fbpx
Lajmet me te Klikuara

Danimarka ndalon vaksinën kundër Covid për shumicën e njerëzve nën 50 vjeç …

Read Time:2 Minute, 39 Second

Danimarka tashmë ka ndërprerë vaksinat për COVID-19 për pothuajse të gjithë nën 18 vjeç.

Sipas zyrtarëve shëndetësorë, qëllimi i vaksinave është parandalimi i sëmundjeve të rënda, shtrimit në spital dhe vdekjes.

“Prandaj, njerëzve me rrezikun më të lartë për t’u sëmurë rëndë do t’u ofrohet një vaksinim përforcues,” thotë Autoriteti Shëndetësor Danez.

“Qëllimi i vaksinimit nuk është të parandalojë infeksionin me Covid-19, dhe për këtë arsye personave nën 50 vjeç nuk u ofrohet vaksinimi përforcues.”

Deklarata vazhdon duke thënë se njerëzit nën 50 vjeç në përgjithësi nuk janë në rrezik të lartë për t’u sëmurë rëndë nga COVID.

“Përveç kësaj, të rinjtë e moshës nën 50 vjeç janë të mbrojtur mirë që të mos sëmuren rëndë nga Covid-19, pasi një numër shumë i madh i tyre tashmë janë vaksinuar dhe janë infektuar më parë me Covid-19, dhe rrjedhimisht ka një imunitet të mirë midis tyre.

Sipas rregulloreve të reja, danezët nën 50 vjeç do të vaksinohen vetëm nëse janë në rrezik të lartë për t’u sëmurë rëndë nga COVID-19. Kjo përfshin ata me një sistem imunitar të dëmtuar, njerëzit që punojnë në kujdesin shëndetësor dhe ata që punojnë me të moshuarit.

Ndalimi vjen edhe pse Danimarka pret “një valë të madhe infeksioni [Covid]” në muajt e ardhshëm, sipas gazetarit të pavarur Alex Berenson.

Berenson raporton se Danimarka nuk tha në mënyrë eksplicite se rreziqet e vaksinave të mRNA tani tejkalojnë përfitimet e tyre për njerëzit e shëndetshëm nën 50 vjeç, por kjo pikëpamje “është e nënkuptuar në njoftim”.

“Me fjalë të tjera, autoriteti shëndetësor nuk po i ndalon të shtënat sepse Covid ka përfunduar. Tani beson se shumica e njerëzve janë më mirë të marrin koronavirusin sesa të marrin më shumë mRNA, “shkroi ai.

Bashkohuni me Patriotik Media Telegram Chanel këtu: https://t.me/patriotikmedia

Njoftimi vjen pasi vendet e tjera bëjnë hapa të ngjashëm për të kufizuar aksesin e vaksinës COVID-19.

Mbretëria e Bashkuar ka ndaluar mjekët që të japin vaksinën kundër COVID-19 fëmijëve nën 12 vjeç, duke thënë se fëmijët nuk kanë nevojë për të dhe ata ka të ngjarë të kenë tashmë imunitet natyror.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar publikoi gjithashtu një raport ku thuhet se gratë shtatzëna dhe ato që ushqejnë fëmijën me gji nuk duhet të marrin në asnjë rrethanë vaksinën Pfizer COVID për shkak të mungesës së të dhënave të provës mbi efektin e vaksinës në shëndetin riprodhues.

Në Kanada, autoritetet shëndetësore vazhdojnë të inkurajojnë prindërit që të vaksinojnë foshnjat dhe fëmijët e tyre, edhe pse ish-kryetari i Komitetit Këshillimor Kombëtar për Imunizimin (NACI) pranoi muajin e kaluar se COVID është më pak vdekjeprurës për fëmijët sesa gripi.

Kryeministri Justin Trudeau kohët e fundit tha se ai mund të vendosë më shumë kufizime për COVID këtë dimër nëse 80-90% e popullsisë nuk merr vaksina “të përditësuara”.

Të ishe i vaksinuar plotësisht në Kanada më parë nënkuptonte të kishe dy doza të një vaksine të miratuar nga Health Canada. Qeveria federale kanadeze tani po ushtron presion që qytetarët të marrin përforcues të rregullt të COVID-19.

Në shtator, NACI njoftoi se kanadezët mund të konsiderojnë marrjen e një vaksine çdo 90 ditë./TheCounterSignal/

/PatriotikMedia/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!