Konspiracion: UFO-t -Burrat me të Zeza dhe Dokumentet Sekrete: Vdekja e Çuditshme e Sekretarit Amerikan të Mbrojtjes James Forrestal …

12 min read

James Forrestal, Sekretari i parë i Mbrojtjes i SHBA-së, vdiq më 22 maj 1949. Më saktësisht, në orën 1:50 të mëngjesit, gjë që e bën rastin më misterioz. Rrethanat rreth orëve të vdekjes së Forrestal u përfshinë në mosmarrëveshje. Gjithçka që dimë me siguri është se trupi i Forrestal u zbulua në katin e tretë të Spitalit Detar Bethesda në Maryland në orët e para të datës 22. A hodhi një kërcim fatal nga dritarja e katit të 13-të të spitalit, me mendjen e trazuar dhe vetëvrasjen në mendje? Ishte një aksident? Apo, u vra Forrestal?

Vdekja misterioze e James Forrestal

Kjo ndodh sepse, për vite me radhë, ka pasur dyshime se Forrestal ishte në dijeni të diçkaje (ndoshta gjithçka) që qeveria amerikane fshihte rreth UFO-ve në fund të viteve 1940. Ishte vetëm çështje kohe përpara se Forrestal të fillonte të shfaqte vështirësi psikologjike. Depresioni, i shkaktuar nga ngarkesa e tij masive e punës, u përmend si fajtori kryesor. Situata u përkeqësua më tej: depresioni u përkeqësua, filluan sulmet e ankthit dhe një dozë e konsiderueshme paranojë e pushtoi atë.

Kjo nuk ishte mirë për qeverinë amerikane, pasi Sekretari i Mbrojtjes Forrestal ishte një komponent kritik i infrastrukturës së vendit. Megjithatë, Presidenti Truman e caktoi atë fshehurazi si një kërcënim të mundshëm për operacionin e rregullt të Departamentit të Mbrojtjes për shkak të problemeve të tij psikologjike. Nga fundi i vitit 1948, gjendja e pasigurt mendore e Forrestal ishte përkeqësuar më tej.

Kjo fotografi e James Forrestal është bërë nga një punonjës i Marinës së SHBA. Meqenëse Marina e SHBA është pjesë e Qeverisë së SHBA-së, fotografia është në domenin publik.

Në një moment, duhet të ndërmerren veprime. Dhe në mënyrë më të theksuar ishte. Forrestal u lirua nga detyrat e tij si Sekretar i Mbrojtjes. Hapi tjetër i qeverisë ishte të ndihmonte Forrestal të rifitonte shëndetin e tij. Natyrisht, askush nuk donte që burri të vuante ose të kalonte në një gjendje kërcënuese për jetën. Si rezultat, u mor vendimi për të shtruar Forrestal në Spitalin Detar të lartpërmendur Bethesda, ku ai mund të shpresonte të shërohej.

Megjithatë, më shqetësuesja për ekipin e Trumanit ishte rreziku i vërtetë që një Forrestal i destabilizuar mund të dalë nga binarët dhe të zbulojë disa nga sekretet më të fshehta të qeverisë amerikane. Ishte një epokë e rrezikshme dhe e paparashikueshme e rrezikshme. Ajo shpejt do të përkeqësohej në një situatë vdekjeprurëse. Forrestal pati një incident të çuditshëm disa ditë para se të zbriste në spitalin detar që kishte ngjyrime të dukshme Burrat në të Zeza.

Ditën në fjalë, Forrestal u vizitua nga një nga miqtë e tij, një burrë i quajtur Ferdinand Eberstadt, i cili shprehu shqetësim të madh për gjendjen mendore të brishtë dhe paranojake të Forrestal. Eberstadt (një avokat, një bankier dhe autor i një punimi të vitit 1945 të titulluar “Raporti i Task Forcës mbi Organizatën e Sigurisë Kombëtare”) u befasua nga ajo që pa kur mbërriti në rezidencën e Forrestal.

Të gjitha perdet ishin vizatuar. Me tone të heshtura, Forrestal e informoi të njohurin e tij se pajisjet e dëgjimit ishin të fshehura në të gjithë shtëpinë. Personazhet e këqij po e ndiqnin me vëmendje çdo hap të tij. Jeta e tij u rrezikua. Ndoshta ishte.

Për t’ia shpjeguar këtë Eberstadt-it, Forrestal hapi me kujdes një nga çarçafët dhe tundi kokën me vetëdije drejt një çifti individësh të veshur gërvishtur në cep të rrugës. Forrestal i tha Eberstadt se “ata” ishin pjesë e tij. Brenda pak sekondash, zilja e derës në rezidencën e Forrestal u dëgjua duke rënë. Forrestal nuk kishte ndërmend t’i përgjigjej derës.

Për fat të mirë, një nga anëtarët e stafit të tij ishte gati për ta ndihmuar. Ndodhi një bisedë e shkurtër, por as Forrestal dhe as Eberstadt nuk mund ta dëgjonin atë. Faktet, megjithatë, erdhën me shpejtësi në Forrestal nga djali i tij i shtëpisë. Sipas asaj që u thanë dy burrave, vizitori në derë po përpiqej të mblidhte mbështetje për një post drejtori në komunitetin e tij.

A mund të hyjë ai dhe të bisedojë me Forrestal, duke kërkuar ndihmën dhe këshillën e tij? Për shkak të sjelljes së çrregullt të Forrestal, burri u pushua menjëherë nga puna.

Eberstadt dhe Forrestal e vëzhguan nga afër burrin teksa ai ecte drejtpërdrejt drejt dy individëve të veshur keq, të cilët tashmë e kishin hedhur Forrestalin për një lak. Kur Forrestal vëzhgoi të tre duke biseduar qartë, ai besoi se kjo ishte një provë shtesë e një komploti kundër tij.

Ndoshta e gjithë situata ishte ekzagjeruar nga një djalë që kalonte në një gjendje të përbashkët paranojë, terrori dhe kolapsi nervor. Pa dyshim, kjo është ajo që ndodhi. Megjithatë, vlen të përmendet se ky incident i çuditshëm ndodhi gjatë vizitës së Eberstadt dhe ka disa paralele Burrat në të Zeza.

Si fillim, burrat në të zeza shpesh karakterizohen si të pavend: çehrja e tyre është jashtëzakonisht e zbehtë, sytë e tyre janë shpesh të fryrë (të fshehur pas nuancave të mbështjella) dhe herë pas here ata portretizohen si të veshur me paruke dhe me grim. Implikimi është se ata nuk janë qenie njerëzore.

Në ditën në fjalë, punëtorët e Forrestal e përshkruan vizitorin e tij si mjaft të çuditshëm. Përpjekja e burrit për të marrë akses në shtëpinë e Forrestal – duke pretenduar se po kërkonte mbështetje për një punë të ardhshme post-master – paralelisht me historitë e viteve 1960 të MIB-ve që hynë në shtëpitë e dëshmitarëve të UFO-ve duke u paraqitur si trupa ushtarake ose zyrtarë policie. Gratë në të Zeza pozuan si regjistrime dhe cigane gjatë së njëjtës periudhë kohore. Është e qartë se ata nuk ishin asnjëri prej tyre. Forrestal e gjeti veten në një situatë të pazakontë dhe të frikshme. E tmerrshme, gjithashtu, për njeriun, mendja e të cilit po përplasej tmerrësisht.

Më 2 prill 1949, Forrestal u shtrua në spital – për sigurinë e tij dhe të qeverisë së Shteteve të Bashkuara gjithashtu. Mjekët dhe infermierët e kuptuan menjëherë gjendjen e rrezikshme të Forrestal. Forrestal kishte një dyshim të fortë – jo, ai ishte i sigurt – se personazhet vdekjeprurëse po ndiqnin çdo lëvizje të tij.

Se cilët persona të njëjtë mund të kishin ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme sipas kornizës së Forrestal: nganjëherë ata ishin agjentë rusë. Herë të tjera, ishin spiunë të qeverisë amerikane. Forrestal besonte se kjo e fundit drejtohej nga FBI e J. Edgar Hoover. Koka e Forrestal po rrotullohej – dhe jo në një mënyrë të këndshme. Për më tepër, Forrestal pushoi së ngrëni për një periudhë kohe. Kjo nuk është një shenjë e mirë.

Është kritike të kujtojmë se kur Forrestal u pranua në Bethesda, ai u vendos në izolim, me dritaret e dhomës të modifikuara për të parandaluar hapjen e tyre.

Veçanërisht, kur familja e Forrestal pyeti pse u ndërmorën veprime të tilla, kapiteni George N. Raines, kryepsikiatri i Bethesda, deklaroi se ata u morën për të parandaluar që Forrestal të hidhej nga dritaret dhe të vriste veten – gjë që, disa besojnë, është pikërisht ajo që ndodhi në natën fatale që përfundoi jeta e Forrestal.

Pas disa javësh në spital, Forrestal tregoi një shërim të dukshëm dhe të kënaqshëm. Të dy mjekët dhe infermierët e konfirmuan. Për më tepër, oreksi i tij filloi të kthehej. Deri në atë pikë sa Forrestal hëngri një biftek masiv në prani të admiralit Morton Willcutts, i cili kishte ardhur për të takuar një mik të vjetër. Në të vërtetë, dukej sikur kohë të begata ishin përpara. Se gjithçka ndryshoi dy ditë më vonë. Ose, më saktë, dy netë më vonë.

Vdekja ishte në horizont. Ishte një vdekje e mbuluar me fshehtësi. Le të shqyrtojmë atë që dimë me siguri për ato orët e fundit të dikujt që zotëronte disa nga sekretet më vitale të qeverisë amerikane.

Edward Prize u udhëzua për të mbajtur një sy të ngushtë në Forrestal. Ai ishte një trupor në Marinën e Shteteve të Bashkuara. Për shkak të kohëzgjatjes së tyre së bashku, dyshja krijuan një miqësi të fortë.

Me kalimin e natës, Forrestal informoi Prize se nuk kishte nevojë për një ilaç për gjumë dhe përkundrazi do të zhytej në një libër. Edhe ky ishte një zhvillim pozitiv. Ose, të paktën, dukej se ishte. Pas përfundimit të ndërrimit të Prise, ai u zëvendësua nga një tjetër veteran ushtarak, Robert Wayne Harrison, Jr. Forrestal vdekja e tij ishte e pashmangshme.

Harrison, Jr u ​​largua nga dhoma gjatë turnit të tij për të kryer një detyrë. Që nga ai moment, gjithçka bëhet shumë e mjegullt dhe e paqartë – dhe pothuajse me siguri diçka që nuk do të zgjidhet kurrë plotësisht për kënaqësinë e të gjithëve. Kur Harrison, Jr. u kthye në dhomën e tij, ai u habit kur pa Forrestal nuk ishte në shtratin e tij.

Për më tepër, dritaret e dhomës ishin të hapura. Harrison Jr. u hodh drejt dritares, ku vargu i mantelit të Forrestal u fiksua në një radiator pranë dritares. Është e qartë se objektivi ishte vrasja përmes mbytjes.

Megjithatë, doli që pesha e Forrestal shkaktoi këputjen e kabllos dhe Forrestal zhyti dhjetë kate deri në vdekjen e tij; një ngjarje që askush nuk mund t’i mbijetonte.

Teoria zyrtare është se Forrestal kreu vetëvrasje pasi mbeti vetëm në dhomën e tij, ndoshta në një moment të shkurtër kur mendja e tij u kthye në atë gjendje të rrezikshme trishtimi dhe shqetësimi. Pyetja kritike, megjithatë, është nëse Forrestal ishte nën presion. Arsyeja: për t’u siguruar që ai kurrë, kurrë nuk mund të ndajë gjithçka që mund të ketë hasur gjatë shërbimit në qeveri.

Dikush mund të argumentojë se vdekja e Forrestal ishte inskenuar për t’u dukur si një vetëvrasje kur, në fakt, ishte një vrasje e dhunshme. Kjo na çon në një pikë kritike: po në lidhje me lidhjen e UFO-ve me gjithë këtë? Për të filluar, ka polemika Burrat në të Zeza / Gratë në të Zeza. Brenda Ufology, raportet kanë qarkulluar për dekada që Forrestal po konsideronte seriozisht të dilte publikisht me atë që kishte mësuar në lidhje me fenomenin UFO pas emërimit të tij si Sekretar i Mbrojtjes.

Është kritike të kujtojmë se, si Sekretari i parë i Mbrojtjes i vendit, Forrestal padyshim do të ishte ekspozuar ndaj aspekteve më të thella, më të errëta dhe më të fshehta të fenomenit UFO. Për më tepër, ekziston një dokument. Megjithatë, nuk duhet të emocionohemi shumë. Dokumenti është një nga ato “skedarët sekret” të supozuar shqetësues që mund të merren vetëm nga sinjalizuesit.

Bob Wood dhe Ryan Wood, ufologë babë e bir, morën dokumentin. Ajo iu prezantua çiftit nga një tjetër ufolog (Tim Cooper). Dokumenti i riprodhuar e bën shumë të qartë se Forrestal u vra si rezultat i njohurive të tij për UFO-t dhe planet e tij për të gjitha sekretet që rrotulloheshin rreth kokës së tij.

Çështja është se dokumenti na jep një sasi të tepërt informacioni. Dhe askush në qeveri – kurrë – nuk do të prodhonte një letër që në thelb thotë: “Ju lutemi, vazhdoni dhe vrisni Sekretarin e Mbrojtjes Forrestal për shkak të njohurive të tij për UFO-t.” Një akt i tillë është qesharak. Nëse Forrestal do të ishte vrarë, faktet nuk do të ishin regjistruar kurrë.

Domethënë, dokumenti është falsifikimi. Megjithatë, synohet patjetër që të duket sikur Forrestal u detyrua të largohej për shkak të sekreteve të huaj. Qoftë një mashtrim apo një pjesë e keqdrejtimit, dokumenti nuk është autentik. Sigurisht, është e mundur që qëllimi ishte të ngatërronte publikun në lidhje me Forrestal, alienët dhe UFO-t.

Megjithatë, ne jemi të sigurt se Forrestal u vra: ka kaq shumë komponentë të çuditshëm në të gjithë aferën. Në lidhje me anën e UFO-ve të narrativës, megjithatë, duhen zbuluar shumë më tepër prova për të krijuar një rast vërtet bindës.

Burimi: InfinityExplorers.com

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours