Italia dhe Gjermania i japin fund të gjitha kufizimeve të udhëtimeve …

2 min read

Pas udhëheqjes së kombeve të tjera në të gjithë Evropën dhe botën, si Italia ashtu edhe Gjermania njoftuan se po u jepnin fund të gjitha kufizimeve dhe kërkesave të udhëtimit të lidhura me Covid për udhëtarët që kërkojnë të hyjnë në vendet e tyre.

“Nga 1 qershori 2022, një Green Pass ose certifikatë ekuivalente nuk nevojitet më për të hyrë në Itali. Të gjitha kufizimet e hyrjes në lidhje me Covid-19 janë hequr.” njoftoi Ministria e Punëve të Jashtme dhe Bashkëpunimit Ndërkombëtar në faqen e saj të internetit.

Para shpalljes, ata që dëshironin të hynin në Itali duhej të siguronin vërtetimin e vaksinimit, dëshminë se ishin shëruar nga Covid-19 ose të jepnin një test negativ për COVID-19. Këto kërkesa tani janë zhdukur.

Vendimi vjen afërsisht një muaj pasi Italia hoqi pasaportën e saj jjab brenda vendit.

Në mënyrë të ngjashme, megjithëse jo aq absolut sa vendimi i Italisë, edhe Gjermania ka vendosur t’i japë fund pothuajse të gjitha kufizimeve të udhëtimit deri në fund të gushtit.

Sipas një përditësimi në faqen e internetit të Ministrisë së Jashtme Federale Gjermane, “Që nga 1 qershori, kërkesat për t’u regjistruar përpara hyrjes, për të dhënë një rezultat negativ të testit dhe për të karantinuar zbatohen vetëm për udhëtarët që kanë qëndruar në një zonë shqetësuese. Zgjatja e Urdhëresës për Rregulloret për Hyrjen e Koronavirusit deri më 31 gusht 2022.”

Italia dhe Gjermania i bashkohen tani listës në rritje të vendeve të ndjeshme që i kanë dhënë fund pasaportës jjab dhe kufizimeve të udhëtimit në vazhdën e variantit tepër të butë Omicron.

Kjo listë e shteteve përfshin si më poshtë: Mbretërinë e Bashkuar, Danimarkën, Greqinë, Islandën, Norvegjinë, Austrinë, Rumaninë dhe shumë të tjera.

Kanadaja, natyrisht, mbetet një nga vendet më të prapambetura në planet dhe ka zgjatur mandatin e saj federal të jjab-it deri në fund të qershorit. Kjo përfshin ndalimin federal të udhëtimit për kanadezët e pavaksinuar, të cilët, duke mos qenë në gjendje të hipin në aeroplan, tren, traget ose kalojnë në SHBA, mbeten de facto të burgosur në vendin e tyre.
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours