Senatorët Republikan i kërkojnë Joe Biden të heqë nominimin ndaj bashkëpunëtorit të Hunter Biden …

5 min read

Republikanët në Komitetin Gjyqësor të Senatit i shkruan një letër presidentit Joe Biden të martën duke kërkuar që ai të tërhiqte nominimin e ish-bashkëpunëtorit të Hunter Biden në postin më të lartë mbikëqyrës të administratës.

Senatorja Marsha Blackburn dhe kolegët e saj të gjyqësisë në Senatin GOP, Chuck Grassley, John Cornyn, Ted Cruz dhe Tom Cotton shprehën “shqetësim të thellë” për vendimin e Biden për të ngarkuar Hampton Dellinger për mbrojtjen e “bilbilfryrësve – duke përfshirë informatorët e IRS në çështjen Hunter Biden”. hakmarrje, për shkak të afërsisë së Dellinger me familjen Biden dhe skemave të tyre të shitjes së ndikimit.

Republikanët thonë se ngurrimi i Bidenit për të “gjetur një kandidat që është i lirë edhe nga shfaqja e një konflikti interesi” dëshmon “ndjekjen e vazhdueshme të administratës Biden për një sistem drejtësie me dy nivele”.

“Në dritën e lidhjeve të raportuara të zotit Dellinger me zotin Biden dhe shfaqjes së një konflikti që krijon, ne kemi dyshime serioze nëse ai mund të vepronte në mënyrë të paanshme në përmbushjen e detyrimeve të OSC-së”, shkruan republikanët.

Presidenti Joe Biden përgjoi Dellinger në tetor për të udhëhequr Zyrën e Prokurorit Special, një pozicion “vendimtar për të mbrojtur mijëra nëpunës civilë federalë – veçanërisht sinjalizuesit”. Në njoftimin e saj, Shtëpia e Bardhë lavdëroi Dellinger për suksesin e tij si ndihmës prokuror i përgjithshëm i DD-së që mbikëqyr Zyrën e Politikave Ligjore.

Emailet nga laptopi i Hunter, megjithatë, tregojnë se Dellinger punoi në ekipin e menaxhimit të krizave dhe reagimit të qeverisë për firmën ligjore të Uashington DC, e cila jo vetëm që punësoi Hunter, por filloi të ndihmojë Bidenin më të ri në “çështje të ndryshme të lidhura me Burisma” menjëherë pasi Hunter dhe Dellinger darkuan së bashku. .

Ndërsa Hunter grumbullonte 83,000 dollarë në muaj për t’u ulur në bordin e kompanisë ukrainase të energjisë – një vendim që bashkëpunëtori i familjes Biden, Devon Archer pranoi se ishte krijuar për të ndërtuar “markën” e firmës – babai i tij shërbeu si drejtues për politikën e administratës Obama për Ukrainën.

Në vitin 2018, Joe Biden u mburr hapur për shkarkimin e prokurorit ukrainas që kishte hetuar Burisma. Një informator “shumë i besueshëm” konfirmoi se themeluesi i Burisma, Mykola Zlochevsky i tha atij se kompania i kishte paguar Bidens miliona dollarë në këmbim.

Zlochevsky tha gjithashtu se ai ndihej i “detyruar” për të paguar Bidens në këmbim të favoreve politike, duke i shpjeguar informatorit se ai i kishte komunikuar patriarkut Biden dhe djalit të tij pagesat përmes një sërë llogarish. Zlochevsky më tej pretendoi se zotëronte 15 regjistrime audio të thirrjeve me Hunter dhe dy regjistrime audio të bisedave telefonike që ai kishte me VP si provë.

Afërsia e Dellinger me Bidens dhe skema e tyre e pagesës për të luajtur, argumentojnë senatorët, sugjeron se ai nuk është i kualifikuar për të mbështetur zotimin e Zyrës së Këshillit Special (OSC) për të “mbrojtur sistemin e meritave duke mbrojtur punonjësit federalë dhe aplikantët nga praktikat e ndaluara të personelit. veçanërisht hakmarrja e sinjalizuesve”.

“Është kritike për popullin amerikan të dijë se Këshilltari Special është i drejtë dhe i paanshëm”, shkruan republikanët.

Nëse Dellinger bëhet kreu i OSC-së, ai mund të përcaktojë trajtimin e sinjalizuesve të tillë si Gary Shapley dhe Joseph Ziegler i IRS, të cilët zbuluan prova të reja të korrupsionit të familjes Biden, por u goditën vazhdimisht me gurë nga DD.

“Misioni kryesor i Zyrës së Këshilltarit Special është të mbrojë sinjalizuesit, të cilët janë thelbësorë për të siguruar llogaridhënien në sistemin tonë të qeverisjes”, përfunduan republikanët. “Zoti. Lidhja e raportuar e Dellinger me Hunter Biden dhe çështjen Burisma krijon dyshime të rëndësishme se ai mund të kryejë detyrën e tij për të mbrojtur sinjalizuesit e IRS, të cilët janë kritikë për të hedhur dritë mbi sistemin e drejtësisë me dy nivele të kryera nën mbikëqyrjen tuaj.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours