Gjykatësi i emëruar nga Obama hedh poshtë Padinë e Trump për të bllokuar Hetimin e gjuetisë së Shtrigave të New York AG Letitia James …

2 min read

Një gjykatës federal të premten hodhi poshtë padinë e Trump duke kërkuar të bllokojë hetimin e gjuetisë së shtrigave të Prokurores së Përgjithshme të Nju Jorkut Letitia James mbi praktikat e biznesit të ish-presidentit.

Gjyqtarja e qarkut e SHBA-së, Brenda Sannes, në veri të Nju Jorkut, e emëruar nga Obama, e dha vendimin vetëm një ditë pasi një gjykatë e apelit shtetëror vendosi që Trump të dëshmojë nën betim.

“Ndërsa procedimi i Nju Jorkut ka vazhduar që nga gushti 2020, paditësit nuk kanë paraqitur asnjë provë që procedura e ekzekutimit të thirrjes është kryer në një mënyrë të tillë që të përbënte ngacmim,” shkroi Sannes në një vendim prej 43 faqesh.

Avokatët e Trump thanë se do të apelojnë menjëherë vendimin.

Sannes pranoi mocionin e Prokurores së Përgjithshme të Nju Jorkut Letitia James (D) për të pushuar çështjen, duke hedhur poshtë argumentet e Trump se hetimi po kryhet me keqbesim dhe i motivuar nga politika.

Avokatja e Trump, Alina Habba u zotua shpejt të apelojë vendimin të premten.

“Nuk ka dyshim se ne do ta apelojmë këtë vendim. Nëse sjellja skandaloze dhe hetimi ngacmues i zonjës James nuk plotëson përjashtimin e keqbesimit nga doktrina e abstenimit të të rinjve, atëherë nuk mund ta imagjinoj një skenar që do ta bënte këtë”, tha Habba në një deklaratë të dërguar me email, duke iu referuar standardit ligjor që rregullon kur gjykatat federale duhet të abstenojnë. nga ndërhyrja në proceset gjyqësore shtetërore.

Ish-presidenti paditi James në gjykatën federale në dhjetor, duke pretenduar se kritikat e saj publike ndaj Trumpit demonstruan një paragjykim politik që përshkonte hetimin e saj civil në kompaninë e tij.

James duartrokiti vendimin të premten.

“Kohë pas kohe, gjykatat e kanë bërë të qartë se sfidat ligjore të pabaza të Donald J. Trump nuk mund të ndalojnë hetimin tonë të ligjshëm për marrëdhëniet financiare të tij dhe të Organizatës Trump”, tha prokurori i përgjithshëm në një deklaratë. “Askush në këtë vend nuk mund të zgjedhë dhe të zgjedhë se si zbatohet ligji për ta, dhe Donald Trump nuk bën përjashtim. Siç kemi thënë gjatë gjithë kohës, ne do të vazhdojmë këtë hetim të papenguar.”
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours