Putin: Ukraina ka të drejtë të garantojë sigurinë e saj, por jo duke krijuar kërcënime për Rusinë …

3 min read

Ukraina duhet të punojë për të garantuar sigurinë e saj, por jo duke krijuar kërcënime ndaj Rusisë, tha presidenti rus Vladimir Putin.

“Çdo vend ka të drejtë të garantojë sigurinë e tij dhe, natyrisht, ka të drejtë të zgjedhë rrugën për të arritur atë qëllim që e konsideron më të mirën,” tha ai në televizionin Rossiya-24.

Putin tha se ka vetëm një kufizim për Ukrainën kur ajo kërkon të garantojë sigurinë e saj, që është se “puna për të arritur sigurinë për një vend nuk duhet të krijojë kërcënime për një vend tjetër”.

“Prandaj, ne vijmë nga mirëkuptimi se ky parim, i cili është shpallur vazhdimisht në dokumente të ndryshme ndërkombëtare, do të merret parasysh”, tha presidenti.

“Ukraina, natyrisht, ka të drejtë të garantojë sigurinë e saj,” tha Putin.

Sipas presidentit, projektmarrëveshja midis Moskës dhe Kievit, e cila u hartua në Stamboll, parashikonte garanci të detajuara të sigurisë së Ukrainës.

“Draft-marrëveshja midis Rusisë dhe Ukrainës, e cila u përgatit në Stamboll dhe më pas u hodh në koshin e plehrave nga regjimi ukrainas, parashtronte në detaje çështjet e garantimit të sigurisë së Ukrainës”, tha Putin.

Ai tha se projekt-marrëveshja e Stambollit ishte e pranueshme për Moskën.

“Ne ende duhet të mendojmë nëse jemi dakord me gjithçka që është paraqitur atje, por në përgjithësi, unë besoj se ky dokument ishte i pranueshëm”, tha presidenti. “Prandaj, nuk ka asgjë të pazakontë për ne në atë që tani është shpallur nga NATO dhe G7, dhe ne nuk jemi kundër diskutimit të çështjeve të këtij lloji.”

Por ai përsëriti se çështje të tilla duhet të zgjidhen “nën kushtin e detyrueshëm të garantimit të sigurisë së Federatës Ruse”.

Më 12 korrik, G7 u mblodh në margjinat e një samiti të NATO-s në Vilnius dhe miratoi një deklaratë mbi parimet e përgjithshme të garancive afatgjata të sigurisë për Ukrainën. Si prioritet, ai emëroi rritjen e furnizimit me armë, kryesisht artileri me rreze të gjatë dhe aviacionin luftarak.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours