New York Times konfirmon pretendimet e informatorit të IRS se Departamenti i Drejtësisë pengoi hetimin e Hunter Biden …

4 min read

Në një shfaqje tronditëse të transparencës për median kryesore kryesore të vendit, New York Times ka kontrolluar në mënyrë të pavarur pretendimet e një informatori me Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme që pretendon se zyrtarët e Departamentit të Drejtësisë kanë punuar për të drejtuar hetimin e agjencisë së tij për mashtrimin fiskal nga Hunter Biden. NYT arriti në përfundimin se sinjalizuesi me të vërtetë po thoshte të vërtetën.

Të martën, Gary Shapley, një veteran me përvojë në IRS, foli edhe një herë për ndërhyrjen që ai përjetoi gjatë punës për të përcaktuar nëse djali i presidentit Joe Biden shkeli ligjet tatimore duke nën-raportuar të ardhurat e bëra që nga viti 2018. Gjatë ndërveprimit të ekipit të tij me avokatin amerikan të Delaware, David Weiss, z. Shapley tha se e pa zyrtarin e Departamentit të Drejtësisë të kundërshtuar disa herë nga forcat e larta të zbatimit të ligjit ndërsa ndiqte akuza penale kundër Hunter Biden. New York Times varrosi konfirmimin e pretendimit afër fundit të historisë së saj.

Z. Shapley shtoi gjithashtu gjatë intervistës së tij se ai ishte urdhëruar të “tërhiqej” në ndjekjen e drejtimeve që mund të kishin implikuar Presidentin Biden në çdo aktivitet të paligjshëm nga djali i tij i luftuar.

Llogaria e zotit Shapley u publikua nga republikanët e Dhomës së Përfaqësuesve javën e kaluar në përgjigje të pretendimeve të Prokurorit të Përgjithshëm të SHBA-së Merrick Garland se as ai dhe as Shtëpia e Bardhë nuk kërkuan të bënin presion ndaj Weiss për t’i dhënë trajtim të veçantë Hunter Biden, i cili kohët e fundit arriti një marrëveshje me prokurorët. do t’i kursejë kohën e burgut në këmbim të pranimit të fajësisë për dy shkelje tatimore dhe një akuzë për armë zjarri. Kritikët e marrëveshjes theksojnë se Hunter Biden është i vetmi person në rrethin e Delaware që sheh shkelje të ngjashme tatimore të zgjidhura në një nivel kaq të ulët.

Si agjent i ngarkuar me hetimin ndaj Hunter Biden, z. Shapley i tha Komisionit të Dhomës së Përfaqësuesve se atij i ishte mohuar një promovim për përpjekjet e tij të rrepta për të trajtuar Hunter Biden ndryshe nga çdo taks tjetër tatimor. Ai u tha gjithashtu republikanëve të Dhomës së Përfaqësuesve se kishte dëgjuar personalisht avokatin Weiss të thoshte se ai nuk do të ishte “zyrtari vendimtar” nëse do të ngrinte akuza kundër djalit të presidentit.

Pavarësisht pranimit të fajit, Hunter Biden vazhdon të qëndrojë në krah të babait të tij, së fundmi gjatë një darke shtetërore ku AG Garland u përpoq në mënyrë të vështirë të shmangte çdo ndërveprim me të. Presidenti Biden ka pasur disa takime provuese me gazetarët që kanë bërë pyetje themelore në lidhje me përfshirjen e tij në aktivitetet e biznesit të Hunter Biden që çuan në shkeljet e taksave, duke bërtitur kundërpërgjigje dhe duke i quajtur pyetjet për përfshirjen e tij “pyetje memecë”.

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive?
Na ndiqni në Facebook: https://www.facebook.com/PatriotikMedia/ Abonohuni në kanalin tonë në Rumble:
https://rumble.com/user/NewsPatriotikMedia
Telegram Chanel: https://t.me/patriotikmedia Twitter: https://twitter.com/PatriotikMedia
“Nuk bëhesh gazetar për te qene, i njohur por për të qene i dobishëm”
/PatriotikMedia

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours