Studimi/”Lufta Sataniste Pedofilike mbi Dhjetëra Mijëra fëmijë” të Zbuluar në 50 Varreza Masive në Shkollat ​​e Drejtuara nga Qeveria …

4 min read

Tani nuk është më sekret në Shtetet e Bashkuara të Amerikës të cilat kanë një histori thellësisht të errët dhe shqetësuese në lidhje me mënyrën se si u trajtuan amerikanët vendas në këtë vend. Pas zhdukjes së një pjese të madhe të popullatave indigjene me sëmundje evropiane, qeveria federale filloi të asimilonte me forcë popullsinë e mbetur në institucionet qeveritare.

Në shekullin 19 dhe 20, qindra shkolla federale u krijuan në të gjithë vendin, në të cilat fëmijët vendas u morën nga familjet dhe fiset e tyre për t’u riedukuar me jetesën amerikane. Brenda këtyre ambienteve, dhjetëra mijëra fëmijë u keqtrajtuan fizikisht dhe seksualisht pasi “mësuesit” i detyruan të flisnin, të vishen dhe të silleshin si “amerikanë”.

Në këto shkolla me konvikte, fëmijëve u ndalohej të flisnin gjuhën e tyre amtare përveçse gjuhës amerikane dhe u detyruan të asimiloheshin në shoqëri. Abuzimi që ata pësuan në duart e stafit ishte shpesh herë fatal dhe shumë prej këtyre shkollave si rezultat filluan të krijonin varreza masive.

Një studim i ri i kryer nga departamenti i brendshëm na ka dhënë një vështrim në natyrën thellësisht shqetësuese të këtyre shkollave. Studimi gjeti më shumë se 50 vende varrimi, në të cilat ata dyshojnë se janë varrosur dhjetëra mijëra fëmijë vendas – dhe, ata presin që ky numër të rritet.

Studimi është larg nga përfundimi, por disa nga gjetjet po publikohen teksa fokusohen në përpjekjen për të identifikuar fëmijët dhe përkatësitë e tyre fisnore.

“Pasojat e politikave federale indiane të shkollës me konvikt – duke përfshirë traumën ndër breza të shkaktuar nga ndarja me familjet dhe çrrënjosja kulturore e shkaktuar mbi brezat e fëmijëve deri në moshën katër vjeç – janë zemërthyese dhe të pamohueshme”, tha Deb Haaland, sekretari i brendshëm në një deklaratë.

Studimi zbuloi faktin se qindra shkolla, të drejtuara dhe të financuara nga qeveria federale, funksiononin në 37 shtete, me shumë prej tyre në Oklahoma, Arizona dhe New Mexico.

Qeveria e SHBA-së drejtoi disa qindra nga këto shkolla, ndërsa financoi kishat katolike, protestante dhe të tjera që drejtonin shkollat ​​e tyre për të “civilizuar” amerikanët vendas.

“Është përparësia ime që jo vetëm t’u jap zë të mbijetuarve dhe pasardhësve të politikave federale të shkollave indiane me konvikt, por gjithashtu të trajtoj trashëgimitë e qëndrueshme të këtyre politikave në mënyrë që popujt indigjenë të mund të vazhdojnë të rriten dhe të shërohen,” tha Haaland.

Haaland, i cili është nga Laguna, tha se ata kanë gjetur 53 varre masive të fëmijëve që vdiqën ose janë vranë nëpër objektet qeveritare. Sipas studimit, numri i fëmijëve të varrosur në këto varre mund të arrijë në “dhjetëra mijëra”.

“Shumë nga ata fëmijë u varrosën në vende varrimi të pashënjuara ose të mirëmbajtura keq, larg fiseve të tyre indiane, fshatrave vendas të Alaskës, komunitetit vendas të Havait dhe familjeve, me qindra kilometra larg, apo edhe me mijëra milje larg”, thuhet në raport.

Nuk ishte asgjë më pak se një genocid që ndodhi në këtë vend, i sponsorizuar dhe i kryer po nga kjo qeveri.

Megjithëse regjimi aktual i SHBA-së po përpiqet të krijojë një komision mbi të vërtetën e ngjarjeve si dhe shërimin e plagëve në një përpjekje për t’i rregulluar gjërat, amerikanët vendas në Shtetet e Bashkuara ende përballen me një betejë të vështirë – deri në vdekje duke përfshirë shumë prej tyre duke ju hequr të drejtat për të votuar dhe ose duke i vrarë pa asnjë arsye.

Amerikanët vendas po vriten në përplasje me policinë më shumë se çdo grup tjetër etnik dhe vrasësit e tyre shpesh i shpëtojnë përgjegjësisë. Siç raportoi TFTP, zëvendësi i sherifit të qarkut Ashland Brock Mrdjenovich qëlloi dhe vrau një fëmijë vendas amerikan në Rezervimin Indian Bad River në veri të Wisconsin dhe nuk përballet me pasoja.

Nuk duhet të jetë çudi që një qark i mbushur me varre masive plot me fëmijë vendas mendon se vendosja e tyre në rezerva dhe kërkimi i faljes është disi “drejtësi”.
/PatriotikMedia/

rreth autorit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours