CEO i Pfizer, kreu i NATO-s dhe Drejtori i CIA-s morën pjesë në Takimin e 68-të të Bilderberg …

7 min read

Takimi i 68-të i Bilderberg u zhvillua midis 2 qershorit dhe 5 qershorit 2022 në Uashington, D.C., SHBA. Morën pjesë rreth 120 pjesëmarrës nga 21 vende.

Si gjithmonë, një grup i ndryshëm udhëheqësish politikë dhe ekspertësh nga industria, financa, akademia, puna dhe media ishin të ftuar.

Temat kryesore për diskutim këtë vit ishin:

 1. Rindërtimet gjeopolitike
 2. Sfidat e NATO-s
 3. Kinë
 4. Riorganizimi Indo-Paqësor
 5. Konkurrenca Teknike Sino-SHBA
 6. Rusia
 7. Vazhdimësia e Qeverisë dhe Ekonomisë
 8. Përçarje e Sistemit Financiar Global
 9. Dezinformata
 10. Siguria dhe Qëndrueshmëria e Energjisë
 11. Shëndeti pas Pandemisë
 12. Fragmentimi i Shoqërive Demokratike
 13. Tregtia dhe Deglobalizimi
 14. Ukraina

I themeluar në vitin 1954, Takimi Bilderberg është një takim sekret vjetor për të cilin na thuhet se është krijuar për të nxitur dialogun midis Evropës dhe Amerikës së Veriut.

Çdo vit, 120-140 liderë politikë dhe ekspertë nga industria, financa, puna, akademia dhe media ftohen të marrin pjesë në takimin e fshehtë.

Takimet mbahen sipas rregullave të Chatham House, i cili thotë se pjesëmarrësit janë të lirë të përdorin informacionin e marrë, por as identiteti, as përkatësia e folësit(ve) apo ndonjë pjesëmarrësi tjetër nuk mund të zbulohet.

Falë natyrës private të Takimit, pjesëmarrësit marrin pjesë si individë dhe jo në çfarëdo cilësie zyrtare dhe për rrjedhojë nuk janë të detyruar nga konventat e zyrës së tyre ose nga pozicionet e para-marrëveshura.

Ja kush ishin Pjesëmarrësit e Bilderberg 2022:

Achleitner, Paul M. (DEU), Ish Kryetar Bordi Mbikëqyrës, Deutsche Bank AG; Takimet e Arkëtarit Bilderberg

Adeyemo, Adewale (SHBA), Zëvendës Sekretar, Departamenti i Thesarit

Albares, José Manuel (ESP), Ministër i Punëve të Jashtme, Bashkimit Evropian dhe Bashkëpunimit

Altman, Roger C. (SHBA), Themelues dhe Kryetar i Lartë, Evercore Inc.

Altman, Sam (SHBA), CEO, OpenAI

Applebaum, Anne (SHBA), Staff Writer, The Atlantic

Arnaut, José Luís (PRT), Partner Menaxhues, CMS Rui Pena & Arnaut

Auken, Ida (DNK), deputete e Partisë Social Demokrate

Azoulay, Audrey (INT), Drejtor i Përgjithshëm, UNESCO

Baker, James H. (SHBA), Drejtor, Zyra e Vlerësimit Net, Zyra e Sekretarit të Mbrojtjes

Barbizet, Patricia (FRA), Kryetare dhe CEO, Temaris & Associés SAS

Barroso, José Manuel (PRT), Kryetar, Goldman Sachs International LLC

Baudson, Valérie (FRA), CEO, Amundi

Beurden, Ben van (NLD), CEO, Shell plc

Bourla, Albert (SHBA), Kryetar dhe CEO, Pfizer Inc.

Buberl, Thomas (FRA), CEO, AXA SA

Burns, William J. (SHBA), Drejtor, CIA

Byrne, Thomas (IRL), Ministër i Shtetit për Çështjet Evropiane

Campbell, Kurt (SHBA), Koordinatore e Shtëpisë së Bardhë për Indo-Paqësorin, NSC

Carney, Mark J. (CAN), Zëvendës Kryetar, Brookfield Asset Management

Casado, Pablo (ESP), Ish President, Partido Popular

Chhabra, Tarun (SHBA), Drejtor i Lartë për Teknologjinë dhe Sigurinë Kombëtare, Këshilli i Sigurisë Kombëtare

Donohoe, Paschal (IRL), Ministër i Financave; President, Eurogrup

Döpfner, Mathias (DEU), Kryetar dhe CEO, Axel Springer SE

Dudley, William C. (SHBA), Studiues i Lartë i Kërkimit, Universiteti Princeton

Easterly, Jen (SHBA), Drejtor i Agjencisë së Sigurisë Kibernetike dhe Sigurisë së Infrastrukturës

Ekonomi, Elizabeth (SHBA), Këshilltare e Lartë për Kinën, Departamenti i Tregtisë

Émié, Bernard (FRA), Drejtor i Përgjithshëm, Ministria e Forcave të Armatosura

Emond, Charles (CAN), CEO, CDPQ

Erdogan, Emre (TUR), Profesor i Shkencave Politike, Universiteti Bilgi i Stambollit

Eriksen, Øyvind (NOR), President dhe CEO, Aker ASA

Ermotti, Sergio (CHE), Kryetar, Swiss Re

Fanusie, Yaya (SHBA), bashkëpunëtor i lartë, Qendra për një Siguri të Re Amerikane

Feltri, Stefano (ITA), Kryeredaktor, Domani

Fleming, Jeremy (GBR), Drejtor, Shtabi i Komunikimit të Qeverisë Britanike

Freeland, Chrystia (CAN), Zëvendës Kryeministër

Furtado, Isabel (PRT), CEO, TMG Automotive

Gove, Michael (GBR), Sekretar i Shtetit për Nivelimin e Lartë, Zyra e Kabinetit

Halberstadt, Victor (NLD), Bashkëkryetar Bilderberg Takimet; Profesor i Ekonomisë, Universiteti Leiden

Hallengren, Lena (SWE), Ministre e Shëndetësisë dhe Çështjeve Sociale

Hamers, Ralph (NLD), CEO, UBS Group AG

Hassabis, Demis (GBR), CEO dhe Themelues, DeepMind

Hedegaard, Connie (DNK), Kryetar, Fondacioni KR

Henry, Mary Kay (SHBA), Presidente Ndërkombëtare, Unioni Ndërkombëtar i Punonjësve të Shërbimit

Hobson, Mellody (SHBA), Bashkë-CEO dhe President, Ariel Investments LLC

Hodges, Ben (SHBA), Kryetar Pershing në Studime Strategjike, Qendra për Analizën e Politikave Evropiane

Hoekstra, Wopke (NLD), Ministër i Punëve të Jashtme

Hoffman, Reid (SHBA), Bashkëthemelues, Inflection AI; Partner, Greylock

Huët, Jean Marc (NLD), Kryetar, Heineken NV

Joshi, Shashank (GBR), Redaktor i Mbrojtjes, The Economist

Karp, Alex (SHBA), CEO, Palantir Technologies Inc.

Kissinger, Henry A. (SHBA), Kryetar, Kissinger Associates Inc.

Koç, Ömer (TUR), Kryetar, Koç Holding AS

Kofman, Michael (SHBA), Drejtor, Programi i Studimeve për Rusinë, Qendra për Analizën Detare

Kostrzewa, Wojciech (POL), President, Tryeza e Rrumbullakët e Biznesit polak

Krasnik, Martin (DNK), Kryeredaktor, Weekendavisen

Kravis, Henry R. (SHBA), Bashkëkryetar, KKR & Co. Inc.

Kravis, Marie-Josée (SHBA), Bashkëkryetar Bilderberg Takimet; Kryetari, Muzeu i Artit Modern

Kudelski, André (CHE), Kryetar dhe CEO, Kudelski Group SA

Kukies, Jörg (DEU), Sekretar Shteti, Kancelaria

Lammy, David (GBR), Sekretar në hije i Shtetit për Çështjet e Jashtme, Komonuelthit dhe Zhvillimit, Dhoma e Komunave

LeCun, Yann (SHBA), Zëvendës-President dhe Shef Shkencëtar i AI, Facebook, Inc.

Leu, Livia (CHE), Sekretare e Shtetit, Departamenti Federal i Punëve të Jashtme

Leysen, Thomas (BEL), Kryetar, Umicore dhe Mediahuis; Kryetari i DSM N.V.

Liikanen, Erkki (FIN), Kryetar, Administratorë të Fondacionit SNRF

Little, Mark (CAN), President dhe CEO, Suncor Energy Inc.

Looney, Bernard (GBR), CEO, BP plc

Lundstedt, Martin (SWE), CEO dhe President i Volvo Group

Lütke, Tobias (CAN), CEO, Shopify

Marin, Sanna (FIN), Kryeministër

Markarowa, Oksana (UKR), Ambasador i Ukrainës në SHBA

Meinl-Reisinger, Beate (AUT), Drejtues Partie, NEOS

Michel, Charles (INT), President, Këshilli Evropian

Minton Beddoes, Zanny (GBR), kryeredaktor, The Economist

Mullen, Michael (SHBA), Ish Kryetar i Shefave të Përbashkët të Shtabit

Mundie, Craig J. (SHBA), President, Mundie & Associates LLC

Holandë, H.M. Mbreti i (LLD)

Niemi, Kaius (FIN), Kryeredaktor i Lartë, Gazeta Helsingin Sanomat

Núñez, Carlos (ESP), Kryetar Ekzekutiv, PRISA Media

O’Leary, Michael (IRL), CEO i Grupit, Ryanair Group

Papalexopoulos, Dimitri (GRC), Kryetar, TITAN Cement Group

Petraeus, David H. (SHBA), Kryetar i Institutit Global KKR

Pierrakakis, Kyriakos (GRC), Ministër i Qeverisjes Dixhitale

Pinho, Ana (PRT), President dhe CEO, Fondacioni Serralves

Pouyanné, Patrick (FRA), Kryetar dhe CEO, TotalEnergies SE

Rachman, Gideon (GBR), Kryekomentator i Punëve të Jashtme, The Financial Times

Raimondo, Gina M. (SHBA), Sekretare e Tregtisë

Reksten Skaugen, Grace (NOR), Anëtar Bordi, Investitor AB

Rende, Mithat (TUR), Anëtar i Bordit, TSKB

Reynders, Didier (INT), Komisioner Evropian për Drejtësi

Rutte, Mark (NLD), Kryeministër

Salvi, Diogo (PRT), Bashkëthemelues dhe CEO, TIMWE

Sawers, John (GBR), Kryetar Ekzekutiv, Newbridge Advisory Ltd.

Schadlow, Nadia (SHBA), Senior Fellow, Hudson Institute

Schinas, Margaritis (INT), Zëvendës President, Komisioni Evropian

Schmidt, Eric E. (SHBA), Ish CEO dhe Kryetar, Google LLC

Scott, Kevin (SHBA), CTO, Microsoft Corporation

Sebastião, Nuno (PRT), CEO, Feedzai

Sedwill, Mark (GBR), Kryetar, Atlantic Futures Forum

Sikorski, Radoslaw (POL), deputet, Parlamenti Evropian

Sinema, Kyrsten (SHBA), Senator

Starace, Francesco (ITA), CEO, Enel S.p.A.

Stelzenmüller, Constanze (DEU), Fritz Stern Kryetar, Institucioni Brookings

Stoltenberg, Jens (INT), Sekretar i Përgjithshëm i NATO-s

Straeten, Tinne Van der (BEL), Ministër i Energjisë

Suleyman, Mustafa (GBR), CEO, Inflection AI

Sullivan, Jake (SHBA), Drejtor, Këshilli i Sigurisë Kombëtare

Tellis, Ashley J. (SHBA), Kryetar Tata për Çështjet Strategjike, Carnegie Endowment

Thiel, Peter (SHBA), President, Thiel Capital LLC

Treichl, Andreas (AUT), President, Kryetar i Fondacionit ERSTE

Tugendhat, Tom (GBR), deputet; Kryesues i Komisionit të Punëve të Jashtme, Dhoma e Komunave

Veremis, Markos (GRC), Bashkëthemelues dhe Kryetar, Upstream

Vitrenko, Yuriy (UKR), CEO, Naftogaz

Wallander, Celeste (SHBA), Ndihmës Sekretar i Mbrojtjes për Çështjet e Sigurisë Ndërkombëtare

Wallenberg, Marcus (SWE), Kryetar, Skandinaviska Enskilda Banken AB

Walmsley, Emma (GBR), CEO, GlaxoSmithKline plc

Wennink, Peter (NLD), President dhe CEO, ASML Holding NV

Yetkin, Murat (TUR), Gazetar/Shkrimtar, YetkinReport

Yurdakul, Afsin (TUR), Gazetar, Rrjeti i Lajmeve Habertürk

Çfarë fati mendoni se vendosën për masat këtë vit?

Burimi: Expose-News.com

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours