“Reforma e azilit” në BE, ku Brukseli po i mashtron evropianët …

3 min read

Fortesa e Evropës është në këmbë – të paktën kështu mund të supozohet nëse i besoni raportimit mbi të ashtuquajturën “reforma e azilit” të Bashkimit Evropian. Por kjo në fakt nuk është gjë tjetër pervecse një paketë mashtruese që po synon të mashtrojë qëllimisht popujt e botës.

Pas shumë vitesh diskutimesh, ajo është e “mbaruar”: reforma e re e BE-së për azilin është në fuqi. Por në rezultatin përfundimtar nuk mund të shihet më asgjë nga politika e re kufizuese apo e supozuar e emigracionit.

Pakti i emigracionit nuk është gjë tjeter vecse nje shfaqje ne PR

Sepse reforma është konkretisht për të kundërshtuar pushtimin e vazhdueshëm të azilit.

Nëper media, për shembull, ju lexoni për lagjet në kufijtë e jashtëm nga të cilat dëbimet duhet të kryhen sa më shpejt që të jetë e mundur. Por si duket kjo në praktikë? Fillimisht duhet theksuar se kapacitetet e këtyre magazinave janë shumë të kufizuara.

Janë planifikuar vetëm 30,000 vende – një pikë kjo në oqean krahasuar me 875,000 aplikimet fillestare të paraqitura në vitin 2022. Ato në asnjë mënyrë nuk synojnë të ndalojnë vërshimin e emigrantëve – në letër ato shërbejnë vetëm për të akomoduar emigrantë nga shtetet me një shkallë të njohjes së azilit prej më pak se 20 për qind.

Por, nëse më pas ata pretendojnë se kanë humbur pasaportën, edhe kjo masë anashkalohet. Për shembull, nëse pretendoni se jeni sirian, dëbimi bëhet shumë i ngadalte.

Shumë shtete po detyrohen të shkëmbejnë popullsi

Është e qartë tashmë se reforma e hedhur në shtyp apo në sistem nuk është gjë tjetër veçse një gënjeshtër perfide. Deputeti i BE-së Gunnar Beck (AfD) e komenton keshtu kete ngjarje:

Sipas @CDU, @EPPGroup dhe @vonderleyen, pakti #BE për emigracionin i rënë dakord sot synon të kufizojë #emigrimin. Një gënjeshtër kjo e hapur, sepse pakti krijon rrugë të reja, të sigurta aksesi dhe zgjeron ribashkimin familjar. pic.twitter.com/vykRYXLgkV

— Dr. Gunnar Beck (@gunnar_beck) 20 dhjetor 2023

Reforma, e cila po shitet si pikë kthese në çështjen e migracionit, nuk përdoret vetëm për qëllime propagandistike. Parashikohet që një “çelës i ri solidariteti” të hyjë në fuqi në kohë krize. Kjo i detyron të gjitha shtetet anëtare të pranojnë emigrantë. Kushdo që refuzon do t’i kërkohet të paguajë.

Reforma si një përpjekje e pafuqishme

“BE ka një katastrofë flagrante deportimi, e cila reflektohet në faktin se as një e pesta e emigrantëve që duhet të largohen nga Bashkimi Europian nuk deportohen në të vërtetë. Pakti i emigracionit nuk e zgjidh në asnjë mënyrë këtë problem,” thekson eurodeputeti i FPÖ Harald Vilimsky në një deklaratë për shtyp i cili e përmblodhi: “Paktin e emigracionit të BE-së si një përpjekje të pafuqishme për të mos ndalur emigrimin masiv e të paligjshëm me mjete të papërshtatshme, duke vepruar vetëm për ta menaxhuar atë. ndryshe”.

ME TEJ MUND TE LEXONI NGA STOP FAKE ALBANIA:

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble: https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours