Eksperti i AI thotë se prindërit do të zgjedhin ‘foshnjat dixhitale’ në Metaverse në vend të atyre reale brenda 50 viteve …

3 min read

Një ekspert i inteligjencës artificiale thotë se brenda 50 viteve, prindërit do të zgjedhin të kenë “pasardhës dixhitalë” që ekzistojnë vetëm në metaverse për shkak të shqetësimeve për mjedisin dhe mbipopullimin.

Parashikimi është bërë nga Catriona Campbell, e cila përshkruhet si “një nga autoritetet kryesore të Mbretërisë së Bashkuar në inteligjencën artificiale”.

Sipas Campbell, prindërit do të vendosin të kenë bebe dixhitale, një version i përditësuar i lodrave dixhitale japoneze Tamagotchi për kafshët shtëpiake, për të njëjtat arsye që ata tashmë po zgjedhin të mos kenë fëmijë të vërtetë, domethënë, “shqetësimet për mjedisin, mbipopullimin, koston në rritje të rritja e një fëmije”.

“Campbell parashikon se ato do të jenë të zakonshme dhe do të përqafohen nga shoqëria brenda gjysmë shekulli,” raporton gazeta e krahut të majtë The Guardian.

Gënjeshtra e mbipopullimit zhgënjehet: Toka bujqësore vetëm e SHBA-së mund të ushqejë të gjithë botën.

Eksperti i AI thotë se foshnjat e hapësirës kibernetike përfundimisht do të jenë të padallueshme nga e vërteta dhe se nëse prindërit mërziten prej tyre, ata thjesht mund t’i anulojnë ato si një abonim mujor në Netflix.

“Campbell thotë se fëmijët virtualë do të duken si ju dhe ju do të jeni në gjendje të luani dhe të përqafoni me ta. Ata do të jenë të aftë për të simuluar përgjigje emocionale si dhe të folur, të cilat do të variojnë nga “googoo gaga” deri tek biseda e pasme, ndërsa rriten”, shkruan gazeta.

Artikulli thotë gjithashtu se shqetësimet se foshnjat dixhitale do të ishin thjesht ‘kukulla rrëqethëse distopike’ që mund të ndizen dhe fiken janë “të modës së vjetër”.

“Mendoni për avantazhet: kosto minimale dhe ndikim në mjedis. Dhe më pak shqetësim”, shton ai.

Si gjithmonë, kjo është thjesht një propagandë më shumë kundër lindjes, duke synuar kryesisht vendet e bardha perëndimore, të cilat tashmë po shohin rënie të shpejtë të lindjeve.

Ekziston një industri e tërë e inxhinierisë sociale, e bazuar në bindjen e perëndimorëve që të mos kenë fëmijë.

Siç e theksuam më parë, në vitin 2020, CNN shënoi fundjavën e Ditës së Shën Valentinit duke promovuar “përfitimet e të qenit beqar”, edhe pse nivelet e lindjeve në Amerikë dhe Evropë vazhdojnë të bien.

Shkalla e lindshmërisë së Amerikës aktualisht qëndron në 1.8 lindje për grua.

Nga 2007 deri në 2011 shkalla e lindshmërisë në SHBA ra me 9% në harkun kohor të vetëm 4 viteve.

Në vitin 2016, SHBA-ja Shkalla e lindshmërisë ra në 59.8 lindje për 1000 gra, më e ulëta që nga fillimi i regjistrimeve.

Frika për “mbipopullimin” është gjithashtu një mit i sajuar duke pasur parasysh se rënia e niveleve të popullsisë ka shumë më tepër gjasa të jetë një problem më i madh në 50 vjet. /Burimi: Summit.news /

/PatriotikMedia /

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours