Juristi: Banorët kërkonin prishjen e kalasë Gjergj Kastriotit me pretendimin se është prona tyre – Skënderbeu e ndërtoi pa leje …

2 min read

Në emisionin Now në Euronews Albania Juristi Redi Ramaj deklaroi se dhënia e pronësisë me disa tituj pronësie ka çuar në konfliktin e pronave në Kepin e Rodonit nga jugu në Veri.

Ai tha se konflikti në kepin e Rodonit është i ri, i lindur tani, pasi në 2008 kisha françeskane është bërë pronare e një sipërfaqeje të madhe tokë në Kepin e Rodonit, që përfshin edhe kishën dhe kalanë e Skënderbeut në atë zonë.

“Konfliktet gjyqësore që vetë shteti i ka lënë në këtë gjendje, dhënia e pronësisë me disa tituj pronësie kanë krijuat këtë situatë. Nuk gjendet rruga ligjore por ajo e dhunës. Në këto kushte e vetmja zgjidhje është rruga e gjykatës. Jemi dëshmitarë që nga Veriu në Jug duan ta uzurpojnë gjithë bregdetin shqiptar në kurriz të pronarëve të vërtetë. Vetë Lame ka thënë që në regjistrin e kadastrës së Durrësit janë grisur faqe të dokumenteve”, tha juristi.

“Unë kam qenë dëshmitarë ku disa banorë kerkonin prishjen e kalasë Gjergj Kastriotit me pretendinin se e ka ndërtuar pa leje dhe nërkohë ajo i takon fshatarve me ligjin 7501 të mbësntetur nga Sali Berisha.”

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours