Skandaloze/ADL shkatërroi Statistikat e falsifikuara për të Mashtruar Amerikanët e Bardhë!

6 min read

Të dhënat e Lidhjes Anti-Shpifje deklaruan se pretendimi se ekstremistët e krahut të djathtë janë fajtorë për vrasjet e lidhura me ekstremistët është një mashtrim.

https://twitter.com/DanFriedman81/status/1527448886381535257?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1527448886381535257%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthetruedefender.com%2Fbomb-adl-busted-falsifying-statistics-to-frame-white-americans%2F
https://twitter.com/DanFriedman81/status/1527448886381535257?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1527449250904301573%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fthetruedefender.com%2Fbomb-adl-busted-falsifying-statistics-to-frame-white-americans%2F
https://twitter.com/DanFriedman81/status/1527450350873194496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1527450350873194496%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fthetruedefender.com%2Fbomb-adl-busted-falsifying-statistics-to-frame-white-americans%2F

Washington Post duhej të rrëfente se të dhënat e saj janë hedhurinë.

Ja çfarë raportuan ata:

Pas masakrës së Buffalo-s pati një mori artikujsh që përshkruanin kërcënimin e ekstremistëve të krahut të djathtë. David Leonhardt i New York Times e karakterizon atë si “një problem dhune që nuk ka ekuivalent në të majtë”. Ju madje mund t’i keni hedhur një sy raporteve që këta artikuj citojnë shpesh nga Lidhja Anti-Shpifje. Gjatë dekadës së fundit, ADL ka numëruar rreth 450 vrasje të kryera nga ekstremistët politikë vendas, me 29 të ndodhura vetëm vitin e kaluar. Ai raporton se shumica dërrmuese ishte kryer nga njerëz me lidhje me grupe të ndryshme të krahut të djathtë.

Duket e drejtpërdrejtë, apo jo? Epo, po – derisa të shikoni të dhënat themelore.

Njerëzit që citojnë këto raporte shkruajnë për to sikur të dokumentojnë kryesisht dhunën politike – ose “terrorizmin në familje”, siç e thonë kolegët e mi. Do të thotë, sulme që janë të motivuara nga përkatësia politike e dikujt dhe të paktën të lidhura në mënyrë tangjenciale me disa qëllime politike.

Sigurisht që sulme të tilla ndodhin, dhe shumë shpesh. Vetëm vitin e kaluar, Nathan Allen, gjoja supremacist i bardhë, vrau dy zezakë në Massachusetts përpara se të qëllohej nga oficerët e policisë; Adhuruesi i “manosferës” Lyndon McLeod shkoi në një zbavitje me të shtëna në Kolorado; dhe Aidan Ingalls hapën zjarr në skelën South Haven, Mich., duke përdorur një armë të zbukuruar me svastika.

Por shikoni më nga afër dhe disa nga këto raste nuk janë aq të qarta sa duken në shkëlqim. McLeod duket se ka vrarë njerëz që i njihte nga komuniteti lokal i tatuazheve për ankesa personale ndoshta të palidhura. Dy viktimat e rastësishme të Ingalls ishin Bardhë.

Shqyrtoni më tej të dhënat dhe do të zbuloni se raste të tjera janë edhe më pak të qarta politike: anëtarët e bandës së burgjeve që angazhohen në dhunë kriminale për këmbësorët; supremacistët e bardhë që vrasin gratë e tyre; personat me sëmundje mendore që veprojnë sipas iluzioneve të përpunuara që ndonjëherë përfshijnë referenca ndaj teorive të konspiracionit të krahut të djathtë; njerëz të përfshirë në gjyqe penale ose mosmarrëveshje për kujdestarinë e fëmijëve, të cilët janë dashuruar me teoritë e “qytetarëve sovran” që u thonë atyre se shteti nuk ka të drejtë të ndërhyjë.

Unë nuk jam duke zgjedhur disa pika të paqarta; Unë po përshkruaj pa dyshim shumicën e incidenteve në raportin e ADL-së 2021. […]

“Një nga tiparet më të habitshme të vrasjeve supremaciste të bardhë është përqindja e madhe e vrasjeve joideologjike ndaj vrasjeve ideologjike,” shkroi ADL në raportin e saj më të fundit. “Gjatë 10 viteve të fundit, vetëm 86 nga 244 vrasjet e supremacizmit të bardhë (35%) ishin vrasje ideologjike”.

Një arsye për këtë konfuzion është se të gjitha bandat e burgjeve priren të organizohen sipas linjave racore, për arsye komplekse sociologjike, megjithatë vetëm bandat e Bardha janë të koduara si grupe supremaciste të bardhë dhe jo si organizata kriminale. […]

Pas gjithë atyre raporteve mbi kërcënimin e dhunës së krahut të djathtë, çdo rast i ri me një lidhje të dobët me alt-djathtas ose Vëllazëria Ariane duket si pjesë e një tendence që meriton mbulim mur më mur. Ndërkohë, një burrë me ngjyrë duke hipur në një paradë pasi bëri komente kundër të bardhëve në Facebook, shihet si një individ i sëmurë.

Real Clear Investigation raportoi:

“FBI nuk ka publikuar numrin zyrtar të vrasjeve në SHBA në vitin 2021, por pritet të tejkalojë numrin e vrasjeve në vitin 2020: 21,570 – nga të cilat, sipas ADL, 23 janë kryer nga ekstremistët”, tha Carl Moody, një. ekonomist në Kolegjin e William & Mary që studion krimin, tha për RealClearInvestigations.

“Të dhënat e paraqitura nga ADL mund të karakterizohen gjithashtu si më poshtë: numri i vrasjeve të kryera nga ekstremistët është shumë i vogël, vetëm 29 në vitin 2021, nga të cilat më pak se gjysma janë kryer nga supremacistët e bardhë”, tha Moody. “Është gjithashtu 63% më e ulët se numri maksimal (78) në 2016, kështu që ekstremizmi është ulur që nga viti 2016. Në vitin 2020, sipas CDC, 1080 njerëz u vranë duke rënë nga shtrati. Prandaj, ju keni 47 herë më shumë gjasa të vriteni nga një shtrat sesa nga një ekstremist.”

[…] Ekspertët e krimit vënë në dukje gjithashtu se shumë nga vrasjet e cituara nga ADL – si vrasja e kryer nga Shawn Lichtfuss, burri i Nju Xhersit që vrau gruan e tij, ose John Hilt dhe Justin Murphy, anëtarët e supozuar vdekjeprurës të Familjes Vlerat Banda e burgjeve – nuk ishin krime të urrejtjes që synonin terrorizimin e zezakëve ose pakicave të tjera.

Kjo perfshin:

– Një supremacist i bardhë me “tatuazhe svastika dhe SS në fytyrë” i cili vrau një burrë tjetër në një hotel me qëndrim të zgjatur “pas një debati për një postim në rrjetet sociale”.

– Një anëtar i supozuar i një bande rrugore supremaciste të bardhë në Fresno, Kaliforni, i cili “gjoja [qëlloi] një burrë me të cilin kishte kohë që zihej”.

– Katër anëtarë të Vëllazërisë Aryane të Nju Meksikës, të cilët “u përfshinë në një shkëmbim zjarri mes tyre brenda një automjeti”.

Ndiqni videon e mëposhtme:

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours