Tashmë është zyrtare: “Loja me makinat elektrike mbaroi” – Ja çfarë ndodhi me Volkswagen …

4 min read

Automjetet elektrike kanë qenë subjekt i shumë artikujve, për shkak të çështjeve kritike të njohura, nga rreziku i djegies spontane të baterive të litiumit tek makinat madje edhe tek biçikletat, duke arritur deri tek jeta e tyre që ndonjëherë kanë, bllokuar njerëzit brenda , mjeteve në lëvizje.

Revolucioni i gjelbër i Bashkimit Evropian , eshte çmenduria që po përfshin kalimin në elektricitet të plotë nga viti 2035 dhe eliminimi i njëkohshëm i prodhimit dhe shitjes të makinave me motorë me djegie të brendshme, pra benzinë ​​dhe naftë, mund të rezultojë pra le te shpresojmë qe të jetë i vërtetë. Para së gjithash, automjetet elektrike ndotin më pak ambientin dhe ky është një pohim shumë i diskutueshëm, por ndoshta ky nuk është as qëllimi i tyre, në çdo rast.

Gjiganti gjerman Volkswagen nje ndër grupet kryesore të automobilave në botë (gjithashtu pronar i markave Audi, SEAT, Cupra, Škoda Auto, Bentley, Bugatti, Lamborghini dhe Porsche, Ducati dhe Scania) i ka thënë lamtumirën prodhimit te makinave elektrike . Si një përjashtim ky nga tranzicioni shumë i lavdëruar i energjisë, ku ndalimi do të ndikojë në prodhimin e disa modeleve me emetim zero, si Cupra Born dhe Volkswagen ID.3.

Arsyet e ndalimit
Ky është një vendim historik në mënyrën e vet, po të kemi parasysh se prodhimi i Volkswagen-it përfaqëson 70% të sektorit të energjisë elektrike, për rrjedhojë ekziston rreziku që tregu europian të pësojë një ngadalësim të madh , në dëm të revolucionit të gjelbër. Arsyet e dhëna nga prodhuesi i makinave me bazë në Wolfsburg kanë të bëjnë me kostot e larta , si për prodhuesin ashtu edhe për blerësin (nga 25 mijë euro e lart), mungesën e stacioneve të karikimit , rënien drastike të shitjeve për shkak të uljes së ndjeshme të stimujve . që nga shtatori i kaluar. Nuk përmendet, por është e arsyeshme të supozohet se rreziku i brendshëm i automjeteve të tilla, i cili tashmë është evident, ka luajtur një rol të rëndësishëm në pakënaqësinë ndaj automjeteve të qëndrueshme.

Një modë kalimtare, atëherë? Në fakt, ne shpresojmë kështu. Barra e gjithë aferës, megjithatë, bie tërësisht mbi punëtorët e Volkswagen , për shkak të mbylljes së fabrikës në qytetin gjerman lindor të Zwickau . Prodhuesi gjerman i automjeteve po lejon që kontratat me afat të caktuar të 269 punonjësve të skadojnë deri në fund të tetorit, raportoi gazeta gjermane Der Spiegel . Dhe ne tashmë e dimë që kontratat nuk do të rinovohen. Aktualisht, më shumë se 2,000 njerëz punojnë në fabrikë me kontrata me afat të caktuar , nga një total prej rreth 10,700 punonjësish . Pra, ekziston një shqetësim i bazuar se punonjësit e tjerë të përkohshëm mund të jenë subjekt i shkurtimeve.

Në vitin 2018 , siç na kujton dhe Il Giornale d’Italia , kompania njoftoi per një investim prej 1.2 miliardë eurosh për ta kthyer uzinën në prodhimin e automjeteve elektrike, duke ruajtur një fuqi punëtore të qëndrueshme, pavarësisht se këto automjete kërkojnë më pak fuqi punëtore sesa makina me motor me djegie. Për më tepër, vetëm dy vjet më parë , CEO i markës, Ralf Brandstatter , njoftoi se Volkswagen do të vendoste 70% makina elektrike në rrugë.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours