Zbulohet Granti i fundit i Fauci-t, 10 milion Dollarë për Linë e Majmunëve …

3 min read

Agjencia e Institutit Kombëtar të Shëndetit të Anthony Fauci po financonte kërkime për të identifikuar trajtimet për linë e majmunëve pak përpara se virusi të fillonte të përhapej në një shpërthim global.

Agjencia e Fauci-t, Instituti Kombëtar i Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive (NIAID), ka qenë më parë nën vëzhgim për financimin e kërkimit për koronavirusin e lakuriqëve në Institutin e Virologjisë Wuhan, për të cilin shumë ekspertë të shëndetit publik dhe zyrtarë të inteligjencës besojnë se është burimi i COVID-19.

NIAID ka financuar gjithashtu kërkime për kurat e mundshme për linë e majmunëve, pak para se sëmundja virale të fillonte të përhapej në një shpërthim global. Koha kurioze e grantit të NIAID vjen mes gjigantëve farmaceutikë duke përfshirë Pfizer dhe Johson & Johnson duke bërë fitime në nivel rekord për shkak të pandemisë COVID-19.

Granti mbështet një “provë të rastësishme, të kontrolluar nga placebo për sigurinë dhe efikasitetin e tecovirimat për trajtimin e pacientëve me sëmundjen e virusit të lisë së majmunit”.

“Financimi mbështet një provë klinike për të identifikuar trajtime efektive për sëmundjen e virusit të lisë së majmunit,” shpjegon një përmbledhje e hulumtimit, i cili, pavarësisht se filloi në shtator 2020, nuk ka gjeneruar asnjë studim, dokumente ose patentë të disponueshme publikisht.

Granti i NIAID-it.
“Ngjashmëria midis lisë së majmunëve dhe virusit variola, së bashku me shqetësimet rreth potencialit të virusit variola si një agjent i mundshëm bioterrorizmi, i kanë vendosur trajtimet e lisë së majmunëve në krye të agjendave të shëndetit publik dhe kërkimit shkencor në shumë vende,” shton përmbledhja e grantit.

Baza e të dhënave të granteve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë (NIH) tregon se 9,824,009 dollarë iu dërguan Leidos Biomedical Research, i cili bashkëpunon me Institutin Kombëtar të Kancerit të NIH (NCI) për të operuar Laboratorin Kombëtar Frederick për Kërkimin e Kancerit, në 2021.

Granti, i cili është caktuar të përfundojë në 27 shtator 2025, iu shpërnda Lori Dodd, e cila shërben si statisticiene matematike në Degën e Kërkimit të Biostatistikës të NIAID.

Dodd ishte ekspozuar më parë për përfshirjen e saj në përpjekjet e NIAID për të mbuluar agjencinë që thuhet se ndryshon pikën përfundimtare në një provë që testonte efektet e remdesivir kundër COVID-19 për ta bërë atë të duket më efektiv.

Granti vjen pas Pulse Kombëtare që zbuloi hulumtimin e fundit të Institutit të Virologjisë Wuhan për grumbullimin e shtameve të virusit të lisë së majmunit për të qenë në gjendje të kryejë teste PCR.
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours