Mësuesi i Miçiganit krahason Barack Obamën me Majmunët duke ju kërkuar Studentëve ta Identifikojnë …

3 min read

Një mësuese biologjie në një shkollë private për nxënës e talentuar në Miçigan u pushua pasi në një detyrë shfaqi një foto të Barack Obamës pranë majmunëve dhe kafshëve të tjera dhe u kërkoi studentëve që të identifikonin primatët.

Incidenti ndodhi në Roeper School, një shkollë private në Oakland County. Shkolla nuk e bëri të ditur emrin e mësuesit. Sipas një raporti nga Click on Detroit, të enjten nuk kishte mësime dhe policia ishte vendosur jashtë shkollës për shkak të kërcënimeve të bëra në internet.

Detyra u tregoi studentëve një goditje me kokë të Barack Obamës me majmunë dhe kafshë të tjera. Ai pyeti: “Kush është ky kush? Cilat nga të mëposhtmet janë primat?”

Shkolla Roeper lëshoi ​​një deklaratë të premten në lidhje me incidentin.

“Në emër të udhëheqjes së shkollës Roeper, ne duam të pranojmë ofendimin shqetësues racor të përfshirë në një detyrë me një klasë të lartë të shkollës javën e kaluar. Zgjedhja për të përdorur këtë pjesë të kurrikulës ishte plotësisht në kundërshtim me filozofinë dhe misionin e Shkollës sonë dhe ne kërkojmë sinqerisht falje për përdorimin e saj dhe dëmin që ka shkaktuar. Ndërsa mësuesja ka marrë përgjegjësinë dhe pranon gabimin e mos verifikimit të duhur të burimit, ne e dimë se kjo nuk mjafton dhe ajo është vendosur në leje administrative deri në një njoftim të dytë”, thuhet në deklaratën e shkollës.

Më shumë nga CNN:

Fleta e punës, e titulluar “Majmunët, majmunët dhe lemurët: Një hyrje te primatët”, paraqiste fotografi të kafshëve të ndryshme dhe u kërkoi studentëve të kontrollonin fotografitë e primatëve. Një fotografi në kokë e Obamës u vendos midis fotove të dy kafshëve, sipas një fotografie të fletës së punës të marrë nga dega e CNN WDIV.

Fleta e punës e ka origjinën nga një detyrë universitare e Universitetit Duke postuar në faqen e internetit të shkollës së antropologjisë, tha një zëdhënës i universitetit për CNN.

“Ne nuk ishim në dijeni që ky dokument ishte i disponueshëm në një nga faqet tona të internetit të departamenteve dhe ai u hoq menjëherë pasi u soll në vëmendjen tonë,” tha Erin Kramer, Zëvendës Presidentja e Dukës për Media dhe Çështjet Publike, në një deklaratë për CNN. .

“Duket se dokumenti është krijuar në vitin 2010 nga dy studentë universitarë si pjesë e një kursi studimi të pavarur në antropologjinë evolucionare. Për të qenë të qartë, kjo ishte një punim studenti. Ai kurrë nuk u përdor si plan mësimi në një klasë të Duke ose nga një anëtar i fakultetit të Duke, as nuk u promovua si një mjet mësimor, “tha Kramer.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours