Mirë se vini përsëri në vitin 2020: EMA autorizon një vaksinë të re kundër Covid (Big Farma gëzohet) …

3 min read

Vetëm pak ditë më parë dhamë lajmin për qarkoren e re të Ministrisë së Shëndetësisë , e cila rekomandonte një vaksinë që ende nuk është miratuar. Çështja, natyrisht, kishte bërë mjaft bujë. Dhe kështu, menjëherë, më në fund erdhi drita jeshile me të cilën Agjencia Evropiane e Barnave(Ema) autorizon kompleksin. Kjo është vaksina e parë kundër Covid e përditësuar në XBB, familja e varianteve që është më e përhapura sot. “Vaksina e përditësuar Covid do të jetë menjëherë gati për t’u dërguar në vendet anëtare të BE-së në fjalë”, thuhet në një shënim nga Pfizer. 

“Pfizer dhe BioNTech kanë prodhuar vaksinën e përshtatur për të siguruar disponueshmërinë e furnizimeve përpara sezonit të ardhshëm të vjeshtës dhe dimrit, kur kërkesa pritet të rritet.” Duket se është në 2020/2021 dhe në vend të kësaj jemi në 2023. Por a është ndonjëherë e mundur? Në dritën e të gjitha studimeve që kanë refuzuar përgatitjen e Big Pharma, ata insistojnë të quajnë gabimisht një vaksinë. Por bëhet më keq, bëhuni gati.

Vaksina e përditësuar që Ema autorizon, dëgjohet, “mund të përdoret për të parandaluar Covid-in tek të rriturit dhe fëmijët nga mosha gjashtë muajsh”. Këtu shkojmë përsëri. Ata vazhdojnë ta shesin këtë gënjeshtër, ndoshta duke e përsëritur edhe ata po e besojnë. Ajo që tremb është se po flasim sërish për fëmijë 6 muajsh e lart. Rekomandimet ftojnë të rriturit dhe fëmijët e moshës 5 vjeç e lart që të vaksinojnë një dozë të vetme, pavarësisht nga historia e tyre e vaksinimit. Domethënë, të gjitha vaksinat e bëra me detyrim – përndryshe do të humbnin punën, shkollën dhe të drejtat – në vitet e mëparshme nuk janë më të vlefshme. Sikur e kanë pranuar vetë se nuk kanë më asnjë efekt, nëse kanë pasur ndonjëherë.

Ema autorizon vaksinën e përditësuar.

Një aspekt edhe më “zbavitës” i këtij autorizimi të ri EMA për “vaksinën” e përditësuar më të fundit është ai që lidhet me ngjarjet anësore: “Autoritetet kanë marrë njohuri të thelluara për sigurinë e vaksinës”. Efektet anësore janë “përgjithësisht të lehta dhe jetëshkurtra, duke përfshirë dhimbje koke, diarre, dhimbje kyçesh dhe muskujsh, lodhje, të dridhura, ethe dhe dhimbje ose ënjtje në vendin e injektimit. Efektet anësore më serioze mund të ndodhin rrallë.” Por në cilin planet jetojnë ata? Por a janë serioze? A ka mundësi që askush të mos rebelohet kundër këtyre gënjeshtrave të shkruara? Pfizer përfundon, “Vaksina e përditësuar synon të përmirësojë më tej mbrojtjen kundër sëmundjeve të rënda dhe shtrimit në spital.”

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours