ANALIZA: Mos u mbështetni tek IRS i Joe Biden për të hetuar skemën “jofitimprurëse” të manipulimit të zgjedhjeve nga Mark Zuckerberg …

6 min read

Nga Shawn Fleetwood –

IRS është ende nënë nëse po heton CEO i Meta Mark Zuckerberg, gruaja e tij, Priscilla Chan dhe disa organizata jofitimprurëse të krahut të majtë, të cilët mund të kenë shkelur ligjet tatimore duke hedhur qëllimisht burime financiare në zgjedhjet e 2020 për të përfituar kandidatin e atëhershëm Joe Biden.

Vitin e kaluar, Qendra për Rinovimin e Amerikës (CRA) paraqiti një ankesë pranë agjencisë federale duke pretenduar se Qendra për Jetën Teknike dhe Qytetare (CTCL), Qendra për Inovacionin dhe Kërkimin në Zgjedhje, dhe Instituti Kombëtar i Votimit në Shtëpi ishin angazhuar në një ” Skema e zgjedhjeve partizane”, e udhëhequr nga ish-menaxheri i fushatës së Barak Obamës, David Plouffe, duke derdhur gati gjysmë miliardë dollarë në zgjedhjet e 2020-ës për t’ia zhvendosur garën Bidenit.

Në krye të atyre zgjedhjeve, Zuckerberg dhe Chan dhuruan 400 milionë dollarë për grupe si CTCL nën maskën e ndihmës së zyrtarëve të zgjedhjeve lokale në administrimin e zgjedhjeve gjatë pandemisë Covid. Në fakt, më pak se 1 përqind e fondeve të CTCL 2020 u shpenzuan për burime të tilla si pajisjet mbrojtëse personale. Analiza nga ekspertët e të dhënave zgjedhore më vonë përcaktoi se fondet “u shpërndanë mbi një bazë shumë partiake që favorizonte demokratët”.

Këto “Zuckbucks” u përdorën gjithashtu për të avancuar politikat e votimit të pasigurta të mbështetura nga demokratët, të tilla si votimi masiv i pambikëqyrur me postë dhe përdorimi i kutive të votimit. Shpërndarja e tyre e pjerrët drejt bashkive demokrate, veçanërisht në shtetet swing, financoi efektivisht një operacion gjigant demokratik për të dalë nga vota.

Në ankesën e saj të shtatorit 2022, CRA i kërkoi IRS të hetonte subjektet “për veprimtari të paligjshme politike dhe marrjen dhe përdorimin e zbritjeve të pahijshme të tatimit mbi të ardhurat personale për donacione për një ose më shumë prej atyre subjekteve”. CRA gjithashtu pretendoi se Zuckerberg dhe Chan “morën “zbritje të pahijshme tatimore” për grantet masive për “organizatat e përfshira në sjellje të ndaluara nga Kodi i të Ardhurave të Brendshme në ciklin zgjedhor 2020″ dhe i bëri thirrje agjencisë të përcaktojë nëse veprimet e tyre përbënin ” mashtrim tatimor.”

Siç përshkruhet në Kodin e të Ardhurave të Brendshme, dhurimet nga organizatat bamirëse që nuk janë të motivuara për arsye altruiste, të tilla si ato që përpiqen të ndihmojnë në mënyrë të paligjshme njërën palë kundrejt një tjetre, janë të ndaluara në mënyrë eksplicite.

Në vitin që nga paraqitja e ankesës së saj, CRA nuk ka marrë përgjigje nga agjencia nëse ka ndërmarrë hapa për të hetuar ndonjë nga subjektet e lartpërmendura mbi pretendimet e listuara në dosje. Sipas një përfaqësuesi të CRA, IRS ka qëndruar në heshtje për statusin e ankesës.

“IRS është armatosur kundër popullit amerikan dhe [po] pengon këdo që kërkon llogari ose përgjigje,” i tha The Federalist Drejtoresha e Politikave të CRA, Paige Agostin.

Kur u bë presion për komente mbi statusin e ankesës së CRA dhe nëse agjencia ka nisur një hetim për Zuckerberg, Chan ose organizatat jofitimprurëse të listuara bazuar në pretendimet e grupit konservator, zëdhënësja e IRS Robyn Walker tha për The Federalist, “Për shkak të ligjeve federale, ne nuk mundemi komentoni për tatimpaguesit specifikë.”

Ndërsa Zuckerberg dhe Chan në mënyrë indirekte kanë pohuar se zbavitja e tyre e shpenzimeve zgjedhore të vitit 2020 “ishte një donacion një herë”, CTCL zbuloi planet e saj për të ndërhyrë në zgjedhjet e ardhshme në prill 2022 nëpërmjet Aleancës së SHBA për Përsosmërinë Zgjedhore. Siç raportoi më parë The Federalist, Aleanca është një iniciativë pesëvjeçare prej 80 milionë dollarësh që synon “të ndikojë sistematikisht në çdo aspekt të administrimit zgjedhor” dhe të avancojë politikat e votimit të mbështetura nga demokratët në zyrat e zgjedhjeve lokale.

Në përpjekjen e saj për të përsëritur strategjinë e CTCL 2020, Aleanca u siguron zyrtarëve zgjedhorë “bursa” për të mbuluar kostot e anëtarësimit në Aleancë. Këto bursa më pas “konvertohen menjëherë në “kredi” që zyrat anëtare mund t’i përdorin për të blerë shërbime nga CTCL dhe partnerë të tjerë të Aleancës”.

Në shtetet ku pranimi dhe përdorimi i “Zuckbucks” nga zyrtarët e zgjedhjeve vendore është i ndaluar ose i kufizuar, strategjia e Aleancës është paksa e ndryshme. Siç tha më parë për The Federalist, Jason Snead i Projektit të Ndershëm Zgjedhor, “juridiksionet që nuk mund të marrin grante private ende mund të blejnë rrugën e tyre për një shumë relativisht të vogël”, e cila në fakt e lejon Aleancën “të përhapë ndikimin e saj edhe në shtetet ku ligjvënësit janë përpjekur të parandaloni atë.”

Ndërsa mamaja nëse po heton organizatat jofitimprurëse të krahut të majtë si CTCL, IRS me sa duket nuk e kishte problem të synonte në mënyrë të paligjshme organizatat konservatore gjatë administratës së Obamës. Afërsisht 10 vjet më parë, u zbulua se IRS vonoi qëllimisht aplikimet për “statusin e përjashtuar nga taksat nga organizatat e qendrës së djathtë” deri në zgjedhjet e 2012. Duke numëruar në qindra, këto grupe “iu nënshtruan në mënyrë të pahijshme hetimeve të pabaza, kërkesave pushtuese dhe të pahijshme për donatorët e tyre dhe vonesave të gjata në përpunimin e dokumenteve rutinë”.

Departamenti i Drejtësisë përfundimisht u pajtua me dhjetëra nga këto grupe për skandalin në 2017. /The Federalist

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours