OBSH-ja ndryshon Strategji – Rekomandon Zyrtarisht çdo Vend që të Miratojnë bllokimet për Covid …

4 min read

Organizata Botërore e Shëndetësisë po ndryshon papritmas rekomandimet e saj të politikave nga të qenit kundër bllokimit tani është pro-bllokimit.

Instituti Brownstone raportoi se “Organizata Botërore e Shëndetësisë synon të bëjë bllokime dhe ndërhyrje të tjera jo farmaceutike që synojnë të frenojnë përhapjen virale, pjesë e udhëzimeve zyrtare për pandeminë.”


“Zbulimi vjen nga një raport i planifikuar për të shkuar në Asamblenë Botërore të Shëndetit të OBSH-së këtë muaj”, vuri në dukje Instituti Brownstone. “Kjo nuk është pjesë e traktatit të ri të pandemisë dhe nuk kërkon miratimin e shteteve anëtare.

Raporti thotë se zbatimi tashmë është duke u zhvilluar.”

“Shumë kanë ngritur alarmin për një traktat të ri të pandemisë OBSH,” shtojnë studiuesit. “Megjithatë, siç e kam theksuar më parë (dhe siç vëren Michael Senger), nuk ka një traktat të ri pandemik në tryezë. Përkundrazi, ka ndryshime në traktatin ekzistues, Rregulloret Ndërkombëtare të Shëndetit 2005, plus rekomandime të tjera (gjithsej 131) të paraqitura në një raport nga Grupi i Punës për Forcimin e Përgatitjes dhe Reagimit të OBSH-së ndaj Emergjencave Shëndetësore.

Siç ka aluduar nga Becker News në raportimin e mëparshëm, “Shumica e këtyre ndryshimeve dhe rekomandimeve kanë të bëjnë me shkëmbimin e informacionit dhe burimeve dhe përgatitjen për pandemitë e ardhshme; asnjëri prej tyre nuk ndërhyn drejtpërdrejt në sovranitetin e shtetit në kuptimin e lejimit të OBSH-së për të vendosur ose hequr masat. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ata nuk janë të rrezikshëm, pasi miratojnë dhe kodifikojnë gabimet e tmerrshme të dy viteve të fundit, duke filluar me bllokimin e Hubeit të Kinës më 23 janar 2020.

Përgjigjet e politikave të Shteteve të Bashkuara për Covid që përfshijnë karantinimin, maskat dhe distancimin social, si dhe ‘bllokimi’, nuk kanë arritur të prodhojnë rezultate statistikisht domethënëse në luftën kundër Covid-it, por kanë shkaktuar dëme serioze në ekonomi dhe kanë shkelur të drejtat e amerikanëve.

Një analizë shteruese krahasuese e Universitetit Johns Hopkins e publikuar në janar zbuloi se bllokimet e rrepta nuk arritën të reduktonin ndjeshëm vdekjet e lidhura me Covid-in.

“Bllokimet në SHBA dhe Evropë nuk kishin aspak ndikim në uljen e vdekjeve nga COVID-19, sipas një analize të re nga studiuesit në Universitetin Johns Hopkins”, raportoi Washington Times. “Bllokimet gjatë fazës së hershme të pandemisë në vitin 2020 ulën vdekshmërinë nga COVID-19 me rreth 0,2%, tha rishikimi i gjerë i studimeve të shumta shkencore.”

“Ne nuk gjejmë asnjë provë që bllokimet, mbylljet e shkollave, mbyllja e kufijve dhe grumbullimet kufizuese kanë pasur një efekt të dukshëm në vdekshmërinë nga COVID-19,” shkruajnë studiuesit.

“Në përgjithësi, ne konkludojmë se bllokimet nuk janë një mënyrë efektive për të ulur shkallën e vdekshmërisë gjatë një pandemie, të paktën jo gjatë valës së parë të pandemisë COVID-19,” përfundojnë autorët. “Rezultatet tona janë në përputhje me Grupin e Shkrimit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (2006), i cili thotë: “Raportet nga pandemia e gripit të vitit 1918 tregojnë se masat e distancimit social nuk ndaluan ose duket se reduktojnë në mënyrë dramatike transmetimin”.

Dr. Anthony Fauci, zyrtari më i lartë i administratës së Biden për Covid, dëshmoi kohët e fundit para Kongresit dhe mohoi që Shtetet e Bashkuara të kishin zbatuar “bllokime”.

“Kishte kufizime, padyshim, por nuk kishte bllokime,” shtoi Fauci. “Kina tani po shkon në një bllokim të vërtetë. Kështu që nuk do të pajtohesha.”

Efektet e dëmshme të bllokimeve mund të shihen në pamjet video të rrjedhura së fundmi nga Shangai që tregonin të burgosurit e detyruar të karantinës duke luftuar kundër, siç thuhet për shkak të kushteve të urisë.

https://rumble.com/embed/v1388wl/?pub=bbbxs
Banorët e Shangait më në fund çlirohen nga karantinat e tyre të detyruara dhe fillojnë të luftojnë kundër komunistëve kinezë që i burgosin.

Një studim i raportuar në The Economist vlerësoi se do të ketë 800,000 vdekje të tjera globale në 15 vitet e ardhshme si rezultat i bllokimeve të Covid, si dhe 1.76 vdekje të fëmijëve për çdo vdekje të lidhur me Covid të shmangur nga politika.

Organizata Botërore e Shëndetësisë tani po mbështet bllokimet pasi më parë deklaroi se ato ishin kryesisht joefektive dhe të dëmshme për ekonomitë. Ai ngre pyetje të mëtejshme nëse OBSH po i bazon vendimet e saj në shkencë të shëndoshë apo në politikë të pastër.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours