Ish-zëvendëspresidenti Mike Pence është treguar “shumë i sinqertë” duke cituar aktakuzën e Trump …

4 min read

Fushata 2024 e ish-zëvendëspresidentit Mike Pence ka zbuluar së fundmi mallra të reja, duke përfshirë bluza dhe kapele që shkruajnë “Shumë e sinqertë”. Ky slogan është marrë nga një citim në aktakuzën kundër ish-presidentit Trump.

Sipas aktakuzës së 6 janarit, Trump tha se Pence ishte “shumë i sinqertë” pasi mësoi se kishte kundërshtuar padinë që kërkonte një vendim mbi autoritetin e zëvendëspresidentit për të refuzuar votat elektorale.

Më 1 janar 2021, Trump kishte telefonuar Pence për të shprehur shqetësimin e tij pasi mësoi se Zëvendës Presidenti kishte kundërshtuar padinë e mundshme të Trump që kërkonte një vendim gjyqësor për zgjedhjet.

Ky vendim do të sqaronte nëse nënkryetari kishte autoritetin kushtetues për të refuzuar apo kthyer votat në shtetet gjatë procesit të certifikimit.

Pence pretendoi se ai nuk kishte bazë kushtetuese për një autoritet të tillë. Trump nuk u pajtua dhe i tha Zëvendës Presidentit, “Ti je shumë i sinqertë”, për qëndrimin e tij parimor.

Brenda disa orësh nga biseda, Trump vazhdoi përpjekjet e tij, duke mbledhur mbështetësit e tij me një postim në Twitter: “Tubimi i madh i protestës në Uashington, D.C, do të zhvillohet në orën 11:00. më 6 janar. Detajet e vendndodhjes për t’u ndjekur. StopThesteal!”

Aktakuza federale e ngritur kundër Trump pretendon një seri komplotesh kriminale që synojnë përmbysjen e rezultateve të zgjedhjeve presidenciale të vitit 2020. Sipas aktakuzës, Trump ishte i përkushtuar të eksploronte të gjitha rrugët ligjore për të verifikuar rezultatin e zgjedhjeve dhe falë ish-zëvendëspresidentit Mike Pence, prokuroria ka municion shtesë për ta provuar atë.

Pence refuzoi shpresat e përsëritura të Trump për të mbledhur mbështetje, i cili më vonë i bëri presion Pence për të ndërmarrë veprime. Aktakuza jep detaje në lidhje me një takim midis ish-presidentit Donald Trump dhe zëvendëspresidentit Mike Pence, si dhe “shënime” nga Pence që iu dorëzuan Jack Smith.

Më 29 dhjetor, siç pasqyrohet në shënimet e njëkohshme të Zëvendës Presidentit, i pandehuri i tha në mënyrë të rreme Zëvendës Presidentit se “Departamenti i Drejtësisë [po kishte] konstatuar shkelje të mëdha…”

Në fillim të kësaj jave, Trump shkroi në Truth Social, “Ndjehem keq për Mike Pence, i cili nuk po tërheq turma, entuziazëm apo besnikëri nga njerëzit që, si anëtar i administratës Trump, duhet ta duan atë”.

“Ai nuk luftoi kundër mashtrimit zgjedhor, të cilin tani do të jemi lehtësisht në gjendje ta vërtetojmë bazuar në aktakuzën e rreme dhe informacionin më të fundit që do të duhet të na vihet në dispozicion, më në fund – një marrëveshje vërtet e madhe. V.P. kishte fuqi që Majk nuk e kuptonte, por pas zgjedhjeve, RINOS & Dems ndryshuan ligjin, duke e hequr atë pushtet!” Trump përfundoi.

Pence ka lënë të hapur mundësinë për të dëshmuar në gjyqin penal të Donald Trump mbi përpjekjet për të përmbysur zgjedhjet e vitit 2020. Pavarësisht se fillimisht luftoi në gjykatë për të shmangur dhënien e dëshmisë para jurisë së madhe, gatishmëria e Pence për ta bërë këtë tani ngre më shumë pyetje.

Pretendimi i Pence se ai nuk ka “asgjë për të fshehur” është lënë në hije nga gatishmëria e tij për të marrë pjesë në një gjyq të motivuar politikisht. Komentet e tij për “armatizimin e Departamentit të Drejtësisë” tingëllojnë të zbrazëta kur kontrastohen me gatishmërinë e tij për t’u lidhur me ata që kërkojnë të minojnë ish-presidentin.

Të dy tani janë rivalë të vitit 2024.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours