fbpx
Lajmet me te Klikuara

Shkencëtarët zbuluan se Dorëzimi i një Kali trojan të Vaksinës C-19 mund të shkaktojë Çrregullime të Rënda neurologjike!

Read Time:3 Minute, 37 Second

Një institut britanik i kërkimit mjekësor zbuloi se vaksina Oxford AstraZeneca përdor një sistem shpërndarjeje të kalit të Trojës i lidhur me një rritje të një çrregullimi të rëndë neurologjik të quajtur sindroma Guillain-Barre (GBS).

“Ashtu si shumë vaksina, vaksina e Oksfordit përdor një adenovirus të dobësuar të shimpanzes për të shpërndarë proteinën e pikut të koronavirusit në trup, dhe shkencëtarët kanë spekuluar se një reagim ndaj adenovirusit mund të jetë përgjegjës për rritjen e rasteve,” raportoi Telegrafi. “Adenovirusi zakonisht shkakton ftohjen e zakonshme, por shkencëtarët kanë filluar të mendojnë se ai gjithashtu mund të imitojë qelizat njerëzore në një mënyrë të ngjashme me Campylobacter, duke ngatërruar sistemin imunitar për të sulmuar trupin.”

Studimi drejtohet nga profesori Michael Lunn i Institutit UCL Queen Square të Neurologjisë, kështu që ai theksoi,

“Për momentin, ne nuk e dimë pse një vaksinë mund të shkaktojë këto rritje shumë të vogla në GBS. Mund të ndodhë që një aktivizim imunitar jo-specifik te individët e prekshëm të ndodhë, por nëse do të ishte kështu, rreziqe të ngjashme mund të vlejnë për të gjitha llojet e vaksinave.

“Prandaj, është logjike të sugjerohet se vektori i adenovirusit simian, i përdorur shpesh për të zhvilluar vaksina, duke përfshirë AstraZeneca-n, mund të jetë përgjegjës për rritjen e rrezikut,” shtoi ai.

“GBS është një gjendje e rrallë që shkakton mpirje dhe dhimbje të muskujve dhe mund të pengojë lëvizjen, ecjen, gëlltitjen dhe ndonjëherë edhe frymëmarrjen”, shton raporti.

Gjuajtja e AstraZeneca nuk është e aprovuar në SHBA, por nuk është e vetmja goditje C-19 që është gjetur të ketë efekte anësore serioze.

“FDA tha se analiza e saj kishte përcaktuar se rreziku i trombozës me sindromën e trombocitopenisë pas administrimit të goditjes kërkon kufizimin e autorizimit,” raportoi CNBC.

“Ne e pranojmë se vaksina Janssen COVID-19 ka ende një rol në përgjigjen aktuale të pandemisë në Shtetet e Bashkuara dhe në të gjithë komunitetin global,” tha Peter Marks, drejtor i Qendrës së FDA për Vlerësimin dhe Kërkimin Biologjik. “Veprimi ynë pasqyron analizën tonë të përditësuar të rrezikut të TTS pas administrimit të kësaj vaksine dhe kufizon përdorimin e vaksinës për individë të caktuar.”

Gjuajtjet e Johnson dhe Johnson janë të kufizuara për të rriturit 18+.

Një studim i MIT zbuloi se ekziston një rrezik në rritje i inflamacionit të zemrës tek 16-39 vjeç në Izrael.

Vaksinimi kundër COVID-19 u lidh ndjeshëm me një rritje prej 25% në shërbimet mjekësore të urgjencës (EMS) për problemet e zemrës tek 16-39 vjeç në Izrael, shkalla e vaksinimit të të cilëve është ndër më të lartat në botë, sipas një studimi të rishikuar nga kolegët. nga hulumtuesit e MIT”, raportoi Just the News.

“Ndërsa nuk vendosin marrëdhënie shkakësore, gjetjet ngrenë shqetësime në lidhje me efektet anësore të rënda të pazbuluara nga vaksinat dhe nënvizojnë marrëdhënien e krijuar tashmë shkakësore midis vaksinave dhe miokarditit, një shkak i shpeshtë i arrestit të papritur kardiak tek individët e rinj”, thotë studimi.

Në tetor 2021, disa vende të BE-së ndaluan përdorimin e vaksinave Moderna për shkak të rritjes së rrezikut të inflamacionit të zemrës tek të rinjtë.

Një studim tjetër i shpërndarë në prill zbuloi se gjuajtja Moderna mund të dëmtojë zhvillimin afatgjatë dhe mbajtjen e antitrupave luftarakë C-19.

Studimi kompleks i titulluar “Antitrupat anti-nukleokapsidë pas infeksionit SARS-CoV-2 në fazën e verbuar të provës klinike të efikasitetit të vaksinës mRNA-1273 Covid-19” tregoi se të vaksinuarit kishin aftësi të dëmtuara për të prodhuar lloje specifike të antitrupave përkatës C-19. kundrejt të pavaksinuarve, por kishin imunitet natyral nga infeksionet e mëparshme.

“Këto të dhëna tregojnë se, midis pjesëmarrësve me sëmundje Covid-19 të konfirmuar me PCR, seropozitiviteti anti-N Ab [një lloj i veçantë antitrupi] në një mesatare prej 53 ditësh pas diagnostikimit ndodhi në 40% të marrësve të vaksinës mRNA-1273. kundrejt 93% të marrësve të placebos”, thuhet në studim.

“Ndërsa një rritje në seroreversion nuk mund të përjashtohet, duke pasur parasysh kornizën e shkurtër kohore, shpjegimi më i mundshëm është një reduktim i shkaktuar nga vaksina në serokonversion,” thonë autorët.

“Ne e dimë gjithashtu se në këtë vend për shkak të vaksinave për shkak të përforcuesve dhe për shkak të mbrojtjes nga sëmundjet e mëparshme, imuniteti i shkaktuar nga infeksioni (imuniteti natyror) që rreth 95% e njerëzve në këtë vend kanë një nivel mbrojtjeje,” tha ajo.

/PatriotikMedia/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

rreth autorit

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
error: Materiali eshte i mbrojtur !!