fbpx
Lajmet me te Klikuara

Gjykatësi i Gjykatës së Lartë Clarence Thomas: Vaksinat Covid janë “zhvilluar duke përdorur linja qelizore që rrjedhin nga fëmijët e abortuar” …

Read Time:2 Minute, 40 Second

Qelizat që rrjedhin nga abortet elektive janë përdorur në kërkimin e vaksinave për dekada, duke përfshirë këtu dhe vaksinat Covid-19.

Gjykatësi i Gjykatës së Lartë Clarence Thomas në një opinion kundërshtues të enjten citoi pretendimet se vaksinat Covid-19 ishin “zhvilluar duke përdorur linja qelizore që rrjedhin nga fëmijët e abortuar”.

Deklarata e drejtësisë konservatore erdhi në një opinion kundërshtues për një rast në të cilin Gjykata e Lartë refuzoi të dëgjonte një sfidë për lirinë fetare ndaj mandatit të vaksinës Covid-19 të Nju Jorkut nga 16 punonjës të kujdesit shëndetësor. Shteti kërkon që të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor të tregojnë dëshminë e vaksinimit.

“Ata kundërshtojnë mbi baza fetare të gjitha vaksinat e disponueshme për COVID-19 sepse ato u zhvilluan duke përdorur linja qelizore që rrjedhin nga fëmijët e abortuar,” tha Thomas për kërkuesit.

Asnjë nga vaksinat Covid-19 në Shtetet e Bashkuara nuk përmban qeliza të fetusit të abortuar. Qelizat e marra nga abortet elektive dekada më parë u përdorën në kërkime gjatë zhvillimit të vaksinës Covid, një praktikë e zakonshme në kërkimin e vaksinave.

Një grup mjekësh, infermierësh dhe punonjësish të tjerë të kujdesit shëndetësor ngritën çështjen, duke paditur në Gjykatën e Qarkut të SHBA për Distriktin Verior të Nju Jorkut në një kundërshtim ndaj mandatit të vaksinës së shtetit për arsye fetare. Gjykata e rrethit lëshoi ​​një urdhër paraprak, por Gjykata e 2-të e Apelit e Rrethit të SHBA-së e anuloi atë dhe Gjykata e Lartë përfundimisht refuzoi të dëgjojë sfidën të enjten.

Në vend të kësaj, gjykata la në fuqi vendimin e gjykatës më të ulët që refuzonte pretendimin e kërkuesve se mandati i Nju Jorkut shkel të drejtën e Amendamentit të Parë kundër diskriminimit fetar. Të 16 punonjësit e kujdesit shëndetësor ose u pushuan nga puna, dhanë dorëheqjen, humbën spitalin duke pranuar privilegjet ose vendosën të merrnin vaksinën.

Demokratët tërhoqën vëmendjen ndaj komenteve të Thomas pasi një supershumicë e re konservatore e Gjykatës së Lartë dha disa vendime novator këtë mandat, duke përfshirë përmbysjen e Roe kundër Wade. Por disa mbrojtës të Thomas argumentuan se ai thjesht po recitonte pretendimet e bëra nga ata që refuzonin të merrnin vaksinën për arsye fetare.

Gjyqtarët konservatorë Samuel Alito dhe Neil Gorsuch iu bashkuan Thomas në mendimin e tij kundërshtues.

Thomas argumenton në opinionin se gjykata duhet të kishte miratuar një peticion për të hapur për shqyrtim të plotë çështjen nëse një mandat si ai i Nju Jorkut mund të jetë ndonjëherë neutral ose përgjithësisht i zbatueshëm nëse nuk përjashton sjelljen fetare, por lejon sjelljen laike – si p.sh. përjashtimet mjekësore.

Shteti lejon një përjashtim të ngushtë mjekësor për ata që janë shumë alergjikë ndaj vaksinës Covid-19.

“Për shkak se unë do ta trajtoja këtë çështje tani në rrjedhën e zakonshme, përpara se kriza e ardhshme të na detyrojë përsëri të vendosim çështje komplekse ligjore në një qëndrim emergjent, unë me respekt kundërshtoj,” shkruan Thomas.

Shënim: Një version i mëparshëm i këtij raporti ia atribuoi Thomasit pretendimin se vaksinat Covid-19 ishin “zhvilluar duke përdorur linja qelizore që rrjedhin nga fëmijët e abortuar”. Titulli dhe artikulli janë përditësuar për të deklaruar drejtpërdrejt se Thomas po i referohej pretendimeve të kërkuesve./politico.com
/PatriotikMedia/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!