Mos lejoni të anuloni luftën ndaj kulturës, historisë, trashëgimisë dhe lirisë për të menduar për veten tuaj të fitojë …

5 min read

Nga John Whitehead –

“Gjatë gjithë kohës – e tillë është tragjikomedia e situatës sonë – ne vazhdojmë të bërtasim për ato cilësi që po i bëjmë të pamundura… Në një lloj thjeshtësie të kobshme ne heqim organin dhe kërkojmë funksionin. Ne i bëjmë burrat pa gjoks dhe presim prej tyre virtyt dhe sipërmarrje. Ne qeshim me nder dhe jemi të tronditur kur gjejmë tradhtarë në mesin tonë. Ne tresim dhe bëjmë thirrje që xhelatat të jenë të frytshme.»—C.S. Lewis, Shfuqizimi i Njeriut

Do të vijë një kohë në një të ardhme jo shumë të largët kur vetë akti i të menduarit për veten tonë nuk është thjesht i jashtëligjshëm, por i paimagjinueshëm.

Ne jemi duke u mbyllur në rrugën drejt asaj të ardhmeje distopike pikërisht tani, të shtyrë nga forca politikisht korrekte që, megjithëse mund të kenë filluar me qëllimet më të mira, kanë rënë pre e këngës autoritare të sirenës së shtetit dado, e cila ka premtuar për të shpëtuar popullsinë nga të këqijat që vetëm disa të zgjedhur janë mjaft të mençur për t’i njohur si të tilla.

Nëse jeni të lodhur nga censura, anuloni mediat e kapura dhe Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Si rezultat, ne jemi duke u infantilizuar ad nauseum, po na diktohen pandërprerë dhe po izolohemi me forcë nga pamjet dhe tingujt “të rrezikshëm” dhe idetë që supozohet se jemi shumë të brishtë, shumë të cenueshëm, shumë të ndjeshëm ose shumë injorantë për t’u ekspozuar pa mbrojtje nga e ashtuquajtura elitë.

Pasi arritën në përfundimin se “ne njerëzit” nuk mund të na besohet të mendojmë për veten tonë, fuqitë që do të jenë e kanë marrë përsipër të riorganizojnë botën tonë në një botë në të cilën ata mendojnë për ne dhe gjithçka që ne duhet të bëjmë. është vjeshta është vijë.

Ata që nuk bien në përputhje me këtë grup të sanksionuar nga qeveria mendojnë – që rezistojnë, që guxojnë të mendojnë vetë, që guxojnë të përvetësojnë pikëpamje që janë të ndryshme, ose ndoshta të gabuara ose urrejtjeje – cilësohen si ekstremistë, ndërluftues dhe të mjerueshëm, dhe u shmang, u censurua dhe u heshti.

Rezultati është ashtu siç pritej.

Anuloni kulturën – korrektësia politike e shtuar me steroidet, vetë-drejtësia e një epoke narcisiste dhe një pseudo-moral i tregtuar masiv që është pak më shumë se fashizmi i maskuar si tolerancë – na ka zhvendosur në një epokë të intolerancës, të kontrolluar nga tekno- censuruesit, ngacmuesit e mediave sociale dhe mbikëqyrësit e qeverisë.

Gjithçka tani është lojë e ndershme për censurën nëse mund të interpretohet si urrejtje, lënduese, fanatike ose fyese, me kusht që të bie ndesh me këndvështrimin e vendosur.

Në këtë mënyrë, çështjet më të diskutueshme të ditëve tona – raca, feja, seksi, seksualiteti, politika, shkenca, shëndetësia, korrupsioni qeveritar, brutaliteti policor, etj. – janë bërë fushëbeteja për ata që pretendojnë se besojnë në lirinë (e fesë, fjalimi, mbledhja, shtypi, dëmshpërblimi, privatësia, integriteti trupor, etj.) por vetëm kur favorizon pikëpamjet dhe pozicionet që ata mbështesin.

Viktima e fundit e këtij rirenditjeje të ngurtë të botës në një të tillë në të cilën gjurmët e gabimeve të së kaluarës fshihen nga ekzistenca vjen nga Departamenti i Arsimit i Nju Jorkut, i cili ka urdhëruar shkollat ​​të ndalojnë përdorimin e referencave amerikane vendase në maskota, emrat e ekipeve dhe logot. deri në fund të vitit aktual shkollor ose do të përballen me gjoba, duke përfshirë humbjen e ndihmës shtetërore.

Duke përmendur shqetësimet në lidhje me racizmin dhe nevojën për t’u pajtuar me Aktin e shtetit për Dinjitetin për të Gjithë Studentët, i cili kërkon që shkollat ​​të krijojnë mjedise pa ngacmime apo diskriminime, zyrtarët e Nju Jorkut po u thonë komuniteteve – shumë prej të cilave janë emëruar sipas fiseve vendase amerikane – se kulturore prej kohësh shoqatat me emrat indianë të qyteteve të tyre janë fyese dhe të turpshme.

Më shumë se 100 shkolla në 60 rrethe shkollore në të gjithë shtetin e Nju Jorkut kanë pseudonime ose maskota që i referohen amerikanëve vendas. Kostoja për të hequr komunitetet e tyre nga emra dhe imazhe të tilla të markave do të jetë e konsiderueshme. Një distrikt shkollor vlerëson se kostoja për të hequr imazhet e indianëve vetëm nga dyshemeja e palestrës do të jetë mbi 60,000 dollarë.

Kjo përpjekje për të pastruar shkollat ​​e Nju Jorkut me logot dhe imazhet “fyese” vendase të Amerikës vjen pas fushatave ikonoklastike për të pastruar vendin nga çdo gjë dhe këdo që mund të ofendojë ndjeshmëritë moderne.

Monumentet janë shembur, shkollat ​​dhe rrugët janë riemërtuar dhe emrat e dashamirësve janë hequr nga sinjalistika e spikatur në kërkimin e një epoke më të ndritur.

Këto nuk janë taktika të reja.

Që nga ditët e Perandorisë Bizantine, kur “perandori Leo III urdhëroi shkatërrimin e të gjitha imazheve të krishtera me arsyetimin se ato përfaqësonin idhujtarinë dhe ishin heretike”, lëvizjet politike kanë përdorur shkatërrimin e monumenteve, statujave dhe imazheve të ditës si një mjet pamor. të ushtrojnë fuqinë e tyre dhe të mposhtin armiqtë e tyre.

Që atëherë, ne jemi kapur në këtë cikël jotolerant, të vetë-drejtë, shkatërrues, të drejtuar nga turma të djegies së librave, rrëzimit të statujave dhe fshirjes së historisë.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours