Gjykatësi Federal hedh poshtë kërkesën e Hunter Biden për mos paraqitjen në gjykatë …

4 min read

Një gjykatës federal i ka mohuar kërkesën e Hunter Biden për të mos u paraqitur në gjykatë por përmes video-konferencës. Gjykata e Qarkut e SHBA-së për Distriktin e Delaware-it pranoi se ndërsa ka sfida logjistike për Hunterin dhe Shërbimin Sekret të Shteteve të Bashkuara, ka rëndësi paraqitja e tij në një çështje penale qe është shumë e rëndësishme.

Paraqitjet fillestare, edhe pse shpesh janë të shkurtra, janë një nga rastet e pakta kur një i pandehur paraqitet fizikisht në gjykatë para një gjyqtari. Paraqitje të tilla nënvizojnë “integritetin dhe solemnitetin e një procedimi penal federal”, shkruan gjykatësi Christopher J. Burke.

Burke theksoi se në 12 vitet e tij në gjykatë, ai nuk mund të kujtonte ndonje rast se kishte bërë ndonjëherë ndonjë gjyq duke mos u paraqitur personi, per mua gjyqi zhvillohet duke qene personalisht. Ky standard është ruajtur për të pandehurit nga të gjitha prejardhjet, pavarësisht nga vendndodhja e tyre ose rrethanat personale.

Për më tepër, gjykata vuri në dukje se shumica e akuzave penale me të cilat përballet aktualisht Hunter Biden janë të reja dhe nuk u diskutuan gjatë seancës së tij paraprake në korrik 2023. Paraqitja e ardhshme do të jetë hera e parë që këto akuza do trajtohen në gjykatë.

Të enjten e kaluar Hunter u padit për tre akuza në lidhje me armë zjarri dhe substanca të pakontrolluara.

Gjykata gjithashtu planifikon të diskutojë kushtet e lirimit para gjykimit të Hunter gjatë kësaj seance. Ndërsa pritet që kushtet aktuale të mbeten të pandryshuara, çdo ndryshim i propozuar do të trajtohej më së miri personalisht.

Si mbrojtja ashtu edhe qeveria kanë deklaruar më herët se Hunter nuk duhet të ketë ndonjë trajtim të veçantë në këtë rast. Gjykata i bëri jehonë këtij mendimi, duke theksuar se, duke përjashtuar çdo rrethanë të pazakontë, Hunter duhet të trajtohet si çdo i pandehur tjetër. Si i tillë, ashtu si çdo të pandehuri tjetër do t’i kërkohet të marrë pjesë personalisht në paraqitjen e tij fillestare, i njëjti standard vlen dhe për Hunter.

Paraqitja fillestare dhe gjykimi për Hunterin tani janë planifikuar për në 26 shtator 2023, në orën 10:00. Dy nga tre akuzat e ngritura kanë një dënim të mundshëm prej dhjetë vjet burg, si dhe një gjobë të mundshme prej 250,000 dollarë, tre vjet lirim të mbikëqyrur. , dhe një vlerësim të veçantë prej 100 dollarë. Akuza e dytë, lidhur me dhënien e një deklarate të rreme në lidhje me informacionin e kërkuar nga tregtarët federalë të licencuar të armëve të zjarrit, ka një dënim maksimal prej pesë vjetësh.

Akuza e tretë e akuzon Hunterin për posedimin e një arme zjarri ndërsa ishte përdorues i paligjshëm ose i varur nga një substancë e pakontrolluar.

Aktakuza vjen pas një incidenti që ka ndodhur më 12 tetor 2018. Sipas dokumenteve të gjykatës, Hunter dyshohet se ka bërë deklarata të rreme mbi një procesverbal federal të transaksionit të armëve të zjarrit gjatë blerjes së një revoleje Colt Cobra 38SPL nga një tregtar i licencuar armësh zjarri në Wilmington , Delaware.

Aktakuza pretendon se Hunter vërtetoi në mënyrë të rreme se ai nuk ishte përdorues i paligjshëm ose i varur nga ndonjë substancë e pakontrolluar kur bleu armën e zjarrit.

Hetimet për Hunterin, i cili dihet publikisht se ka varësi nga droga, dhe kjo ka filluar në vitin 2018 kur hetuesit filluan të hetonin marrëdhëniet e tij të biznesit që përfshinin kompani të huaja që përpiqeshin të fitonin një terren në marrëdhëniet e qeverisë amerikane. Në fillim të këtij shtatori, këshilltari special David Weiss njoftoi se qeveria synonte të kërkonte një aktakuzë kundër Hunter deri në fund të shtatorit.

Hunter u akuzua fillimisht më 20 qershor për shkelje në lidhje me armët e zjarrit dhe me dy shkelje në lidhje me taksat. Akuzat u ngritën pas përpjekjeve të dështuara për të zgjidhur çështjen paragjyqësore, duke përfshirë një marrëveshje të propozuar për pranimin e fajësisë dhe një marrëveshje për devijimin e procedurës paraprake, të cilat të dyja u tërhoqën përfundimisht.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours