VIDEO/ Zbulimi i së ardhmes dystopike: Politika alarmante e konvergjencës bio-dixhitale që po kërcënon lirinë e njerëzimit …

4 min read

Në një dëshmi befasuese për The National Citizen’s Inquiry (NCI) në Kanada, James Scott MacKillop hedh dritë mbi një çështje kritike që kërkon vëmendje urgjente. Me prova të marra drejtpërdrejt nga faqja e internetit e qeverisë kanadeze, MacKillop zbulon shfaqjen alarmante të krahut të politikës “Konvergjenca Bio-Dixhitale”, e cila mund të formësojë një të ardhme distopike nëse nuk veprojmë me shpejtësi.

Në zemër të këtij zbulimi është “Horizontet e politikave”, një nismë qeveritare që synon të fillojë një bisedë rreth ndërrimeve dhe implikimeve të mundshme që dalin nga COVID-19. Megjithatë, synimet e tyre reale duket se janë të fshehura, dhe vizioni i tyre për të ardhmen ngre më shumë pyetje sesa përgjigje. MacKillop pohon se kanadezët duhet të informohen për zhvillimet shqetësuese që mund të ndikojnë ndjeshëm në jetën e tyre.

Thelbi i Konvergjencës Bio-Dixhitale sillet rreth prezantimit të një “Ekonomie të Re Dixhitale” që integron sistemet sociale të kreditimit, duke prekur gjithçka, nga shëndetësia në transaksionet ekonomike. MacKillop pretendon se publiku është kryesisht i pavetëdijshëm për këtë transformim. Ai paralajmëron për “patogjenët e biologjisë sintetike”, duke manipuluar mendimet dhe sjelljet njerëzore dhe potencialin për një “superklasë” të inxhinieruar gjenetikisht të njerëzve. Implikimet janë të gjera dhe komplekse, duke filluar nga lëngjet magnetike të printuara në 3D që mund të monitorohen brenda trupit tonë deri te ndërfaqet tru-makinë që ndryshojnë mendjen.

Dëshmia tregon për një operacion global që përfshin jo vetëm Kanadanë, por vende të tjera të mëdha si Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Izraeli, Japonia dhe Kina. MacKillop thekson se palët dhe kompanitë e fuqishme të interesit, si Amazon, Google, Tesla, Walmart dhe Starbucks, janë investuar thellë në këto zhvillime. Forumi Ekonomik Botëror dhe Komisioni Ndërkombëtar Elektroteknik janë lojtarët kryesorë në proceset e vendimmarrjes.

Urgjenca e kësaj çështjeje nuk mund të nënvlerësohet. Prezantimi i afërt i një “monedhe dixhitale të bankës qendrore” dhe një “Interneti i trupave dhe gjërave” të kontrolluar është shqetësues. Humbja e mundshme e lirisë personale, privatësisë dhe autonomisë është një realitet i ashpër që nuk mund të injorohet.

Zbulimi më tronditës është mungesa e ndërgjegjësimit të publikut për këto zhvillime. MacKillop thekson se qeveria nuk kërkon opinione publike për këto çështje; në vend të kësaj, ato kujdesen për interesat e aksionarëve dhe korporatave. Politikanët duken bashkëfajtorë; edhe mediat mund të heshtin për këto çështje vendimtare.

Kështu, bëhet përgjegjësi e individëve që të edukohen dhe të përfshihen në diskutime të hapura rreth Konvergjencës Bio-Dixhitale. Vetëm duke rritur ndërgjegjësimin dhe duke u përballur me pasojat e mundshme ballë për ballë, mund të shpresojmë të ngadalësojmë ose ndryshojmë këtë trajektore.

Thirrja e MacKillop për veprim është e qartë: nisni biseda, ndani informacione dhe kërkoni transparencë nga qeveria. Është koha që kanadezët të ngrihen për të drejtat e tyre, të vënë në dyshim drejtimin e shoqërisë së tyre dhe të punojnë së bashku për të krijuar një të ardhme që u jep përparësi vlerave njerëzore, autonomisë dhe dinjitetit.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours