Amendamentet e Joe Biden-it i Dorëzon Sovranitetin e SHBA – OBSH-së …

5 min read

Administrata e Biden-it po përgatit skenën për t’ia dorëzuar Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) kontrollin përfundimtar të sistemit të kujdesit shëndetësor të Amerikës dhe sovranitetit kombëtar të SHBA-së.

Më 22-28 maj 2022, Asambleja e 75-të Botërore e Shëndetësisë do të mblidhet në selinë e Kombeve të Bashkuara (OKB) në Gjenevë, Zvicër, me delegatë nga 194 vende, për të votuar mbi amendamentet e propozuara të administratës Biden në Rregulloren Ndërkombëtare të Shëndetit që do të dorëzojë sovraniteti dhe autoriteti kombëtar ndaj OBSH-së, e cila gjatë pandemisë COVID, mbajti kovën e ujit për Partinë Komuniste Kineze (PKK) në lidhje me laboratorin në Wuhan.

Më 18 janar 2022, zyrtarët nga administrata Biden i dërguan në heshtje OBSH-së ndryshime të gjera pa një deklaratë zyrtare ose një konferencë të vetme për shtyp. Këto amendamente të propozuara janë shkruar për të forcuar aftësinë e organizatës për të ndërhyrë në mënyrë të njëanshme në punët e kombeve të dyshuara thjesht se kanë një “urgjencë shëndetësore” me shqetësim të mundshëm për kombet e tjera. Nëse këto ndryshime miratohen, OBSH-ja do të ketë fuqinë të shpallë një “urgjencë ndërkombëtare shëndetësore”, duke anuluar kompetencat e shteteve kombëtare. Amendamentet e SHBA-së fshijnë një kufizim kritik ekzistues në rregullore: “OBSH do të konsultohet dhe do të përpiqet të marrë verifikimin nga Shteti Palë në territorin e të cilit pretendohet se po ndodh ngjarja…” Kjo i mundëson Drejtorit të Përgjithshëm të deklarojë urgjencat shëndetësore sipas dëshirës dhe mund të të përdoret për të justifikuar ostracizmin dhe veprimet ekonomike ose financiare kundër kombit të synuar nga kombe të tjera të lidhura me OBSH-në ose që dëshirojnë të dëmtojnë dhe kontrollojnë kombin e akuzuar.

Përmbajtja e amendamenteve të propozuara nuk u bë publike deri më 12 prill 2022. Rregulloret ekzistuese të OBSH-së parashikojnë një periudhë mospagimi 18-mujore gjatë së cilës një komb mund të tërheqë votën e tij “po” për amendamentet. Megjithatë, amendamentet aktuale të propozuara do ta reduktonin këtë mundësi në gjashtë muaj. Nëse amendamentet miratohen, shumica e kombeve mund të ndryshojnë votat e tyre individuale dhe të ndryshojnë miratimin në muajt e ardhshëm.

https://www.who.int/publications/i/item/9789241580410

“Covid-19: Bëje atë pandeminë e fundit”, një raport i publikuar nga Kombet e Bashkuara në maj 2021, pretendon se “pandemia” do të ishte parandaluar nëse OBSH-së do t’i jepej më shumë autoritet global. Raporti thotë, “Në formën e tij aktuale, OBSH nuk ka kompetenca të tilla … Për të vazhduar me traktatin, OBSH-ja duhet të fuqizohet – financiarisht dhe politikisht… Traktati duhet të ketë një regjim stimulues të adaptueshëm, [përfshirë] sanksione të tilla si qortimet publike, sanksionet ekonomike ose mohimi i përfitimeve.”

Më 20 janar 2021, Joe Biden i dërgoi një letër António Guterres, sekretarit të përgjithshëm të OKB-së dhe anëtarit të Partisë Socialiste Portugeze, duke tërhequr tërheqjen e Presidentit Donald Trump nga OBSH. Biden emëroi gjithashtu Dr. Anthony Fauci, kreun e Institutit Kombëtar të Alergjisë dhe Sëmundjeve Infektive, për të përfaqësuar Shtetet e Bashkuara në komitetin ekzekutiv të OBSH-së.

Në mars të vitit 2020, OBSH i shtyu kombet demokratike të zbatojnë izolime, mandate, pasaporta vaksinash, mbikëqyrje dixhitale të “shëndetit”, etj. Në fakt, OBSH ka zhvilluar udhëzime dhe madje edhe specifikime teknike për shtetet anëtare që të miratojnë “standarde të ndërveprueshme” për COVID- 19 pasaporta vaksine. Etiketuar si “udhëzim i përkohshëm”, publikimi i fundit i OBSH-së shtyn pasaportat e reja të vaksinave dixhitale të përdoren në shkallë globale. OBSH deklaron hapur se këto dokumente dixhitale të personalizuara mund të “zgjerohen për të kapur statusin e vaksinimit për të mbrojtur kundër sëmundjeve të tjera” dhe mund “të përdoren për vazhdimësi të kujdesit ose si provë vaksinimi për qëllime të ndryshme nga kujdesi shëndetësor”, të tilla si punësimi, arsimi universitar. dhe udhëtime ndërkombëtare.

Nën qeverisjen e Trump SHBA më 6 korrik të vitit 2021 do të largohej nga OBSH:

Themeluesi dhe kryetari i këshilltarit të Liberty, Mat Staver, deklaroi: “Administrata e Biden-it tani e ka vendosur Amerikën që t’ia dorëzojë Organizatës Botërore të Shëndetësisë sovranitetin e SHBA-së në lidhje me shëndetin e amerikanëve. Ndryshimet e propozuara do t’i japin OBSH-së juridiksionin global mbi Shtetet e Bashkuara, duke përfshirë autoritetin për të shpallur emergjenca kombëtare. Ne kemi parë tashmë abuzimin e paligjshëm të pushtetit nën Joe Biden nga Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, të cilin gjykatat për fat të mirë e kanë bllokuar. Amerikanët do të kishin shumë pak rekurs kundër OBSH-së. Amerika nuk duhet të heqë dorë nga sovraniteti i saj tek OBSH”.

/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours