Ligjvënësit e Misurit Miratojnë Projektligjin që Ndalon Farmacistët të vënë në Pikëpyetje Efektivitetin e Ivermectin dhe Hydroxychloroquine …

4 min read

Ligjvënësit e Misurit miratuan një projekt-ligj javën e kaluar që do të parandalonte bordet shtetërore të licencimit dhe masa disiplinore mjekëve që ndalojnë ilaçet e mrekullueshme Ivermectin dhe hydroxychloroquine. Projektligji gjithashtu ndalon farmacistët të vënë në dyshim recetën dhe efektivitetin e saj.

Legjislatura e Misurit miratoi HB 2149, e cila modifikon dispozitat në lidhje me licencimin profesional me një votim 139-4 javën e kaluar, sipas Kansas City Star.

Legjislacioni tani shkon në tryezën e guvernatorit për shqyrtimin e tij.

Sipas këtij projektligji, “Akti i shpërndarjes, përshkrimit, administrimit ose shpërndarjes së tabletave ivermectin ose tabletave sulfate hidroksilklorine në mënyrë të ligjshme për përdorim njerëzor nuk do të jetë arsye për mohim, pezullim, revokim ose masa të tjera disiplinore nga bordi”.

“Bordi nuk do të mohojë, revokojë ose pezullojë, ose të marrë në ndonjë mënyrë tjetër asnjë masë disiplinore kundër, një certifikate regjistrimi ose autoriteti, leje ose licence të kërkuar nga ky kapitull për asnjë person për shkak të shpërndarjes, shpërndarjes ose shitjes së ligjshme të ivermectin. tableta ose tableta sulfate hidroksilklorine për përdorim njerëzor në përputhje me udhëzimet e përshkruesit.

Farmacisti nuk duhet të kontaktojë mjekun përshkrues ose pacientin për të kundërshtuar efikasitetin e tabletave ivermectin ose tabletave të sulfatit hidroksiklorokinë për përdorim njerëzor, përveç rasteve kur mjeku ose pacienti pyet farmacistin për efikasitetin e tabletave të ivermectin ose tabletave sulfate hidroksiklorokin.”

Kansas City Star raportoi:

Senatori Rick Brattin, një republikan i Harrisonville, tha për The Star të enjten se ai shtoi amendamentin pasi foli me mjekët të cilët shqetësoheshin se do të humbnin licencat e tyre mjekësore për përshkrimin e barnave. Brattin, i cili tha se më parë kishte blerë ivermectin për COVID-19, por nuk e kishte marrë kurrë atë, e përshkroi ilaçin si “të politizuar”.

“Fatkeqësisht, për shkak të politizimit të këtyre dy barnave, [mjekët] janë në shënjestër,” tha ai. “Doja t’i mbroja ata nga kjo.”

Gateway Pundit raportoi më parë se një program parandalimi në mbarë qytetin duke përdorur ivermectin si profilaksë për COVID-19 në Itajaí, Brazil, uli ndjeshëm infeksionin COVID-19, shtrimin në spital dhe normat e vdekjeve. Jo-përdoruesit e ivermektinës kishin dy herë më shumë gjasa të vdisnin nga COVID-19 sesa përdoruesit e ivermectinës në analizën e përgjithshme të popullsisë.

Kompania japoneze Kowa zbuloi gjithashtu se Ivermectin ka një “efekt antiviral” kundër Omicron dhe varianteve të tjera të COVID-19 ndërsa provat klinike të Fazës III vazhdojnë, raportoi Reuters.

Edhe një provë klinike e kryer nga MedinCells dhe e financuar nga Fondacioni Bill dhe Melinda Gates konfirmoi sigurinë e ivermectin të marrë çdo ditë në formë gojore.

Sipas njoftimit për shtyp, nuk janë vërejtur efekte anësore me tre dozat e testuara të ivermectinës deri në 100 μg/kg në administrim të vazhdueshëm gjatë 1 muaji te vullnetarë të shëndetshëm.

Një studim i postuar në American Journal of Medicine në janar zbuloi se trajtimi i hershëm i pacientëve me koronavirus me hidroksilklorinë uli shkallën e vdekshmërisë për sëmundjen.

Faqja e internetit c19hcq.com gjurmon të gjitha studimet ndërkombëtare mbi hidroksiklorokinën dhe efektet e saj në koronavirus.

Sipas faqes së internetit, tani ka 416 studime të HCQ COVID-19, 318 të rishikuara nga kolegët, 343 që krahasojnë trajtimin dhe grupet e kontrollit. HCQ nuk është efektiv kur përdoret shumë vonë me doza të larta për një periudhë të gjatë (Rikuperim/Solidaritet), efektiviteti përmirësohet me përdorim më të hershëm dhe dozim të përmirësuar. Trajtimi i hershëm tregon vazhdimisht efekte pozitive. Vlerësimet negative zakonisht injorojnë kohën e trajtimit, duke u fokusuar shpesh në një nëngrup të studimeve të fazës së vonë.

Burimi: thegatewaypundit.com
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours