Pfizer njofton se është e Kënaqur me Provat Klinike – Kërkon të bëj dhe 3 doza të tjera Vaksine Covid për fëmijët nën 5 vjeç…

4 min read

Kompania farmaceutike Pfizer ka deklaruar se është e kënaqur me provat klinike të saj të vaksinës Covid-19 për foshnjat dhe fëmijët e vegjël dhe do të vazhdojë me dorëzimin e një regjimi vaksinash me 3 doza në Administratën e Ushqimit dhe Barnave për të pritur miratimin.

Prodhuesi i vaksinës pohoi se vaksina mRNA e Covid-19 e testuar tek fëmijët 6 muajsh deri në 5 vjeç ishte 80% efektive në parandalimin e sëmundjeve gjatë valës së omicron. Rezultatet paraprake të provës klinike u publikuan të hënën.

https://rumble.com/embed/v13cjxp/?pub=bbbxs

Pfizer dhe BioNTech pretendon se një dozë e tretë e vaksinës shkaktoi një përgjigje të fortë imune. Kompania tha gjithashtu se ishte ‘toleruar mirë’ me efekte anësore që varionin nga ‘të lehta në të moderuara’.

“CEO i BioNTech Ugur Sahin tha se kompanitë planifikojnë këtë javë të plotësojnë aplikimin e tyre duke kërkuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave të autorizojë vaksinën për përdorim urgjent”, raportoi CNBC. “CEO i Pfizer, Albert Bourla, tha se shpreson që vaksina të jetë e disponueshme për fëmijët më të vegjël sa më shpejt të jetë e mundur.”

“Orë pasi Pfizer publikoi të dhënat, FDA njoftoi se komiteti i saj i ekspertëve të pavarur të vaksinave do të takohet më 15 qershor për të diskutuar aplikimet e Pfizer dhe Moderna për të autorizuar injeksionet e tyre për foshnjat përmes parashkollorëve”, shtoi raporti.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave autorizoi të martën vaksinat “përforcuese” të Covid-19 të Pfizer-BioNTech për fëmijët e vegjël nga 5 deri në 11 vjeç.

“Ndërsa ka qenë kryesisht rasti që COVID-19 tenton të jetë më pak i rëndë te fëmijët sesa të rriturit, vala e omicron ka parë më shumë fëmijë që sëmuren me sëmundjen dhe janë shtruar në spital, dhe fëmijët gjithashtu mund të përjetojnë efekte afatgjata, edhe pas fillimit. sëmundje e lehtë”, tha në një deklaratë komisioneri i FDA, Robert Califf.

Një studim i fundit tregoi se injeksionet përforcuese ofrojnë “shumë pak” mbrojtje për fëmijët e grupmoshës 5-11 vjeç.

“Vaksina me dy doza Covid e Pfizer dhe BioNTech ofroi shumë pak mbrojtje për fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç gjatë valës së infeksionit omicron në Nju Jork, sipas një studimi të botuar të hënën,” raportoi CNBC në fund të shkurtit.

“Departamenti i Shëndetësisë i Shtetit të Nju Jorkut zbuloi se efektiviteti i vaksinës së Pfizer kundër infeksionit Covid ra nga 68% në 12% për fëmijët në atë grupmoshë gjatë rritjes së omicron nga 13 dhjetori deri më 24 janar”, shtoi raporti. “Mbrojtja kundër shtrimit në spital ra nga 100% në 48% gjatë së njëjtës periudhë.”

Të dhënat e CDC tregojnë se vdekshmëria e lidhur me Covid ishte 334 vdekje nga 40,000,000 fëmijë për moshat 5-14 vjeç. Vdekshmëria e lidhur me Covid ishte 287 gjithsej për moshat nën një vjeç dhe 140 gjithsej për 1-4 vjeç për një total total prej 417 nga 20,000,000 fëmijë në këtë grupmoshë. Kjo është një normë mbijetese prej 99,998% gjatë rrjedhës së pandemisë. Variantet aktuale BA.2 dhe Omicron u zbuluan se ishin më pak vdekjeprurëse se shtamet e mëparshme.

Siç u raportua më herët, një panel i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve u mblodh të enjten për të miratuar rekomandimin e tij që fëmijët të marrin përforcues Covid-19.

“Një dozë e vetme përforcuese e vaksinës Pfizer-BioNTech Covid-19 rekomandohet për personat e moshës 5-11 vjeç të paktën 5 muaj pas serisë parësore, nën Autorizimin e Përdorimit Emergjent të FDA-së,” paneli i CDC votoi për të miratuar.

Kishte vetëm një votë “jo” nga Dr. Helen Talbott nga Universiteti Vanderbilt. Dr. Talbott vuri në pikëpyetje nëse ishte e mundur të ‘vaksinoheshin’ fëmijët çdo gjashtë muaj për një variant të përgjithshëm të butë Covid që largohet me shpejtësi nga popullata. Kishte njëmbëdhjetë vota “po”. Kishte një abstenim.

FDA përditësoi orarin për komitetin e saj këshillues të vaksinave. Është planifikuar të takohet për të diskutuar vaksinat pediatrike COVID-19 më 15 qershor.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours