Fermerët po mbrojnë mjedisin nga shpikjet e BE dhe OKB …

8 min read

Nga Gianluigi Paragone –

Mohuesit dhe anti-ambientalistët: në furinë e betejës, Mallrat dolën me vendosmëri nga rruga, madje përfunduan duke akuzuar fshatarët që dolën në rrugë në Holandë; edhe ata janë armiqësor ndaj mjedisit dhe natyrës. Pyetja është e thjeshtë: në vendin e famshëm për lulet e tij (tulipanët në krye) dhe për fermat e tij të lopëve, mbarështuesit dhe fermerët kanë ngritur një lëvizje politike e cila po udhëheq në votime pavarësisht se ka bllokuar vendin me traktorë, të atyre që punojnë në fushat nga mëngjesi në mbrëmje. Por duke qenë se zotërit e makinave blu të Brukselit, të udhëhequr nga një burokrat holandez i quajtur Frans Timmermans, po përmbysin sensin e Natyrës duke i hapur rrugën mishit sintetik dhe për pasojë ushqimeve sintetike, fermerët janë zemëruar.

Dhe jo vetëm të vetmet. Në Evropë dhe padyshim edhe në Itali, njerëzit e zakonshëm po pyesin veten nëse interesat e mëdha të shumëkombësheve nuk qëndrojnë pas këtyre të ashtuquajturave revolucione “të gjelbërta”. Një gjë është e sigurt: për ushqimin, zonja Ursula Von Del Leyen prezantoi programet për mirëqenien e evropianëve së bashku me Bill Gates, pronari i parë amerikan i tokës shumë i interesuar për biznesin e ushqimit sintetik. Sigurisht që e bëjnë gjithmonë për shëndetin tonë, thonë ata. Nuk mendojnë kështu fermerët dhe blegtorët, madje edhe ata italianë që kanë bërë identitet dhe vlerë të lartë cilësore bazuar në mbrojtjen e produktit dhe përsosmërinë e tij. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha. njerëzit e zakonshëm po pyesin veten nëse pas këtyre të ashtuquajturave revolucione “të gjelbërta” nuk fshihen interesat e mëdha të shumëkombëseve.

Një gjë është e sigurt: për ushqimin, zonja Ursula Von Del Leyen prezantoi programet për mirëqenien e evropianëve së bashku me Bill Gates, pronari i parë amerikan i tokës shumë i interesuar për biznesin e ushqimit sintetik. Sigurisht që e bëjnë gjithmonë për shëndetin tonë, thonë ata. Nuk mendojnë kështu fermerët dhe blegtorët, madje edhe ata italianë që kanë bërë identitet dhe vlerë të lartë cilësore bazuar në mbrojtjen e produktit dhe përsosmërinë e tij. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha. njerëzit e zakonshëm po pyesin veten nëse pas këtyre të ashtuquajturave revolucione “të gjelbërta” nuk fshihen interesat e mëdha të shumëkombëseve. Një gjë është e sigurt: për ushqimin, zonja Ursula Von Del Leyen prezantoi programet për mirëqenien e evropianëve së bashku me Bill Gates, pronari i parë amerikan i tokës shumë i interesuar për biznesin e ushqimit sintetik. Sigurisht që e bëjnë gjithmonë për shëndetin tonë, thonë ata. Nuk mendojnë kështu fermerët dhe blegtorët, madje edhe ata italianë që kanë bërë identitet dhe vlerë të lartë cilësore bazuar në mbrojtjen e produktit dhe përsosmërinë e tij. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha.

Znj. Ursula Von Del Leyen prezantoi programet për mirëqenien e evropianëve së bashku me Bill Gates, pronari i parë amerikan i tokës shumë i interesuar në biznesin e ushqimit sintetik. Sigurisht që e bëjnë gjithmonë për shëndetin tonë, thonë ata. Nuk mendojnë kështu fermerët dhe blegtorët, madje edhe ata italianë që kanë bërë identitet dhe vlerë të lartë cilësore bazuar në mbrojtjen e produktit dhe përsosmërinë e tij. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha. Znj. Ursula Von Del Leyen prezantoi programet për mirëqenien e evropianëve së bashku me Bill Gates, pronari i parë amerikan i tokës shumë i interesuar në biznesin e ushqimit sintetik.

Sigurisht që e bëjnë gjithmonë për shëndetin tonë, thonë ata. Nuk mendojnë kështu fermerët dhe blegtorët, madje edhe ata italianë që kanë bërë identitet dhe vlerë të lartë cilësore bazuar në mbrojtjen e produktit dhe përsosmërinë e tij. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha. edhe ato italiane që kanë bërë vlerën e identitetit dhe cilësisë së lartë në mbrojtjen e produktit dhe të ekselencës. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha. edhe ato italiane që kanë bërë vlerën e identitetit dhe cilësisë së lartë në mbrojtjen e produktit dhe të ekselencës. Ndryshe nga “organike” që vjen nga tregjet e huaja ku rrjetat e kontrolleve janë shumë të mëdha.

Po ndjek me shumë interes veprimet e Coldiretti-t, duke vlerësuar punën e gjatë në mbrojtje jo vetëm – sigurisht – të bashkëpunëtorëve të saj, por edhe të atyre që konsumojnë produkte italiane. Për këtë arsye, nëse sekretari i përgjithshëm Gesmundo ngre zërin kundër ushqimit sintetik () dhe tregon gishtin tregues , do të bënim mirë ta dëgjonim me vëmendje.

Nuk është mister që fitimet e mëdha të kapitalizuara në pandemi po lëvizin drejt tregjeve ushqimore. Në Danimarkë ata po ndërtojnë një bio-reaktor për prodhimin e formulës për foshnjat, e cila duhet të jetë në gjendje të prodhojë qumësht për të gjithë Evropën. Të njëjtën gjë po bëjnë edhe në Holandë. Ideja bazë është të furnizohet e gjithë industria evropiane e qumështit: qumësht për të gjithë, pa as edhe një lopë të vetme. A është e gjelbër kjo gjë? A është në përputhje me Natyrën dhe ligjet e saj? Unë nuk mendoj kështu. Kam folur shumë për këtë në librin tim të fundit “Modern do të jesh ti”.

Thyerja e delirit normativ të Brukselit nuk do të thotë të mohosh çështjet kritike që njeriu ka krijuar në balancat mjedisore, por do të thotë të mos i japësh edhe një dhuratë të madhe kapitalit të madh financiar.

Në këtë aspekt edhe në numrin e fundit është e ashpër revista Energia e drejtuar nga prodiani Alberto Clò. “Një aspekt vendimtar të së ardhmes energjetike të vendit tonë do të japë zbatimi i direktivës së “shtëpive të gjelbra” të propozuar së fundmi nga Parlamenti Europian dhe që parashikon që ndërtesat e banimit të arrijnë klasën energjetike E deri në vitin 2030 dhe D deri në vitin 2033, me mundësi përgjysmimi i konsumit të energjisë. Sipas studimit nga studiuesit e RSE, Marco Borgarello, Lorenzo Croci, Francesca Talamo, Ennio Brugnetti, Francesco D’Oria, Stefano Sabbatini, pjesa që i nënshtrohet rizhvillimit të mundshëm mund të arrijë (pa nga ato të përjashtuara) në 8.8 milionë ndërtesa, e barabartë me afërsisht 18.8 milionë. shtëpitë, me angazhim për t’u paguar nga familjet, kumulative deri në vitin 2030, afërsisht 200 miliardë euro me çmime aktuale për objektivin minimal (klasa E) dhe një barrë e dyfishtë për objektivin D, midis 365 dhe 420 miliardë euro, në varësi të variablave të supozuar. Çdo familje do të duhej të përballonte një kosto prej rreth 22,000 euro për objektivin maksimal. Një barrë e rëndë për familjet më pak të pasura, që jetojnë në shtëpi më pak efikase, për të cilat shteti duhet të kontribuojë ndjeshëm”.

Për të mos përmendur të gjitha disbalancat që përfshijnë vizionet “eko” për sa i përket energjisë apo furnizimit me bateri dhe minerale të nevojshme për prodhimin e tyre. Të gjithë mohuesit?

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours