nga dhuna dhe kaosi, theksuan rolin e tij të diskutueshëm në komunitetin aktivist.

Vitet e fundit, Casarini ka qenë instrumental në operacionet e “SOS Mediterranea”, një organizatë që shpesh punon me grupe të tjera OJQ të krahut të majtë si “Sea-Watch” të lidhura me Antifa. Këto grupe radikale janë akuzuar se kanë transportuar ilegalisht emigrantë nga Afrika në Evropë, duke ngritur shqetësime të mëdha për ligjshmërinë dhe etikën e operacioneve të tyre. Siç u raportua më parë në RAIR, dëshmitë video ekspozojnë koordinimin midis trageteve të migrantëve të OJQ-ve dhe trafikantëve të paligjshëm të qenieve njerëzore. Trafikantët e qenieve njerëzore madje reklamojnë shërbimet e tyre të paligjshme në Facebook të majtë. Përfshirja e thellë e Casarinit në këto aktivitete e ka bërë atë një figurë qendrore në polemikat e vazhdueshme rreth rolit të OJQ-ve në krizën evropiane të emigrantëve.

Luca Casarini, një i ftuar i posaçëm sinodi nga organizata e ndihmës Mediterranea Saving Humans, flet gjatë një konferencë për asamblenë e Sinodit të Ipeshkvijve në Vatikan më 11 tetor 2023. (Foto CNS/Lola Gomez)

Casarini dhe pesë individë të tjerë që punojnë për Mediterranea janë nën hetim në Siçili për një incident të vitit 2020 që përfshin anijen Mare Jonio. Në atë kohë ata zbarkuan 27 emigrantë në një port sicilian pa leje, pas një transaksioni me kompaninë daneze Maersk. Prokurorët pretendojnë se kjo ishte një shpërblim në shkelje të ligjeve italiane të imigracionit, duke komplikuar më tej peizazhin etik të këtyre operacioneve.

Përfshirja dhe kritika e Papa Françeskut
Duke shtuar polemikën, ndërveprimet e Papa Françeskut me Casarinin kanë tërhequr kritika dhe kanë ngritur vetullat. Pavarësisht mungesës së përfshirjes së tij aktive në jetën e kishës, vendimi i Papës për të ftuar Casarinin për të marrë pjesë në Sinodin e Peshkopëve të Vatikanit në vitin 2019 është parë si një miratim i këtyre praktikave globaliste të krahut të majtë.

Në një lëvizje që intensifikoi më tej debatin, Papa Françesku mori veçanërisht një jelek shpëtimi me një kryqëzim nga Casarini, një gjest i interpretuar si një simbol i mbështetjes për aktivitetet e OJQ-së. Ky akt, së bashku me mirëpritjen publike të Papës për migrantët e paligjshëm në Lampedusa, ka shtuar qëndrimin e tij anti-evropian ndaj politikave të migracionit. Këto veprime jo vetëm që kanë qenë një temë e debatit intensiv brenda Kishës, por kanë ndezur gjithashtu diskutime në një nivel më të gjerë shoqëror, duke vënë në pikëpyetje rolin dhe qëndrimin e Kishës në migrimin e paligjshëm dhe ndihmën për refugjatët.

Kritikët argumentojnë se gjeste të tilla nga Papa inkurajojnë migrimin e paligjshëm dhe bien ndesh me interesat e shteteve evropiane që përballen me sfidat e emigracionit masiv të paligjshëm. Këto incidente nënvizojnë kompleksitetin e përfshirjes së Kishës në çështjet gjeopolitike, veçanërisht në fushën e ilegalëve dhe që kujdesen më shumë për mirëqenien e tyre sesa qytetarët e Evropës.

Azili i Kishës dhe Kontrabanda e Njerëzve: Një lidhje alarmante
Ky skandal nxjerr në pah keqpërdorimin e “azilit të kishës”, me OJQ-të e krahut të majtë radikal, anti-evropiane kontrabandë, si Mediterranea, që marrin mbështetje nga klerikët. Telefonatat e përgjuara zbuluan se aktivistët shprehën privatisht përbuzje për peshkopët ndërsa adoptonin një ton nderues në ndërveprimet e drejtpërdrejta. Krahu i djathtë i Casarinit, Giuseppe Caccia, bëri komente nënçmuese për peshkopët dhe vetë Casarini u tall me vlerën e letrave mbështetëse të Papës.

Pamje cinike e Kishës nga aktivistët
Një aspekt shqetësues i këtij skandali është nocioni se aktivistët e Mesdheut e trajtuan Kishën thjesht si një burim financimi. Përgjimet zbuluan pranime të përdorimit të parave të kishës për shpenzime personale si qiraja, duke shmangur kështu punësimin e rregullt, duke reflektuar një shfrytëzim thellësisht cinik të burimeve të Kishës.

Pasojat: Zvogëlimi i donacioneve dhe kredibiliteti i dëmtuar
Skandali kërcënon të dëmtojë besueshmërinë e Kishës. Ekziston shqetësimi në rritje se famullitë mund të ndalojnë së dhuruari gjatë meshës, nga frika se kontributet e tyre po financojnë imigracionin e paligjshëm dhe jo aktivitetet baritore. Kjo situatë përbën një paralajmërim serioz kundër angazhimit të Kishës në financimin e projekteve ideologjike.

Debat mbi motivet e peshkopëve
Skandali ka intensifikuar debatin nëse peshkopët e implikuar ndoqën direktivat e Papa Françeskut apo vepruan në mënyrë të pavarur, të nxitur nga interpretimi i tyre i vizionit të tij humanitar. Vëzhguesit sugjerojnë se duke financuar aktivitete që mbështesin migrimin e paligjshëm, këta peshkopë mund të jenë përpjekur të tejkalojnë vetë Papa Françeskun në demonstrimin e përkushtimit ndaj idealeve të tij, një fenomen që quhet “Bergoglio jashtë Bergoglio”.

Kjo ngre pyetje serioze në lidhje me autonominë e peshkopëve brenda hierarkisë së Kishës dhe mospërputhjen e veprimeve të tyre me politikat zyrtare të Vatikanit. Ai gjithashtu thekson një precedent të rrezikshëm ku ndjekjet morale dhe etike mjegullojnë linjat në territore të ngarkuara politikisht, duke ekspozuar neutralitetin dhe qeverisjen e Kishës.

Debati nuk ka të bëjë vetëm me besnikërinë e peshkopëve ndaj qëndrimit të Papës, por edhe me vendimmarrjen dhe llogaridhënien brenda Kishës. Ai nënvizon një çështje kritike: deri ku mund ta shtrijnë udhëheqësit e Kishës vizionin e Papës përpara se ai të bëhet një detyrim, si në aspektin etik ashtu edhe politik, për Vatikanin.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours