VIDEO/ Eurodeputeti i Partisë Vox: “Parlamenti Evropian është i mirë vetëm për financimin e ilegalëve, kurse ne na quan racistë” …

4 min read

“Të mbrojmë kufijtë tanë, të shkatërrojmë mafiet, të mbyllim xhamitë islamike, të dëbojmë delikuentët”. – Jorge Buxadé i Vox-it

Në një fjalim pasionante dhe pa falje në Parlamentin Evropian, Jorge Buxade, një anëtar spanjoll i Parlamentit Evropian që përfaqëson partinë populiste kundër imigracionit të paligjshëm Vox, mbajti një kritikë të ashpër ndaj politikës së migracionit të Bashkimit Evropian. Ai u përqëndrua kryesisht në mosveprimin në përgjigje të një sërë sulmesh terroriste tragjike nga emigrantët islamikë. Z. Buxadé, i cili është Shefi i Delegacionit të VOX në Parlamentin Evropian, nuk ka grirë asnjë fjalë në fjalimin e tij dhe fjalët e tij prekëse janë një kujtesë e fuqishme e debatit të vazhdueshëm rreth imigrimit të paligjshëm, zëvendësimit të popullsisë dhe kontrollit të kufijve në BE.

“Çfarë bëri ky Parlament pas sulmit ndaj Charlie Hebdo? Asgjë”, filloi z. Buxadé, duke theksuar mungesën e reagimit nga BE-ja pas incidenteve të rëndësishme të terrorizmit islamik. Fjalimi i tij vazhdoi me një litani tragjedish të ngjashme: “Dhe pas sulmit në Nice? Asgjë. Çfarë bëri pas sulmit në Bataclan? Asgjë. Çfarë bëri ky Parlament pas sulmeve në Barcelonë dhe Cambrils? Asgjë. Dhe pas prerjes së kokës së Samuel Patit? Asgjë. Dhe kur fyti i prerë ishte ai i At Zhak Hamelit? Asgjë.”

Eurodeputeti i Vox vazhdoi duke përmendur raste specifike të dhunës dhe terrorit, duke i kërkuar Parlamentit Evropian të marrë masa. “Dhe pas vrasjes me hanxhar të sakristanit Diego Valencia në Algeciras? Asgjë. Çfarë bëri ky Parlament pas sulmit me thikë në një kënd lojërash për fëmijë në Francë? Asgjë. Dhe pas vrasjes së mësueses së gjimnazit në Arras, goditur me thikë, apo mitralozit të dy suedezëve pardje? Një minutë heshtje dhe shtyrje e debatit më të rëndësishëm të javës për të mërkurën në orën 22:00”.

Buxadé shprehu zhgënjimin që u akuzua për racizëm ndërsa mbrojti për kontrolle më të forta kufitare: “Përveç se na akuzon si racistë, ne që kemi kërkuar kontrolle në kufijtë tanë për vite me radhë. Asgjë, përveçse të fajësosh kornizën perëndimore dhe të kërkosh më shumë para për të financuar integrimin e emigrantëve. Një lloj marksizmi racor që rezulton të jetë tragjik.”

Ai e përfundoi fjalimin e tij me një thirrje të zjarrtë për veprim, duke përshkruar vizionin e tij për një qasje më të sigurt dhe më të fuqishme për trajtimin e migracionit brenda BE-së. “Të mbrojmë kufijtë tanë, të shkatërrojmë mafiet, të mbyllim xhamitë islamike, të dëbojmë delikuentët. Dhe nëse vendi i tyre i origjinës nuk i pranon, le të ushtrojmë të gjithë autoritetin evropian mbi ato vende. Ne duhet ta zgjidhim këtë çështje.”

Fjalimi i Jorge Buxade ka rindezur debatin e diskutueshëm mbi politikat e majta të BE-së për imigracionin dhe mungesën e masave të kontrollit kufitar, duke reflektuar ndarjen më të gjerë politike dhe sociale brenda Bashkimit Evropian. Ndërsa biseda mbi politikën e imigracionit vazhdon, fjalët e z. Buxadé shërbejnë si një kujtesë e zymtë e humbjes tragjike të jetëve të shkaktuara nga emigrantët e paligjshëm islamikë dhe politikanët që mbrojnë kufijtë e hapur, duke ndihmuar dhe nxitur në këtë mënyrë këto sulme terroriste.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours