Lidhjet e Joe Biden-Kinë: Mesazhet me tekst zbulojnë rrjetin e ndërlikuar të Hunter Biden …

7 min read

Mesazhet me tekst të dhëna së fundmi FBI-së zbulojnë se një kompani kineze energjetike, CEFC, u përpoq të përdorte lidhjet me Hunter Biden në mënyrë që të përvetësonte asete energjetike vendase brenda Shteteve të Bashkuara.

Narrativa e ndërlikuar filloi në fund të vitit 2015, pasi CEFC shpresonte të përdorte emrin Biden për të siguruar mbulim për planin e tij ambicioz, raporton Just the News .

Udhëzimet filluan në mënyrë delikate, pasi partneri i biznesit i Hunter Biden, James Gilliar, filloi të vendoste themelet e një skeme të shitjes së ndikimit.

“Do të ketë një marrëveshje midis një prej familjeve më të shquara nga SHBA dhe atyre (Kinës) të ndërtuar nga unë,” i dërgoi mesazh partnerit të biznesit të Hunter Biden, James Gilliar, partnerit të ardhshëm Tony Bobulinski në prag të Krishtlindjes, 2015, menjëherë pasi Hunter ishte lajmëruar për të. Ambiciet e CEFC China Energy dhe CEO i pasur Ye Jianming.

“Unë mendoj se kjo do të jetë një shtesë e shkëlqyer për portofolet e tyre pasi do t’u japë atyre një bazë profili në NYC, pastaj LA, etj,” shtoi Gilliar në tekstin, i cili u mor nga JTN. “Për mua nuk është aspak mendjelehtë, por kulturalisht ata janë të ndryshëm, por të zgjuar, kështu që le të shohim. Çdo biletë hyrje është e vogël për ta. Më e lehtë dhe më e mirë demografike se arabët që janë pak kundër SHBA-së pas Trump.”

Mesazhet vërtetojnë dëshminë e kësaj jave nga ish-bashkëpunëtori i biznesit të Hunter Biden, Devon Archer, i cili detajoi skemën e shitjes së ndikimit të Hunter-it me të cilën ai dhe babai Joe erdhën si një paketë “markë” për të ndihmuar klientët e huaj që kërkonin ndikim.

Planet e CEFC u zbuluan në shkëmbimet midis Hunter Biden dhe homologëve të tij kinezë. U bënë plane për takime dhe darka – disa u materializuan, ndërsa të tjera dështuan. Një person i tillë ishte një dhjetor. Darka e 6, 2015 e planifikuar për Hunter and Ye, e cila do të organizohej nga biznesmeni serb Vuc Jeremic, sipas emaileve. Hunter përfundimisht u takua më vonë atë muaj me Drejtorin Ekzekutiv të CEFC Jianjun Zang, sipas informacioneve mbi laptopin famëkeq të Hunter.

Deri në mars 2016, tregimi kishte evoluar ndjeshëm. Draftet e memo-ve, të hartuara nga bashkëpunëtorët e biznesit të Hunter Biden, Rob Walker dhe Gilliar, u materializuan, duke mbajtur nënshkrimin e Hunter Biden dhe të destinuara për CEFC. Një gjurmë emaili e titulluar “H në Zang Draft” kapi thelbin e paktit strategjik. Ky shënoi një moment kyç, duke e ngritur mbiemrin e familjes Biden si një mall të kërkuar në botën e blerjes së energjisë me aksione të larta.

Vitet që pasuan, marrëveshja kineze e energjisë kishte të gjitha synimet e një fushate shitjeje të ndikimit të Bidenit, duke përfshirë (për JTN):

Ju do të takohesh me Hunter Biden dhe do t’i dhurosh atij një diamant 3 karat për djalin e parë të ardhshëm në shkurt 2017.
Joe Biden u takua gjithashtu me zyrtarë të CEFC-së, sipas një raporti të intervistës së FBI-së të Rob Walker të bërë publik nga informatorët e IRS në dëshminë e tyre në Kongres.

Emailet nga Bobulinski do t’i referoheshin një marrëveshjeje që përfshin “djaloshin e madh” dhe një pjesë të mundshme prej 10 përqind të marrëveshjes për Joe Biden.

Hunter Biden do t’i dërgonte një mesazh thumbues një ekzekutivi të CEFC-së duke kërkuar pagesën në verën e vitit 2017, madje duke sugjeruar që babai i tij po qëndronte pranë tij ndërsa ai dërgonte mesazhin e zemëruar.
Hunter Biden do të krijonte një zyrë në Uashington DC për sipërmarrjen dhe do të kërkonte që të bëheshin çelësa për babain, nënën dhe dajën e tij, si dhe një nga “emisarët” e CEFC nga Kina.

Siç vë në dukje më tej JTN, marrëdhënia e CEFC-së u prish pasi Ye u vendos në arrest shtëpiak dhe Patrick Ho, një nga drejtuesit e CEFC-së i dërguar në Shtetet e Bashkuara, u arrestua nga FBI dhe u dënua për ryshfet dhe pastrim parash.

Hunter, pavarësisht se u pagua një mbajtës ligjor prej afro 1 milion dollarësh për të ndihmuar mbrojtjen e Ho, kurrë nuk u akuzua për keqbërje në atë rast.

Mesazhet me tekst 2015-17 midis Hunter Biden dhe partnerëve të tij, të cilat kanë marrë pak shqyrtim publik, përshkruajnë hapat më të hershme nga CEFC dhe japin treguesin më të qartë të asaj që Kina shpresonte të përfitonte nga shoqata Biden: si “ndikim” dhe një familje të besuar. emër që do t’i jepte besim ambicieve të Kinës për të hyrë në SHBA. tregun e energjisë dhe të blejë asete energjetike si amerikane ashtu edhe perëndimore pa krijuar dyshime. -JTN

“Ende duke mbyllur perimetrat e operacioneve me kinezët, do ta dimë të enjten nëse po drejtojmë investimet e SHBA,” i dërgoi Gilliar mesazh Bobulinskit në maj 2016 përmes një aplikacioni të koduar mesazhesh, duke sugjeruar se gjërat mund të jenë “ende pak të parakohshme”.

“A keni ndonjë të madh në naftë?” pyeti Gilliar. “Ne do të marrim pjesë në një blerje të madhe të aseteve në rrjedhën e sipërme në Evropë? Pazar. Na vjen keq në drejtim të rrymës, jo zgjuar.”

Ndërkohë, marrëveshje të tjera të mundshme të lidhura me Biden u kryqëzuan me CEFC, duke përfshirë atë që përfshinte një biznesmen rumun, Gabriel Popoviciu.

“Unë e solla atë në h,” i dërgoi Gilliar mesazh Bobulinskit më 20 maj 2017, duke iu referuar Hunter Biden.

“Kinezët do të bëjnë shpejt financimin e marrëdhënieve me b,” vazhdoi ai, duke iu referuar inicialit të familjes Biden. “Ka disa këndvështrime për të diskutuar ballë për ballë.”

Dhe cila ishte një temë themelore? Se emri Biden u përdor për të shpërndarë ndikim tek kinezët dhe të huajt e tjerë.

“Cila është marrëveshja në Rumani dhe si ndikon B-ja në të afërmin atje,” shkruhet në një mesazh.

“Ndikimi B do të thotë që Zang bën marrëveshje,” ishte përgjigja.

Në një deklaratë të së enjtes për Just the News, Bobulinski tha: “Dua të falënderoj të gjithë dëshmitarët e fundit që kanë qenë të gatshëm të dalin në procesverbal dhe të tregojnë të vërtetën rreth korrupsionit të familjes Biden. Do të inkurajoja popullin amerikan të kthehet dhe të shqyrtojë të gjitha faktet që kam detajuar në 2020.”

“Joe Biden ËSHTË Djali i Madh! CEFC, Kryetari Ye dhe Drejtori Zang ishin 100% të përqendruar, duke filluar nga viti 2015 ndërsa Joe ishte Zëvendës, me shfrytëzimin e Joe Biden-it dhe fuqinë që kishte pozicioni dhe emri i tij zotëronte në mbarë botën për të përfituar CCP dhe Kinën. Përqendrohuni te faktet”.

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours