fbpx
Lajmet me te Klikuara

VIDEO/Rivendosja e Madhe po e kthen Mbrapsht Orën në Qytetërim …

Read Time:7 Minute, 8 Second

Pandemia e Covid-19 shfaqi një shkrirje të paprecedentë të interesave të korporatave të mëdha dhe të fuqishme me fuqinë e shtetit. Politikanët e zgjedhur në mënyrë demokratike në shumë vende nuk arritën të përfaqësojnë interesat e qytetarëve të tyre dhe të mbështesin kushtetutat dhe kartat e tyre të të drejtave.

Në mënyrë të veçantë, ata mbështetën masat e bllokimit, mandatet e jjab-it, shtypjen e një sërë opsionesh trajtimi të hershëm, censurimin e pikëpamjeve të kundërta, propagandën, ndërhyrjen në sferat private të individëve dhe pezullimin e formave të ndryshme të lirisë. Të gjitha këto politika dhe masa u hartuan në mënyrë qendrore nga inxhinierët socialë të pandemisë.

Globalistët, të cilët janë të fiksuar pas kontrollit shoqëror, vendosën të përfitojnë nga pandemia për të rritur fuqinë e tyre autoritare. I shquar ndër ta ishte, Klaus Schwab, themelues dhe kryetar ekzekutiv i Forumit Ekonomik Botëror (WEF). Në qershor 2020, ai deklaroi se “pandemia përfaqëson një dritare të rrallë, por të ngushtë mundësish për të reflektuar, riimagjinuar dhe rivendosur botën tonë”. Sipas tij, “çdo vend, nga Shtetet e Bashkuara në Kinë, duhet të marrë pjesë dhe çdo industri, nga nafta dhe gazi te teknologjia, duhet të transformohet”.

Nuk është sekret që WEF është fokusuar në përshpejtimin e zbatimit të planifikimit qendror për të gjithë popullsinë globale që në ditët e para të pandemisë. Ky plan për të krijuar një rend të ri botëror, i njohur si Rivendosja e Madhe, ishte një temë kryesore në takimin e fundit vjetor të WEF, i cili u mbajt gjatë 22-26 majit në Davos, Zvicër.

Ndryshimet drastike në rendin botëror si Rivendosja e Madhe nuk ndodhin spontanisht; përkundrazi, ato janë të dizajnuara nga politikëbërës globalë, duke përfshirë miliarderë me ndikim, politikanë, të famshëm, akademikë të njëanshëm, filantropë të pasur dhe burokratë të organizatave dhe institucioneve ndërkombëtare. Këta lloje njerëzish mbështesin inxhinierinë sociale, sepse do t’u mundësojë atyre të marrin kontrollin mbi pasurinë dhe burimet natyrore të botës dhe të forcojnë aftësinë e tyre për të formësuar shoqërinë ashtu siç e shohin të arsyeshme.

Ashtu si paraardhësit e tyre përgjatë historisë, inxhinierët socialë të WEF besojnë se “nuk duhet të ketë aktivitet spontan, të padrejtuar, sepse mund të prodhojë rezultate të cilat nuk mund të parashikohen dhe për të cilat plani nuk parashikon. Mund të prodhojë diçka të re, të pa ëndërruar në filozofinë e planifikuesit.”1

Bazuar në axhendën e WEF, përfundimi me sukses i transformimit aktual industrial do të kërkojë ridizajnimin dhe kontrollin e çdo aspekti të vogël të jetës dhe sjelljes njerëzore, duke përfshirë sferat private të individëve, ekonominë, politikën dhe organizatat shoqërore, pa mundësinë e vullnetarizmit dhe bashkëpunimi spontan ndërmjet individëve bazuar në vullnetin, vlerat, mendimet dhe besimet e tyre.

Ne u paralajmëruam gati dy shekuj më parë se kur ky lloj pushteti tiran të ketë sukses, ai do të jetë “i zënë me një mori detyrash të vogla” që do të depërtojnë “në jetën private”, do të qeverisin familjet dhe do të diktojnë “veprimet” dhe “shijet e individëve”. ”2

Në fakt, disa nga kontrollet më qesharake të propozuara nga WEF përfshinin kufizimin e larjes së xhinseve në “jo më shumë se një herë në muaj” dhe “pizhame një herë në javë”. WEF mbron gjithashtu transformimin e sistemeve të tëra ushqimore duke i inkurajuar njerëzit të konsumojnë insekte, duke argumentuar se “proteina e insekteve ka veti të cilësisë së lartë dhe mund të përdoret si një burim alternativ i proteinave në të gjithë zinxhirin ushqimor, nga ushqimi për akuakulturën tek përbërësit për suplementet ushqimore. për njerëzit dhe kafshët shtëpiake.”

Reformimi i sistemit ushqimor do të përfshinte gjithashtu ngrënien e “mishit të kultivuar”, duke iu referuar “produktit të mishit të krijuar nga kultivimi i qelizave shtazore në një mjedis të kontrolluar laboratorik”.

WEF gjithashtu mbështet eliminimin e “pronësisë së makinës”, pasi “pagimi për një udhëtim ose dërgesë është po aq i lehtë sa përgjimi i një aplikacioni të telefonit inteligjent” dhe “marrja me qira e një automjeti” do të thotë që “kreditë e makinave dhe pagesat e sigurimeve tkurren ose zhduken”. Në fund të fundit, Rivendosja e Madhe synon të krijojë një botë ku “nuk do të zotëroni asgjë dhe do të jeni të lumtur” deri në vitin 2030, pasi njerëzit nuk do të kenë asnjë pronë private dhe do të marrin me qira gjithçka që “u nevojitet në jetë”.

Megjithatë, kjo premisë shpërfill faktin se pronësia private është e lidhur me përparimin e qytetërimeve, fazat më të larta të zhvillimit material dhe moral dhe zhvillimin e jetës moderne familjare. Skenari i WEF do të zvogëlonte gjithashtu ndjenjën e sigurisë, e cila forcohet nga zotërimi i pronës private.

Pasi të përfundojë Rivendosja e Madhe, individët në thelb do të kenë të menduarit dhe vendimmarrjen e tyre “të bëhet për ta nga njerëz shumë si ata, duke iu drejtuar atyre ose duke folur në emrin e tyre”.3 Një “dëshirë për t’i detyruar njerëzit një besim që është që konsiderohet si e dobishme për ta … nuk është një gjë e re apo e veçantë për kohën tonë.”4

Megjithatë, siç kanë treguar regjime të ndryshme totalitare gjatë historisë, planifikimi qendror shtypës i inxhinierëve socialë çon në humbjen e masës së ndjenjës së autonomisë, lirisë, dinjitetit, krijimtarisë dhe forcës. Gjithashtu humbet nxitja për të përmirësuar gjendjen e vet dhe për të kontribuar në përparimin e shoqërisë.5

Nëse inxhinieria sociale e WEF është e suksesshme, atëherë, deri në vitin 2030, njeriu nuk do të jetë në gjendje të mbështetet tek vetja, anëtarët e familjes, të afërmit, miqtë ose komuniteti. Kjo është për shkak se mbështetësit e çdo regjimi absolutist duan që traditat dhe zakonet të korruptohen, “kujtimet të fshihen, zakonet të shkatërrohen, … liria, të ndiqen nga ligjet”.

Me fjalë të tjera, ata duan të hartojnë një rend shoqëror ku simpatia dhe ndihma e ndërsjellë do të bëhen të vjetruara dhe ku çdo qytetar i botës është po aq i pafuqishëm, i varfër dhe i izoluar, në mënyrë që njerëzit të mos jenë në gjendje të kundërshtojnë forcën e organizuar të qeverisjes globale. dhe bëhen të varur nga qeveritë dhe aleatët e tyre për mbijetesën e tyre.

Përfundimisht, asgjë nuk do t’i mbrojë më qytetarët dhe qytetarët nuk do të mbrojnë më veten e tyre.

Inxhinierët socialë të WEF në thelb po mbrojnë lirinë natyrore, e cila do t’i lejonte të fortët të ushtronin pushtetin e tyre ndërsa nënshtronin të dobëtit.

Duke bërë këtë, ata në thelb po bëjnë thirrje që bota të ecë prapa në zhvillimin e historisë njerëzore drejt rivendosjes së feudalizmit dhe skllavërisë.

Është e rëndësishme të kujtojmë se liria ekonomike, liria pozitive, liria politike, liria e mendimit, liria e fjalës dhe liria e shtypit nuk janë atribute të njeriut primitiv apo robërisë; përkundrazi, ato janë produkte të fazave më të avancuara të shoqërisë.

Për të qenë më të saktë, këto lloje lirie janë rezultat i përpjekjeve të mendimtarëve të panumërt, lëvizjeve shoqërore, revolucioneve dhe luftërave gjatë historisë njerëzore.

Megjithatë, inxhinierët socialë nuk janë të interesuar për historinë dhe betejat e qytetërimit tonë, pasi ata besojnë se kanë ekspertizë në të gjitha fushat, e cila është linja e mendimit në zemër të të gjitha regjimeve diktatoriale.7 Ata nuk mendojnë se inxhinieria sociale është e huaj për natyrën e vërtetë të qenieve njerëzore, edhe pse ajo bazohet në “përpikëri mekanike” dhe nuk “buron nga zgjedhja e lirë e njeriut”.

Për më tepër, avokatët e inxhinierisë sociale shpërfillin faktin se “përparimi i njerëzimit, në fuqitë e mendjes dhe të zemrës, në mirëqenien dhe në teknikë, në ligj dhe moral, përfshin domosdoshmërisht pjesëmarrjen e shtresave të ulëta.”9

Kushdo që beson se inxhinierët socialë të WEF kanë qëllime fisnike në zemër ndërsa ata hartojnë dhe zbatojnë Rivendosjen e Madhe, duhet t’i kushtojë vëmendje paralajmërimit të Presidentit Franklin D. Roosevelt (1935), i cili (me ironi) deklaroi:

Doktrina e rregullimit dhe legjislacionit nga “mendjet kryesore” në gjykimin dhe vullnetin e të cilëve të gjithë njerëzit mund të pranojnë me kënaqësi dhe në heshtje, ka qenë shumë e dukshme në Uashington gjatë këtyre 10 viteve të fundit. Nëse do të ishte e mundur të gjesh “mendje mjeshtërore” kaq altruiste, kaq të gatshme për të vendosur pa hezitim kundër interesave të tyre personale ose paragjykimeve private, njerëzit pothuajse të perëndishëm në aftësitë e tyre mbajnë peshoren e drejtësisë me një dorë të barabartë, një qeveri e tillë mund të jetë në interes të të vendit; por nuk ka të tilla në horizontin tonë politik dhe nuk mund të presim një përmbysje të plotë të të gjitha mësimeve të historisë. (MISES.org)

/PatriotikMedia/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!