Ish-bankieri: “I gjithë Mjerimi në Tokë është një Model biznesi”

2 min read

Nga Ninco Nanco

Bernard (ish-bankier) shpjegon se si dhe pse klasa sunduese është në gjendje të mbajë këtë kontroll, duke kryer krime të tmerrshme dhe, duke nxjerrë pasurinë e qytetarëve me mjete skrupuloze dhe të paligjshme, duke ruajtur gjithmonë imunitetin ndaj ligjit.

Ata janë “si një tufë vampirësh, kjo është ajo që është. Në 20 vjet ata tashmë kanë vjedhur 100% të vlerës reale.

Kjo është arsyeja pse borxhet kombëtare po rriten, e shihni kudo që këto borxhe vazhdojnë të rriten”, shpjegon Bernard.

“Pastaj raportet fillojnë të flasin vetë, si Oxfam Novib pas një hulumtimi global që tregoi se si 8 njerëz zotërojnë më shumë se gjysmën e njerëzve në botë.

Si është e mundur?”.

“Nuk janë vetëm spekulime, por është norma e interesit që sjell vlerën reale dhe ia shton kapitalit në krye”.

Kjo është e saktë, 8 njerëz zotërojnë më shumë pasuri se gjysma e botës dhe kjo sepse sistemi që ata ndërtuan është krijuar për të zhvendosur pasurinë lart.

Këta njerëz që përçmojnë masat gëzojnë pandëshkueshmëri sepse veprojnë jashtë ligjeve normale.

“Po flasim për këto shtete të lira me imunitet për të gjithë, për shtete të lira ku asgjë dhe askush nuk mund të bëjë asgjë kundër kësaj – edhe njerëzit që punojnë për këto institucione. Të gjithë marrin imunitet”.

Shohim që bankierët në të gjithë planetin janë të ekspozuar ndaj financimit të terrorizmit, trafikut të qenieve njerëzore, pastrimit të parave për kartelet e drogës dhe përdorimit të një regjimi grabitjeje me shumicë kundër më të zakonshmeve.

Kur këta kriminelë kapen – madje pranojnë krimet e tyre – ata mbeten pa përgjegjësi.

Bernard vazhdon të bëjë një deklaratë të fuqishme por të pakëndshme.

“I gjithë mjerimi në tokë është një model biznesi.”

Kur shikojmë vuajtjet e qenieve të tjera njerëzore në mbarë planetin, ne mund ta lidhim atë me një shtet grabitqar ose me një entitet elitar të imunizuar nga sundimi i ligjit nëpërmjet një privilegji të veçantë të marrë nga shteti.

“Siria është një model biznesi,” thotë Bernard. “Ka të bëjë me burimet dhe interesat e tjera”.

Sqarim: Ky artikull është botuar në vitin 2018

/ PatriotikMedia /

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours