ANALIZA: Nëse keni qenë një dele gjatë Covid-it, pranoni se keni gabuar, prandaj bëjeni mirë llogaritë herës tjetër …

6 min read

Nga Evita Duffy-Alfonso

Ata që ishin frikacakë të Covid-it duhet të ngrihen kundër tiranisë në të ardhmen. Është më e pakta që mund të bëjnë.

Nëse keni qenë një nga ata njerëz që mbanin gjithmonë me zell një maskë joefektive, dhe merrnit vaksinën eksperimentale dhe përforcuesin, ose praktikonit distancimin social në mënyrë performuese, ju me të vërtetë ju i detyroheni një falje te gjithe atyre që u ngritën për lirinë civile gjatë Covid dhe ju duhet të angazhoheni për të qenë më të zgjuar dhe më të guximshëm në të ardhmen.

Vitet Covid shënojnë atë që ishte padyshim cenimi më i madh i lirisë personale dhe autonomisë trupore në historinë e botës. Qeverit shkatërruan ekonomitë duke mbyllur me forcë bizneset. Ata miratuan mandate joetike dhe anti-shkencë për maska dhe mandate për vaksinat e punonjësve të qeverisë, edhe pse vaksinat Covid nuk i pengojnë njerëzit të përhapin ose kontraktojnë virusin.

Shumë qarqe dhe qytete e bënë jetën për të pavaksinuarit sa më të pakëndshme që të ishte e mundur, bile disa i ndalonin të darkonin në restorante dhe të shkonin në palestër ose vende argëtimi. Ndërkohë, bizneset private dhe shkollat kishin kërkesat e tyre për distancimin social, vaksinën dhe maskën, madje edhe më keq ishte kur na detyroni që përkulnim gjurin.

Ishte të paktën disi e arsyeshme të vendosje një maskë ose te ruaje distancën sociale që në fillim të Covid sepse kishte kaq shumë të panjohura për virusin. Megjithatë, marrëzia zgjati me vite, pasi ishte e qartë se përgjigja ndaj virusit po shkaktonte më shumë dëme sesa dobi dhe studimet treguan se bllokimet ishin të kota, maskat e rrobat anti-covid nuk ishin efektive dhe me e renda ishte se vaksinat po shkaktonin lëndime serioze.

Për të shmangur gjykimin, dhe për të shkuar në darkë dhe madje për të mbajtur punën e tyre, një numër i madh i shqetësuar i njerëzve ishin në përputhje me marrëzitë e Covid. Megjithatë, një numër më i vogël njerëzish i rezistuan. Ata nuk e lejuan veten të pushoheshin nga puna ose të dëboheshin për të shmangur mandatet e vaksinës. Ata vazhduan ngrënien dhe argëtimin në ambiente të mbyllura dhe ecën nëpër aeroporte me fytyra të pambuluara, ndërsa altoparlantët distopianë me zë të lartë përsëritën vazhdimisht: “Ligji kërkon që ju të mbani një maskë ku të mbuloni hundën dhe gojën gjatë gjithë kohës”.

Covid kishte vetëm fuqinë që ne njerëzit i dhamë. Sikur qytetarët të refuzonin qe të mbyllnin bizneset e tyre dhe të respektonin mandatet e vaksinave dhe maskave, frika performuese do të kishte pushuar së kontrolluari ne.

Gjëja më e rëndësishme për të kuptuar në lidhje me reagimin e qeverive dhe social ndaj Covid është se ai ishte një eksperiment. Gjatë Forumit Ekonomik Botëror 2020, Kryetari i saj Klaus Schwab dhe princi i atëhershëm Charles njoftuan famëkeqin “Rivendosja e Madhe”, një projekt ekonomik i WEF që kërkon të përdorë Covid-in si një mjet për kufizimin e lirisë perëndimore dhe promovimin e globalizmit.

Charles deklaroi se Covid “ofron një mundësi të paprecedentë për të rimenduar dhe rivendosur mënyrat në të cilat jetojmë dhe bëjmë biznes”. “Rivendosja revolucionare” e WEF u bën thirrje liderëve botërorë të zbatojnë masterplanin socialist të forumit për ekonomitë në tranzicion nga mbështetja në qymyrin, naftën dhe gazin natyror në furnizimet e pamjaftueshme të energjisë së erës dhe diellit.

Në thelb, drejtuesit e qeverisë shfrytëzuan frikën rreth Covid-it, duke e përdorur atë për të zbatuar politika katastrofike ekonomike që vrasin klasën e mesme dhe përfundimisht do të krijojnë një formë neofeudalizmi që përfiton vetëm mega, korporatat globale dhe shtetin.

Falë mosveprimit të miliona qytetarëve, përgjigja ndaj Covid-it dëmtoi në mënyrë të pakthyeshme gjithë boten. Po, njerëzit humbën mjetet e jetesës dhe kjo pengoi arsimimin e një brezi të tërë fëmijësh, me qindra mijëra që deri më sot thuhet se ende mungojnë nga sistemet shkollore në të gjithë vendin. Megjithatë, ajo vendosi gjithashtu një precedent alarmues që sidomos në Amerikë ne me dëshirë hoqem dorë nga liria thelbësore sa herë që burokratët federalë pretendojnë se po përballemi me një “emergjencë” publike.

Akoma më keq është shembulli i Covid-it që ka dhënë brezat e rinj. Ndoshta askund në Amerikë nuk ishte Covid-i më autoritar sesa në kampuset e kolegjeve, ku të rinjtë u mësuan se nënshtrimi mendor, mbikëqyrja rrëqethëse dhe sistemet e raportimit të shkeljeve Covid ishin thelbësore, të virtytshme dhe madje normale.

Pasojat e reagimit ndaj Covid do të ndihen për dekada. Nëse mësuam një gjë te re nga “Rivendosja e Madhe” e WEF, se nuk është se Covid nuk është i vetëm. Tani që udhëheqësit tanë kanë parë që shumica e popullsisë hoqi dorë nga lirija e tyre për një virus të krahasueshëm për me shumë në popullatën e përgjithshme me gripin sezonal, ata do të fshijnë librin e lojërave Covid sa herë që duan të trembin popullsinë në përputhje me ligjin.

Këtu hyjnë ata që ishin dele gjatë Covid-it. Mijëra qytetarë u ndëshkuan rëndë për rezistencën e guximshme ndaj psikopatisë Covid-19, sepse miliona të tjerë ndoqën dekretet dhe përjetësuan frikën, pavarësisht se e dinin më mirë. Kur të vijë Covid-i tjetër, ata që ishin ose sylesh ose frikacakë duhet të mësojnë nga gabimet e tyre dhe të ngrihen kundër tiranisë.

Kjo është më e pakta që mund të bëjnë.

Shënim: Evita Duffy-Alfonso është një shkrimtare e stafit të The Federalist dhe bashkëthemeluese e Chicago Thinker.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours