VIDEO/Laboratori Bio i Wuhanit ka kryer një Kërkim mbi Virusin e Lisë së Majmunit …

4 min read

Nga Steve Watson

Laboratori biologjik i Wuhanit, i cili ishte qendra e polemikave rreth fitimit të funksionit të kërkimit mbi koronaviruset, duket se ka kryer të njëjtin lloj kërkimi mbi linë e majmunëve, për ta bërë atë më vdekjeprurës për njerëzit, sipas një raporti që citon revistën e rishikuar nga kolegët Virologica Sinica. i cili publikoi gjetjet e laboratorit në shkurt.

Pulsi Kombëtar raporton:

Instituti i Virologjisë në Wuhan mblodhi një gjenom të virusit të lisë së majmunit, duke lejuar që virusi të identifikohej përmes testeve PCR, duke përdorur një metodë që studiuesit shënuan për krijimin e një “patogjeni ngjitës”.

Raporti vazhdon:

Studimi u publikua për herë të parë në shkurt 2022, vetëm disa muaj përpara shpërthimit të fundit ndërkombëtar të rasteve të lisë së majmunëve, të cilat duket se kanë arritur tashmë në Shtetet e Bashkuara.

Studiuesit u duk se identifikuan një pjesë të gjenomit të virusit të lisë së majmunit, duke mundësuar testet PCR për të identifikuar virusin, në punimin: “Mobilimi efikas i një fragmenti të madh të gjenomit të virusit të lisë së majmunit si një shabllon qPCR duke përdorur rikombinim të lidhur me transformimin e bazuar në përzgjedhje të dyfishtë”.

Gazeta pranoi se ky rikombinim i lidhur me transformimin (TAR) “i aplikuar në kërkimin virologjik mund të ngrejë gjithashtu shqetësime të mundshme sigurie, veçanërisht kur produkti i montuar përmban një grup të plotë të materialit gjenetik që mund të rikuperohet në një patogjen ngjitës”.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni më poshtë:

Zbulimet vijojnë nga sugjerimet e një burimi brenda Qendrave Evropiane për Kontrollin e Sëmundjeve se lloji aktual i lisë së majmunëve që po përhapet me shpejtësi në të gjithë globin duket se është “një lloj i tretë laboratorik me karakteristika të panjohura dhe se ka muhabet që kjo është disi e lidhur me Akuzat e Moskës kundër aktiviteteve biologjike të SHBA-së në Ukrainë.”

Ky informacion, së bashku me disa raporte të tjera që tregojnë se stërvitjet dhe skenarët e ‘lojërave të luftës’ nga OBSH dhe Fondacioni Gates që përfshijnë linë e majmunëve do të shërbejnë edhe një herë për të ngjallur frikën se shpërthimi mund të ketë origjinën nga një laborator biologjik.

Ashtu si u përhap lajmi për rastin e parë të lisë së majmunëve të gjetur në SHBA, administrata Biden urdhëroi 13 milionë doza të një xhabi që mbron si nga lija e majmunëve, ashtu edhe nga lija.

Organizata Botërore e Shëndetësisë po paralajmëron se festivalet verore dhe tubimet masive mund të përshpejtojnë përhapjen e lisë së majmunëve në treguesin e parë që teknokratët shëndetësorë mund të përpiqen edhe një herë të vendosin kufizime në emër të ndalimit të përhapjes së një virusi.

“Ndërsa hyjmë në sezonin e verës në rajonin evropian, me tubime masive, festivale dhe festa, jam i shqetësuar se transmetimi mund të përshpejtohet, pasi rastet që po zbulohen aktualisht janë ndër ato që përfshihen në aktivitet seksual dhe simptomat janë të panjohura për shumë njerëz. “tha Dr Hans Kluge, drejtor rajonal i OBSH-së për Evropën.

Këtë fundjavë, Belgjika u bë vendi i parë që filloi vendosjen e masave karantine për virusin, pasi Joe Biden deklaroi gjithashtu se zhvillimet ishin ‘shqetësuese’.

Sky News raportoi se “Pikërisht ajo që po nxit shpërthimin më të madh në Mbretërinë e Bashkuar është një mister”, veçanërisht pasi ekspertët e shëndetit pohuan më parë se lija e majmunëve nuk ishte shumë e transmetueshme mes njerëzve, me disa spekulime se ka mutuar.

Virusi po përhapet gjithashtu në të njëjtën kohë që OBSH po përgatitet të votojë një traktat ndërkombëtar të pandemisë dhe ndryshimet në Rregulloret Ndërkombëtare të Shëndetit (2005).

Sipas kritikëve, traktati do t’i jepte OBSH-së së pazgjedhur një kontroll më të madh të vendimeve kombëtare të kujdesit shëndetësor emergjent dhe kompetenca të reja për të nxitur pasaportat jjab, mbikëqyrjen globale dhe “veprimet e koordinuara globale” që adresojnë “dezinformimin” sa herë që deklaron një “urgjencë shëndetësore”. ”


/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours