Dr. Fauci: Amerikanët Zezakë nuk janë Ende të Sigurt nga Covid-19 në Krahasim me Njerëzit e Bardhë …

3 min read

Pse ky njeri është ende i lirë?

Dr. Anthony Fauci tani po përpiqet të luajë kartën e garës për të rifituar vëmendjen, pikërisht në kohën e zgjedhjeve.

Dr. Fauci i tha The Root të premten se amerikanët e zinj janë në rrezik në rast se shfaqet një variant më agresiv.

Sipas Fauci, shkalla e shtrimit në spital dhe e vdekjes është shumë më e lartë në popullatat kafe dhe zezake sesa njerëzit e bardhë.

Dr. Anthony Fauci, specialisti më i lartë i sëmundjeve infektive në vend, i tha The Root sot se rastet e virusit vdekjeprurës Covid-19 po rriten ngadalë përsëri në të gjithë vendin dhe paralajmëroi se amerikanët e zinj mund të jenë veçanërisht të rrezikuar në rast se një variant më agresiv duhet të shfaqen.

Fauci tha se është ende e mundur që nivelet e transmetimit dhe të shtrimit në spital mund të arrijnë përsëri nivelet e krizës që kishin në pjesën më të madhe të viteve 2020 dhe 2021 dhe pse sëmundja ka ende një ndikim më shkatërrues në komunitetin e zi sesa tek të bardhët ose popullata në përgjithësi.

“Shkalla e shtrimit në spital dhe shkalla e vdekjes në mesin e 100,000 popullsisë është qartësisht më e lartë në popullatat kafe dhe zezake në Shtetet e Bashkuara në krahasim me popullatën e përgjithshme dhe në krahasim me të bardhët,” tha ai, duke përmendur prevalencën e faktorëve themelorë të rrezikut si diabeti dhe niveli i lartë. Presioni i gjakut që ekzistonte tashmë.

“Pra, për vendin në tërësi, pandemia ka qenë jashtëzakonisht tragjike, por për njerëzit me ngjyrë, ata kanë vuajtur në mënyrë disproporcionale.”

Fauci shprehu gjithashtu shqetësimin se komentet që ai bëri së fundmi për gjendjen e pandemisë dërguan mesazhin e gabuar për publikun në një kohë kur rastet e Covid-19 janë në rritje të vazhdueshme. Më 26 prill, ai tha se vendi ishte “jashtë fazës së pandemisë”, në një intervistë në PBS NewsHour. Këto komente u përsëritën gjerësisht dhe, së bashku me kufizimet e relaksuara për maskimin dhe vaksinat në shumë vende, u morën për të nënkuptuar se rreziku nga Covid-19 ishte zbutur kryesisht.

Dr. Fauci hodhi poshtë dhe gënjeu publikun amerikan për më shumë se një vit për seriozitetin e COVID-19 dhe sfondin e tij në financimin e laboratorit kinez të virologjisë dhe origjinën e virusit.

Siç raportoi Gateway Pundit të Premten, Fauci pranoi se ishte një gjë e mirë që ai e ktheu në lojë, sepse shkenca ndryshon herë pas here.

“Po, ajo që mund të them, është një gjë e mirë. Unë kam rrokullisur dhe arsyeja është sepse shkenca dhe evolucioni i këtij shpërthimi ndryshon, “tha Fauci duke qeshur.

“Nëse jeni të vërtetë ndaj fakteve dhe i vërtetë ndaj të dhënave, do të duhet të ndryshoni. Kjo nuk është rrokullisje, po ecën së bashku me shkencën ashtu siç po ecën ky shpërthim. Dhe është e kuptueshme se si publiku i gjerë nuk e kupton plotësisht këtë, “shtoi Fauci.
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours