Joe Biden kërkon që Gjykata Federale e Apelit të ndryshojë Urdhrin për mbajtjen e Maskës në Avion …

3 min read

Departamenti i Drejtësisë i Joe Biden-it i kërkoi një gjykate federale të apelit të anulojë urdhrin e një gjyqtari federal që e shpalli mandatin e udhëtimit të paligjshëm.

Një gjykatës federal i emëruar nga Trump muajin e kaluar hodhi poshtë mandatin e Bidenit për maskën e avionit.

Muajin e kaluar, sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki, pranoi se mbajtja e detyruar e maskës në avionë nuk kishte të bënte me shkencën ose me mbajtjen e njerëzve që të mos infektoheshin me Covid.

Pothuajse të gjithë e dimë që maskat kurrë nuk kanë funksionuar.

Regjimi Biden e di se maskat nuk funksionojnë dhe Psaki e pranoi se gjithçka ka të bëjë me pushtetin.

“Departamenti i Drejtësisë ka treguar se ata do të apelojnë, jo vetëm sepse ata mendojnë se është plotësisht e arsyeshme … por sepse ata mendojnë për krizat aktuale dhe të ardhshme të shëndetit publik, ne duam ta ruajmë atë autoritet që CDC ta ketë në të ardhmen. ”, tha Psaki më 20 prill.

“Fokusi ynë këtu ishte të shohim se çfarë fuqie duhej të ruanim”, tha Psaki.

Pra, nuk ka të bëjë me shkencën.

NBC News raporton se:

Departamenti i Drejtësisë të martën i kërkoi një gjykate federale të apelit të anulojë urdhrin e dhënë në prill nga një gjyqtar i Gjykatës së Qarkut në SHBA ku e shpalli të paligjshëm mandatin e qeverisë që kërkonte të mbaheshin maskat ​​​​në aeroplanë, autobusë dhe qendrat tregtare.

Disa orë pasi gjykatësi federal në Florida e shpalli mandatin të paligjshëm, administrata e Biden tha se nuk do ta zbatonte më atë.

Departamenti i Drejtësisë i tha gjykatës së apelit se urdhri i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve i lëshuar në janar 2021 ishte “brenda” autoritetit ligjor të agjencisë.

Apeli i Departamentit të Drejtësisë erdhi vetëm disa orë përpara afatit të paraqitjes në gjykatën e apelit.

“Asnjë nga grindjet e gjykatës së qarkut me urdhrin e CDC-së nuk i afrohet asaj të tregojë se CDC ka vepruar jashtë ‘zonës së arsyeshmërisë’,” shkroi Departamenti i Drejtësisë, duke shtuar se gjetjet e CDC në fillim të 2021 dhanë “mbështetje të mjaftueshme për përcaktimin e agjencisë. se kishte arsye të mira për ta bërë urdhrin efektiv dhe pa vonesë.”

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours