Ish-Presidenti Trump do të apelojë datën e gjykimit të 4 marsit, akuzon këshilltarin special për ndërhyrje në zgjedhje …

5 min read

Në një seri postimesh në Truth Social, ish-presidenti Donald J. Trump njoftoi të hënën synimin e tij për të apeluar datën e gjyqit të 4 marsit të caktuar për të. Ai gjithashtu akuzoi Prokurorin Special Jack Smith për orkestrimin e një përpjekjeje të qëllimshme për të ndërhyrë në zgjedhjet e 2024.

Postimet e Trump, të cilat tërhoqën vëmendje të konsiderueshme, vunë në pikëpyetje legjitimitetin e aktakuzës kundër tij. Ai vuri në dukje se aktakuza duket se bazohet shumë në gjetjet e Komitetit të 6 janarit, të cilin ai e përshkroi si një “komitet i pazgjedhur i marksistëve, fashistëve dhe hakerëve politikë”.

Ish-Presidenti më tej pretendoi se komiteti, për të cilin ai pretendon se ka një histori mashtrimi në lidhje me Rusinë dhe Ukrainën, kishte “shkatërruar dhe ilegalisht duke SHKATËRRUAR & FSHIRË të gjitha provat, si dhe gjetjen e provave te Komitetit të 6 janarit”.

Të hënën, gjykatësja e qarkut të SHBA-së për Distriktin e Kolumbisë, Tanya Chutkan, caktoi datën e gjyqit për ndërhyrjen e supozuar të ish-presidentit Donald Trump në zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 më 4 mars 2024. Kjo e vendos gjyqin në mes të zgjedhjeve presidenciale presidenciale të GOP kalendar.

Orari i gjyqit, që përkon me thelbin e sezonit primar, pritet të ngjall një shqyrtim të ashpër politik nga republikanët. Në mënyrë domethënëse, fillimi i gjyqit është vetëm një ditë përpara një ngjarjeje kryesore në procesin e emërimit të republikanëve: Super e Marta.

Në një postim të mëparshëm, Trump synonte Prokurorin Special Jack Smith, duke e etiketuar edhe një herë si “të çmendur” dhe duke e akuzuar për pahijshmëri duke vizituar Shtëpinë e Bardhë pak përpara se të shpallte aktakuzën kundër Presidentit të 45-të.

Trump theksoi se hetimi i Smith, të cilin ai e quajti “Gjueti shtrigash”, ka vazhduar për gati tre vjet. Megjithatë, vendimi për ta sjellë përpara tani, në mes të fushatës zgjedhore, është një rast i qartë i “Ndërhyrjes në zgjedhje” sipas këndvështrimit të Trump.

Ish-Presidenti shprehu pakënaqësinë e tij për vendimin e fundit të gjykatës, i cili i dha vetëm një shtyrje prej dy muajsh për gjykimin e tij. Ai e përshkroi gjyqtarin si “të njëanshëm” dhe “urrejtje ndaj Trumpit” dhe sugjeroi se koha e gjyqit, e caktuar të përkonte me Super të Martën, ishte një lëvizje e llogaritur nga një “qeveri e korruptuar”.

Trump i mbylli postimet e tij në Twitter me një deklaratë të prerë: “Unë do të Apeloj!” Trump mbetet një zë i frikshëm në politikën amerikane, i pafrikshëm për të sfiduar krijimin dhe për të shprehur shqetësimet e tij.

Vendimi i gjyqtarit Chutkan pason hetimin nga Prokurori i Posaçëm Jack Smith për përfshirjen e mundshme të Trump në trazirat e Kapitolit të 6 janarit 2021 dhe ndërhyrjen e supozuar në rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020. Më 1 gusht, Trump u përball me katër padi federale si rezultat i hetimit të Smith të 6 janarit.

Këto akuza përfshijnë komplot për të mashtruar Shtetet e Bashkuara, komplot për të penguar një proces zyrtar, pengim dhe përpjekje për të penguar një proces zyrtar dhe komplot kundër të drejtave. Trump ka hedhur poshtë me vendosmëri të gjitha akuzat, duke pohuar pafajësinë e tij.

Ekipi i mbrojtjes për Trump kishte propozuar fillimisht një datë të fillimit të gjykimit në prill 2026, shumë pasi rezultatet e zgjedhjeve presidenciale të vitit 2024 do të njiheshin. Megjithatë, kjo kërkesë u refuzua me vendosmëri nga gjyqtari Chutkan, i cili u shpreh: “Mund t’ju them që tani nuk keni dy vjet. Kjo çështje nuk do të gjykohet në vitin 2026”.

“Unë nuk dyshoj për asnjë minutë se ju keni punuar me zell, por ju dhe unë kemi një vlerësim shumë të ndryshëm se sa kohë nevojitet për t’u përgatitur për këtë rast,” tha Chutkan.

“Zbulimi në vitin 2023 nuk qëndron me kuti në një magazinë… Ne të dy e dimë se prerja e parë shqyrtohet nga kërkimet elektronike,” tha Chutkan, duke thënë se “askush nuk është ulur atje duke shkuar faqe për faqe”.

“Zoti. Trump është përfaqësuar me aftësi nga avokatë me përvojë gjatë gjithë periudhës së pezullimit të këtij hetimi. Nuk është çudi që ai u padit…. Avokati i Trump e ka ditur që kjo po vinte prej disa kohësh dhe çdo avokat mbrojtës i aftë dhe i zellshëm nuk do të ishte ulur në duar duke pritur për një aktakuzë.

Vendimi i gjyqtarit përputhet ngushtë me propozimin fillestar të qeverisë që gjyqi të fillojë më 2 janar 2024, duke sugjeruar një kohëzgjatje gjyqi prej rreth katër deri në gjashtë javë.

Implikimet e gjyqit për GOP-në dhe peizazhin më të gjerë politik nuk mund të nënvlerësohen. Duke qenë se Trump është kandidati kryesor me një prani komanduese në fushën presidenciale të GOP, koha e gjykimit do të jetë një pikë qendrore.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Ndiqni faqen tonë zyrtare të internetit https://patriotikmedia.com/ për t’u informuar mbi lajmet kryesore nga vendi, rajoni dhe bota.
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours