Thellohet Skandali: Gjyqi ndaj Sussmann, zbulon Prova të reja – Tani Gishti po drejtohet tek Lidershipi i FBI-së …

7 min read

Fragment nga raporti i SubStack i Techno Fog nga mbrëmja e së hënës:

Ishte një ditë e gjatë udhëtimi, por ne jemi kthyer në të në gjyqin Sussmann.

Ky mëngjes filloi me dëshminë e Bill Priestap, i cili në shtator 2016 ishte Ndihmës Drejtori i Kundërzbulimit të FBI-së. Dëshmia e tij ishte e pritshme, edhe para se të publikoheshin listat e dëshmitarëve. Në janar, ne vumë re se Priestap kishte dëshmuar para një jurie të madhe. Në fakt, vetë Priestap deklaroi sot se ai dëshmoi para jurisë së madhe në qershor 2021.

Pak histori mbi Priestap përpara se të fillojmë. Priestap miratoi hapjen e Uragani Crossfire dhe vendosi që të mos ofrohen informime mbrojtëse për fushatën Trump. Ai ishte mbikëqyrësi i Peter Strzok dhe miratoi gjithashtu përdorimin e të gjitha burimeve njerëzore konfidenciale të përdorura kundër fushatës së Trump (Stefan Halper, et al.).

Javën e kaluar, ish-këshilltari i përgjithshëm i FBI-së, James Baker dëshmoi se ai foli me Priestap për takimin e tij me Sussmann dhe “i përsëriti zotit Priestap se Michael kishte thënë se ai nuk ishte atje në emër të një klienti të caktuar, se ai ishte atje si qytetar. , si një – në thelb si një burim njerëzor informacioni, burim konfidencial.”

Në gjyqin e sotëm, Priestap-it iu prezantuan shënimet që ai mbajti pas atij takimi me Baker. Ato shënime pasqyronin atë bisedë me Baker, duke thënë se Sussmann “tha se nuk e bënte këtë për asnjë klient”. Priestap tha gjithashtu se hetimi i Alfa Bank/Organizatës Trump përfundimisht ra nën kontrollin e tij. Duke u nisur nga çështja e materialitetit, Priestap u pyet më pas se pse motivimet e burimeve kanë rëndësi për FBI-në:

Pyetje: Bazuar në përvojën tuaj, nëse z. Sussmann do t’i kishte sjellë këto akuza në FBI në emër të fushatës së Hillary Clinton, a do të kishte rëndësi kjo për FBI-në?

Priestap: Përsëri, – dikush – kushdo që sjell informacion në FBI, ne jemi të interesuar – FBI është e interesuar të dijë motivimin e personit që jep informacionin.

Gjatë ekzaminimit të kryqëzuar, Priestap pranoi se nuk i kujtohej takimi me Bakerin ose pse ai shkroi në shënimet e tij se Sussmann nuk ishte aty në emër të një klienti. Pas rreth 6 vjetësh, kujtesa e tij ishte e paqartë:

Pyetje: A ju kujtohet ndonjë gjë më shumë se pse e shkruat atë?

Prifti: Unë jo.

Pyetje: Nuk mbani mend asgjë për kontekstin në të cilin ju është thënë kjo?

Prifti: Unë jo.

Për të përmbledhur teorinë e mbrojtjes së këtij rasti, është se Sussmann ishte aty për të ndihmuar FBI-në dhe se ai supozohet se veproi kundër interesave të klientëve të tij duke ndaluar publikimin e një artikulli të New York Times mbi akuzat e Alfa Bank. Në këtë temë, Priestap diskutoi se si FBI mund t’i kërkojë një gazete që të mos transmetojë një artikull:

Pyetje: Si një çështje e përgjithshme, nëse FBI-ja e dinte se një artikull gazete po dilte në lidhje me një kërcënim nga një shtet kombëtar, a ka ndonjëherë raste në të cilat ju, në FBI, do të dëshironit t’i kërkoni një gazete të ndalojë në drejtimin e tij histori?

Prifti: Po.

Pyetsori: Në rregull. Dhe kjo sepse ka situata në të cilat FBI do të dëshironte të kishte mundësinë të hetonte përpara se të dilte një histori, apo jo?

Prifti: Po. Nëse FBI mendonte, le të themi, se zbulimi publik i një çështjeje të caktuar mund të ndikojë negativisht jo vetëm në gjërat që po bënte FBI, por potencialisht të ndikojë negativisht në vend, ne do të dëshironim të kishim një bisedë për të.

Pastaj është ky bllokbuster i një komenti. Këshilltari për Sussmann i prezantoi Priestap-it mesazhe nga sistemi i brendshëm i mesazheve të FBI-së, në të cilin Priestap diskutoi se si udhëheqja e FBI-së – Comey, McCabe, et al. – ishin të emocionuar për ndjekjen e akuzave të Alfa Bank/Trump:

Ndikimi që lidershipi i FBI-së (Comey dhe McCabe) pati në hetimet në lidhje me akuzat Trump/Rusi është i dukshëm – por jo një përjashtim. Kjo është hera e parë që kemi dëgjuar se mashtrimi i Alfa Bank është shtyrë nga udhëheqja e FBI. Megjithatë, kjo i përshtatet modelit të tyre më të gjerë. Kujtojmë deklaratën e agjentit të FBI-së, William Barnett. Ai ishte pjesë e hetimit të FBI-së ndaj gjeneralit Flynn dhe vendosi që ai të mbyllej. Zyrtarët e lartë të FBI-së, të cilët drejtuan hetimin nga “lart poshtë”, i thirrën të shtënat.

Dëshmi nga agjenti i FBI Ryan Gaynor

Në vitin 2016, agjenti Gaynor ishte shefi i njësisë së divizionit të kundërzbulimit të FBI-së në Uashington, DC. Ai mësoi për akuzat e Alfa Bank më 23 shtator 2016 gjatë një konference të drejtuar nga zyra në terren e FBI-së në Çikago. Agjenti Gaynor raportoi te Agjenti Special i Mbikëqyrësit Joe Pientka (i cili, së bashku me Strzok, intervistuan gjeneralin Flynn) dhe dolën vullnetarë për të ndihmuar punën për rastin.

Kështu ai përshkroi disa nga hapat që mori FBI në hetimin e saj për Alfa Bank:

Në fakt, vetë Zyra e Çikagos ishte kurioze për burimin e të dhënave të Sussmann. Agjenti Curtis Heide dërgoi me e-mail:

Mbikëqyrësi i tyre në Çikago ra dakord:

Nëse ekipi i Çikagos do të kishte apo jo akses në burimin e të dhënave të Alfa Bank u diskutua – por nuk u miratua nga selia e FBI-së.

Pastaj është çështja e një burimi tjetër njerëzor konfidencial (CHS). Zyra në terren e Çikagos u informua se pretendimet e Alfa Bank u ishin dhënë mediave të ndryshme. Ky burim “nuk ishte i zotit Sussmann”.

Ky CHS u vlerësua nga Zyra e Fushës së Çikagos dhe “ata menduan se CHS ishte gabim”. Ata kishin disa arsye për atë vlerësim, duke përfshirë faktin se burimi “bëri disa pohime teknike që nuk kalonin një meritë analitike”. Me fjalë të tjera, burimi tjetër – për të cilin dyshojmë se është Rodney Joffe – gënjeu. Kjo do të ishte arsyeja pse ai u ndërpre si CHS. Ekziston gjithashtu mundësia që kjo CHS të jetë në media, siç vërehet nga i talentuari Fool Nelson:

Gjatë pushimit, pati një diskutim për një dosje të mbyllur në lidhje me “statusin” e agjentit Gaynor. Rezulton se ai po hetohet nga FBI – jo nga këshilltari special. Më shumë për këtë, dhe më shumë në dëshminë e së hënës, kur vijnë transkriptet e pasdites….

Burimi: https://technofog.substack.com/p/the-sussmann-trial-fingers-pointed?s=w

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours