Provat tregojnë se “Ngrohja Globale mbaroi” vite më parë – Ekspertët Argumentojnë se Temperaturat Globale nuk kanë lëvizur për 20 vjet …

3 min read

Nga Julian Conradson

Gati 20 vjet pas publikimit të dokumentarit qesharak të Al Gore ‘një e vërtetë e papërshtatshme’ që paralajmëroi dënimin e afërt nga ngrohja globale dhe shërbeu si katalizator për të gjithë histerinë klimatike të mëvonshme, kanë dalë shumë të dhëna të reja që konfirmojnë se temperaturat globale kanë mbetur kryesisht ” në pauzë që nga viti 1998.”

Ndërsa pati një rritje të kufizuar në vitet që çuan në atë kohë, ngrohja globale në thelb “i mbaroi avulli” para fillimit të mijëvjeçarëve, sipas një grupi ndërkombëtar shkencëtarësh kryesorë që ndoqën të dhënat e temperaturës nga balonat meteorologjike.

Me fjalë të tjera, çështja në thelb nuk ekzistonte edhe kur Gore bëri parashikimet e tij ‘të guximshme’ në 2006.

Siç ilustrohet në dy grafikët më poshtë, ka pasur pak ose aspak lëvizje gjatë 20 viteve të fundit:

Burimi i imazheve: pamje nga ekrani

Gjetjet u përfshinë në “Raportin e gjendjes së klimës” të publikuar së fundmi nga Fondacioni i Politikave të Ngrohjes Globale.

Profesori Emeritus Ole Humlum, i cili kontribuoi në raport, konfirmoi në një deklaratë se të dhënat tregojnë përfundimisht se “nuk ka pasur tendencë të qartë drejt temperaturave më të larta ose më të ulëta”.

Duke përdorur leximet e mbledhura në troposferë – zona atmosferike e Tokës që shtrihet midis 4-12 milje të lartë, studiuesit ishin në gjendje të rivlerësonin të dhënat, të marra në “16 nivele të ndryshme presioni” nga pothuajse “700 vendndodhje globale”, për saktësi. Dhe, falë pajisjeve të reja të teknologjisë së lartë, ata ishin në gjendje të merrnin një bazë të dhënash më të saktë nga të dhënat që regjistroheshin dy herë në ditë në çdo vend që nga viti 1978, sipas Daily Sceptic.

Në të dhënat, studiuesit zbuluan se temperaturat globale kanë qenë “në pauzë” për gati 8 vjet rresht. Mjaft e çuditshme, këto të dhëna dhe një pauzë shtesë e gjatë janë “fshirë kryesisht” nga të dhënat publike.

Nga Daily Sceptic:

“Ngadalësimi që nga viti 1998 i vërejtur në të dhënat e balonave konfirmohet nga të dhëna të sakta satelitore, të cilat tregojnë gjithashtu një pauzë aktuale prej rreth 91 muajsh. Një pauzë e mëparshme nga viti 1998 në 2012 është fshirë kryesisht nga të gjitha grupet kryesore të të dhënave të temperaturës së sipërfaqes.

Shumica e ngrohjes gjatë 40 viteve të fundit ka ndodhur deri në fund të viteve 1990. Tropikët janë ngrohur më pak se veriu dhe, në fakt, në 11 km [lartësia në të cilën janë marrë leximet] është e vështirë të dallosh fare ndonjë ngrohje të konsiderueshme në tropikët.»

Ndërkohë, duke qenë se temperaturat atmosferike mbeten jashtëzakonisht të qëndrueshme, leximet e temperaturës në terren po vazhdojnë të ngjiten lart.

Natyrisht, diçka nuk po shtohet me numrat në terren. Por kjo është vetëm e njëjta gjë për kursin për axhendat histerike të majta si ndryshimi i klimës.

Kërcënimi i vërtetë ekzistencial nuk është dielli apo katastrofa klimatike – ky është vetëm shpërqendrimi. Individët që qëndrojnë pas këtyre axhendave të majta janë shumë më të rrezikshëm.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours