D.O.D. Lëshoi ​​një Kontratë për “Kërkimin për Covid-19” në Ukrainë 3 muaj Përpara se Covid-19 të Ekzistonte zyrtarisht …

13 min read

Bota filloi të dëgjojë për herë të parë për një koronavirus të ri në fillim të janarit 2020, me raporte për një sëmundje të re të supozuar të ngjashme me pneumoninë që u përhap në të gjithë Wuhan, Kinë. Sidoqoftë, bota në fakt nuk dinte për Covid-19 deri në shkurt 2020, sepse vetëm në datën 11 të atij muaji Organizata Botërore e Shëndetësisë e emëroi zyrtarisht sëmundjen e re të koronavirusit Covid-19.

Pra, duke qenë se kjo është e vërteta zyrtare, pse të dhënat e Qeverisë së Shteteve të Bashkuara tregojnë se Departamenti i Mbrojtjes i SHBA (DOD) i dha një kontratë më 12 nëntor 2019 Labyrinth Global Health INC. për ‘Kërkimin për COVID-19’, të paktën një muaj para shfaqjes së pretenduar të koronavirusit të ri, dhe tre muaj para se të quhej zyrtarisht Covid-19?

Megjithatë, gjetjet tronditëse nuk mbarojnë me kaq. Kontrata e dhënë në nëntor 2019 për “Kërkimin për COVID-19” jo vetëm që ishte udhëzuar të bëhej në Ukrainë, por ishte në fakt pjesë e një kontrate shumë më të madhe për një “program për reduktimin e kërcënimeve biologjike në Ukrainë”.

Ndoshta duke shpjeguar pse Labyrinth Global Health ka bashkëpunuar me Aleancën EcoHealth të Peter Daszak dhe Metabiota të Ernest Wolfe që nga formimi i saj në 2017.

Qeveria e Shteteve të Bashkuara ka një faqe interneti të quajtur “Shpenzimet e SHBA”, një burim zyrtar i hapur i të dhënave të informacionit për shpenzimet federale. Sipas sajtit që nga 12 Prilli 2021, Qeveria e SHBA ka shpenzuar 3.63 trilion dollarë “në përgjigje të COVID-19”. Por ky nuk është i vetmi informacion mbi Covid që mund të gjendet në faqe.

Të fshehura brenda “Award Search” janë detajet mbi një kontratë të dhënë nga Departamenti i Mbrojtjes për një kompani të quajtur “Black & Veatch Special Projects Corp”, e cila supozohet se është “një kompani globale inxhinierike, prokurimi, konsulence dhe ndërtimi e specializuar në zhvillimin e infrastrukturës”. .

Kontrata u dha më 20 shtator 2012 dhe përshkruhet si “Shërbime Profesionale, Shkencore dhe Teknike”. Natyrisht, kjo është shumë e paqartë dhe ka shumë të ngjarë të jetë me pak interes për këdo që ndodh ta hasë atë. Por ka diçka të përfshirë thellë në detaje që duhet të jenë me interes për këdo dhe këdo.

“Historia e dhënies” për kontratën përmban një skedë për “Nën-Çmimet” që detajon marrësit, datën e veprimit, shumën dhe një përshkrim shumë të shkurtër për 115 transaksione të Nën-Çmimeve. Shumica e nënçmimeve janë jashtëzakonisht të zakonshme për gjëra të tilla si “pajisje laboratorike për Kievin” ose “mobilje zyre për Kievin”.

Por ka një Nën-Çmim që dallohet nga të tjerët, dhe ai iu dha Labyrinth Global Health INC për “Dokumentacioni i dorëshkrimeve të SME-ve dhe Kërkimi COVID-19”.

Një çmim për hulumtimin e Covid-19 nuk është saktësisht tronditës kur bota dyshohet se është në kontrollin e një pandemie Covid-19, por duke marrë parasysh faktin se nënkontrata u dha më 12 nëntor 2019, të paktën një muaj përpara shfaqjes së supozuar të Koronavirusi i ri, dhe tre muaj përpara se të quhej zyrtarisht Covid-19, çmimi për kërkimin Covid-19 duhet të jetë një tronditje për të gjithë.

Por tronditja nuk mbaron këtu, sepse vendi ku u udhëzua kontakti për kërkimin Covid-19 ishte Ukraina, siç ishte e gjithë kontrata e dhënë nga DOD për Black & Veatch Special Projects Corp.

Detajet e kontratës të gjetura në faqen “Shpenzimet e SHBA” në fakt zbulojnë se departamenti specifik i DOD që dha kontratën ishte Agjencia për Reduktimin e Kërcënimeve të Mbrojtjes (DTRA). Kontrata u dha më 20 shtator 2012 dhe u përfundua më 13 tetor 2020.

Ndërsa detajet janë të paqarta, faqja e qeverisë amerikane zbulon gjithashtu se 21.7 milionë dollarë nga kontrata prej 116.6 milionë dollarësh janë shpenzuar për një “program për reduktimin e kërcënimeve biologjike në Ukrainë”.

Pse Departamenti i Mbrojtjes pagoi një kompani që supozohet se është “një kompani globale inxhinierike, prokurimi, konsulence dhe ndërtimi e specializuar në zhvillimin e infrastrukturës”, për të ndihmuar në zbatimin e një “programi për reduktimin e kërcënimeve biologjike në Ukrainë”?

Dhe pse DOD dhe kompania në fjalë më pas paguan Labyrinth Global Health INC për të kryer kërkime për COVID-19 në Ukrainë të paktën një muaj para shfaqjes së pretenduar të koronavirusit të ri dhe tre muaj përpara se të quhej zyrtarisht Covid-19?

E themeluar në vitin 2017, Labyrinth Global Health supozohet se është një “biznes i vogël në pronësi të grave me ekspertizë të thellë dhe një histori të provuar që mbështet iniciativat për përparimin shkencor dhe mjekësor”.

Ata e përshkruajnë veten si “një organizatë multikulturore dhe ndërkombëtare me zyra në katër vende dhe një ekip ekspertësh me prejardhje dhe kompetenca të ndryshme, duke përfshirë mikrobiologjinë, virologjinë, shëndetin global, infermierinë e sëmundjeve infektive në zhvillim, antropologjinë mjekësore, epidemiologjinë në terren, kërkimin klinik dhe shëndetin. sistemet e informacionit.”

Një nga ato zyra ndodh që ndodhet në Kiev, Ukrainë, të cilën kompania e quan “një portë për në Evropën Lindore”.

Ekipi drejtues i Labyrinth Global përbëhet nga Karen Saylors, PHD, e cila është Kryeshefi Ekzekutiv; Mary Guttieri, PHS e cila është Drejtoresha e Shkencës; dhe Murat Tartan i cili është Drejtor Kryesor Financiar.

Karen Saylors, PhD, e cila bashkëthemeloi Labyrinth Global Health, dyshohet se ka punuar në fushën ndërkombëtare të shëndetit publik për më shumë se një dekadë dhe ka kaluar shumë vite duke jetuar në Afrikë duke krijuar rrjete globale të mbikëqyrjes, “duke punuar me partnerë për të përmirësuar politikën e Shëndetit Global në lidhje me sëmundjet infektive. zbulimin, reagimin dhe kontrollin e sëmundjes”.

Në Labyrinth, Dr Saylors është i specializuar në studime që synojnë të kuptojnë dhe të zbusin rreziqet biologjike dhe të sjelljes të transmetimit të sëmundjeve. Dr Saylors punoi me Rrjetin e Provave Klinike të Universitetit të Oksfordit në Vietnam për kërkimin e mbikqyrjes së sëmundjeve zoonotike dhe vazhdon të koordinojë me partnerët rajonalë për shpërthimet e reja në popullatat e kafshëve dhe njerëzve.

Por cilët janë partnerët me të cilët Dr Karen Saylors dhe Labyrinth Global Health zgjedhin të punojnë? Ata nuk janë askush tjetër veçse ‘Aleanca Eko-Shëndetësisë’ dhe ‘Metabiota’.

Dr Karen Saylors, Eco-Health Alliance dhe Metabiota punuan së bashku në programin “PREDICT” të Agjencisë së Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) nga viti 2009, ndërsa Labyrinth Global Health punoi së bashku me EHA dhe Metabiota në programin PREDICT nga 2017.

I lançuar në vitin 2009 dhe i financuar nga USAID, PREDICT ishte një sistem paralajmërimi i hershëm për sëmundjet e reja dhe ato të reja në 21 vende. Ajo u drejtua nga Instituti Shëndetësor Davis One i Universitetit të Kalifornisë (“UC”) dhe partnerët kryesorë përfshinin EcoHealth Alliance (“EHA”), Metabiota, Shoqëria e Ruajtjes së Kafshëve të Egra dhe Instituti Smithsonian, dhe siç sapo kemi zbuluar; Labyrinth Global Health. PREDICT ishte një pararendës i Projektit më ambicioz Global Virome.

USAID e përshkruan PREDICT si “kontribut të rëndësishëm në forcimin e aftësive të mbikëqyrjes globale dhe diagnostikimit laboratorik për viruset e njohura dhe të sapo zbuluara brenda disa grupeve të rëndësishme të viruseve, si filoviruset (përfshirë ebolaviruset), viruset e influencës, paramyxoviruset dhe koronaviruset”.

Këtu është një nga studimet e shumta të publikuara nga Eco Health Alliance, Metabiota dhe Labyrinth Global Health që vërteton lidhjen –

PREDICT u bashkua me Aleancën Jofitimprurëse Eco Health (EHA) për të kryer përpjekjet e saj 9-vjeçare për të kataloguar qindra mijëra mostra biologjike, “duke përfshirë mbi 10,000 lakuriq nate”. Një studim i vitit 2015 i financuar nga PREDICT mbi “diversitetin e koronavirusit te lakuriqët e natës” përfshiu gjithashtu Peter Daszak, president i EHA, midis pjesëmarrësve të tij.

Aleanca Eco Health është renditur si partnere e Institutit të Virologjisë Wuhan (“WIV”) në faqet e arkivuara të faqes së saj të internetit dhe është përmendur si një nga “partnerët strategjikë” të institutit nga Zëvendës Drejtori i Përgjithshëm i WIV në 2018.

Veçanërisht, marrëdhënia midis WIV dhe themelimit të Biodefense Amerikane u avancua nga këshilltari i politikave të EHA, David R. Franz, ish-komandant në laboratorin amerikan të bioarmëve në Fort Detrick.

Dr. Shi Zhengli i WIV, i njohur ndryshe si “Batwoman”, kishte punuar gjithashtu me Daszak të EHA në studime të lidhura me lakuriqët e natës. Që në vitin 2005, Daszak dhe Zhengli po kryenin kërkime mbi koronaviruset e ngjashme me SARS tek lakuriqët e natës. Disa studime të financuara nga PREDICT mbi koronaviruset e ngjashme me SARS dhe gripin e derrit llogariten me kontributet e Zhengli dhe Daszak. Ndoshta më e rëndësishmja prej tyre është një studim i vitit 2015 PREDICT dhe i financuar nga NIH, i cili ishte bashkëautor i saj me titull: “Një grup i koronaviruseve të lakuriqëve të lakuriqëve që qarkullojnë si SARS tregon potencial për shfaqjen njerëzore”.

Ndërkohë, Nathan Wolfe është themeluesi i Metabiota dhe jofitimprurës Global Viral. Ai kaloi mbi tetë vjet duke kryer kërkime biomjekësore si në Afrikën Sub-Sahariane ashtu edhe në Azinë Juglindore. Çuditërisht, Wolfe është një udhëheqës i ri global i Forumit Ekonomik Botëror. Veçanërisht, që nga viti 2008 ai kishte qenë anëtar i Këshillit të Kërkimit të Shkencës së Mbrojtjes së DARPA-s, DSRC, derisa u shpërbë.

Të gjithë këta njerëz dhe organizata kanë punuar për të paktën dekadën e fundit duke studiuar koronaviruset dhe duke ndihmuar në ngritjen e Biolabs në Ukrainë. Të gjithë përdorin fondet e Departamentit Amerikan të Mbrojtjes për ta bërë këtë. Mund të lexoni shumë më tepër për këtë këtu, këtu dhe këtu.

Duhet lexuar: Ministria Ruse e Mbrojtjes: Laboratorët biologjikë të financuar nga SHBA në Ukrainë kryen kërkime për koronavirusin e lakuriqëve.

Duke i vendosur Biolabs në Ukrainë në njërën anë, tani për tani, le të kthehemi te tema e Covid-19. Nëse qeveria amerikane po financonte kërkimet për Covid-19 përpara se Covid-19 të njihej publikisht se ekzistonte, atëherë kjo sugjeron që ata ose e dinin se Covid-19 ekzistonte natyrshëm, ose ishin përfshirë në ndërtimin e këtij virusi në një laborator.

Por nëse provat e kontratës nuk janë të mjaftueshme që ju të arrini në këtë përfundim (duhet të jetë), atëherë ndoshta duke e bashkuar atë me provat që Instituti Kombëtar i Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive të SHBA (NIAID) dhe Moderna kishin një kandidat për koronavirus në dhjetor. 2019 do të jetë.

Një marrëveshje konfidencialiteti e cila mund të shihet këtu, thotë se ofruesit “Moderna” së bashku me “Institutin Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive (NIAID) ranë dakord të transferojnë “kandidatët e mRNA për koronavirus jjab” të zhvilluar dhe në pronësi të përbashkët nga NIAID dhe Moderna te marrësit Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill’ më 12 dhjetor 2019.

Marrëveshja e transferimit të materialit u nënshkrua më 12 dhjetor 2019 nga Ralph Baric, PhD, në Universitetin e Karolinës së Veriut në Chapel Hill, dhe më pas u nënshkrua nga Jacqueline Quay, Drejtore e Licencimit dhe Mbështetjes së Inovacionit në Universitetin e Karolinës së Veriut më 16 dhjetor 2019.

Marrëveshja u nënshkrua gjithashtu nga dy përfaqësues të NIAID-it, njëra prej të cilëve ishte Amy F. Petrik PhD, specialiste e transferimit të teknologjisë e cila nënshkroi marrëveshjen më 12 dhjetor 2019 në orën 8:05. Nënshkruesi tjetër ishte Barney Graham MD PhD, një hetues për NIAID, megjithatë, ky nënshkrim nuk ishte i datës.

Nënshkruesit përfundimtarë të marrëveshjes ishin Sunny Himansu, hetuesi i Moderna-s dhe Shaun Ryan, Zëvendës Këshilli i Përgjithshëm i Moderna-s. Të dy nënshkrimet janë bërë më 17 dhjetor 2019.

Të gjitha këto nënshkrime janë bërë para se të dihej se gjoja shfaqja e koronavirusit të ri. Vetëm në 31 dhjetor 2019 Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) u bë e vetëdijshme për një grup të supozuar të rasteve të pneumonisë virale në Wuhan, Kinë. Por edhe në këtë pikë, ata nuk kishin përcaktuar se një koronavirus i ri i supozuar ishte fajtor, përkundrazi deklaruan se pneumonia ishte për “shkak të panjohur”.

E gjithë kjo kërkon shumë kërkime të mëtejshme për t’i përshtatur të gjitha pjesët e enigmës së bashku, por ja çfarë dimë patjetër deri më tani –
Një koronavirus i ri u shfaq në Wuhan në dhjetor 2019.
Bota nuk mori vesh për këtë koronavirus të ri deri në fillim të janarit 2020.
Bota nuk e dinte se ky koronavirus i ri quhej Covid-19 deri në shkurt 2020, kur Organizata Botërore e Shëndetësisë e quajti zyrtarisht kështu.
Departamenti Amerikan i Mbrojtjes i dha një kontratë për Shërbime Profesionale, Shkencore dhe Teknike Black & Veatch Special Projects Corp”, e cila supozohet se është “një kompani globale inxhinierike, prokurimi, konsulence dhe ndërtimi e specializuar në zhvillimin e infrastrukturës”.
Ajo kontratë përfshinte një program për reduktimin e kërcënimeve biologjike në Ukrainë.
Si pjesë e kësaj kontrate më të madhe, një kontratë tjetër iu dha Labyrinth Global Health për ‘Kërkimin COVID-19’ më 12 nëntor 2019.
Kjo u dha të paktën një muaj përpara shfaqjes së pretenduar të koronavirusit të ri, dhe tre muaj përpara se të quhej zyrtarisht Covid-19.
Labyrinth Global Health punon së bashku me ‘Eco Health Alliance’ dhe ‘Metabiota’ dhe ka marrë pjesë në programin e USAID PREDICT. Të gjithë këta njerëz dhe organizata kanë punuar për të paktën dekadën e fundit duke studiuar koronaviruset dhe duke ndihmuar në ngritjen e Biolabs në Ukrainë. Të gjithë përdorin fondet e Departamentit Amerikan të Mbrojtjes për ta bërë këtë.
Informacioni i gjetur këtu tregon se Aleanca Eco Health ka një dorë në krijimin e virusit Covid-19.
Informacioni i gjetur këtu tregon se Moderna ka një dorë në krijimin e virusit Covid-19.
‘Moderna’, së bashku me ‘Institutin Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive’ (NIAID) ranë dakord për të transferuar ‘kandidatët mRNA për koronavirus jjab’ të zhvilluar dhe në pronësi të përbashkët nga NIAID dhe Moderna, te marrësit ‘Universiteti i Karolinës së Veriut në Chapel Hill’ në më 12 dhjetor 2019.

Burimi: Expose-News.com
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours