VIDEO/ Ish-presidenti Trump paralajmëron amerikanët për rënien e shpejtë të dollarit amerikan – “Më e madhe se humbja e çdo lufte”…

4 min read

Në një intervistë me Larry Kudlow, ish-presidenti Donald Trump shprehu shqetësimet e tij për rënien e dollarit amerikan, si brenda vendit ashtu edhe si monedhë rezervë botërore.

“Vendi ynë do të shkojë në ferr dhe ne nuk do të jemi bar i madh”, filloi Trump. Ndërsa referenca e tij për çështjet e infrastrukturës si aeroportet, terminalet dhe rrugët e shkatërruara pikturoi një pamje të zymtë të gjendjes së brendshme të vendit, ishte diskutimi i tij për dollarin që tërhoqi vëmendjen.

Kudlow pyeti: “A doni që dollari të mbetet monedha rezervë e botës?

“Epo, unë mendoj se është më e madhe se humbja e ndonjë lufte!” deklaroi Trump.

Ai vuri në dukje mundësinë e vendeve të tjera që të kërkojnë alternativa ndaj dollarit amerikan për tregtinë ndërkombëtare, duke lënë të kuptohet ambicien e Kinës për të ngritur juanin. “Kina dëshiron ta zëvendësojë atë me juan,” shpjegoi Trump, “dhe ishte e paimagjinueshme me ne. E pamendueshme. Nuk do të kishte ndodhur kurrë. Tani njerëzit po mendojnë për të.”

SHIKONI ME POSHTE:

Ekziston një besim i përbashkët midis ekspertëve se rënia e dollarit mund të ndikojë në bilancet tregtare të SHBA-së, të rrisë kostot dhe potencialisht të kufizojë aftësinë e vendit për të ekzekutuar politikën e jashtme. Paralajmërimi i Trump shpresojmë të shërbejë si një katalizator për politikëbërësit që të ndërmarrin veprime për të forcuar pozicionin global të dollarit.

Në mars, qeveria braziliane njoftoi se Kina dhe Brazili ranë dakord të tregtonin duke përdorur monedhat e tyre, duke anashkaluar nevojën për dollarin amerikan si ndërmjetës. Lëvizja e Pekinit përfaqësoi një sfidë tjetër për Biden, si dhe për dollarin amerikan. Kina kërkon të rivalizojë SHBA-në ekonomikisht dhe po e bën këtë në mënyrë më efektive çdo vit fiskal që kalon.

“Pritja është që kjo të reduktojë kostot… të nxisë tregti edhe më të madhe dypalëshe dhe të lehtësojë investimet”, tha Agjencia Braziliane e Promovimit të Tregtisë dhe Investimeve (ApexBrasil).

Masa synon të sfidojë më tej statusin e dollarit dhe të çojë në përdorim më të madh të monedhave alternative për tregtinë ndërkombëtare. Kina ka synime të qarta për të krijuar një ekonomi botërore më shumëpolare që është më pak e varur nga dollari amerikan.

Kjo nuk është hera e parë që Trump ka paralajmëruar gjithashtu për rënien e dollarit amerikan nën administratën e Biden. Pas akuzës së tij në prill, Trump foli për gjendjen e dollarit amerikan.

Ai shpjegoi, “Vendi ynë po rrëzohet dhe së shpejti nuk do të jetë më standardi botëror, që do të jetë humbja jonë më e madhe, sinqerisht, në 200 vjet. Nuk do të ketë një humbje të tillë. Kjo do të na largojë nga të qenit edhe një fuqi e madhe.”

Dollari amerikan është dobësuar qartë nën administrimin e Biden. Monedhat kryesore si euro dhe juani kinez kanë filluar të rivalizojnë atë që dikur ishte treguesi më i fortë ekonomik në mbarë botën.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për të qene, i njohur për të qene i lidhur”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours